Ο Μάνος Παπαδάκης μας υποδέχθηκε στον Σταυρό του Νότου! | φωτορεπορτάζ και αποκλειστικές δηλώσεις
Αν και το live ήταν προγραμματισμένο να γίνει εκεί, λόγω κανονισμένης πρόβας της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, αποφασίστηκε οι 2 καλλιτέχνες να εμφανιστούν στην «Κεντρική σκηνή». Αφού φτάσαμε στο σωστό μαγαζί, καθίσαμε στο τραπέζι μας και περιμέναμε να ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Στις 23:00 ακριβώς, ανέβηκε στη σκηνή ο Μάνος Παπαδάκης μαζί με τους μουσικούς του και ξεκίνησε αμέσως να τραγουδά. Στα τύμπανα τον συνόδευε ο Νίκος Χριστόπουλος, στο κόντρα μπάσο ο Άγγελος Παπαδάτος, στο τρομπόνι ο Χρήστος Σπηλιώπουλος, στο σαξόφωνο ο Κυριάκος Καραμπερόπουλος, στο ακορντεόν η Κατερίνα Ανδρουλάκη και στις κρητικές λύρες ο Νίκος Ανωγιαννάκης.
Πρώτο τραγούδι το «Απόψε», από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του ερμηνευτή. Το ρομαντικό ύφος του κομματιού σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό, συνέθεσαν εξαρχής μια αισθαντική ατμόσφαιρα. Μετά το τέλος του τραγουδιού, ο Μάνος Παπαδάκης μας καλωσόρισε και μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας, κάνοντας ταυτόχρονα μια μικρή αναφορά στην οικονομική κρίση, καθώς σχολίασε το πόσο δύσκολο είναι για όλους να βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι, λόγω ενός απρόοπτου γεγονότος, ο Βασίλης Καζούλλης δεν θα εμφανιζόταν μαζί του και, αφού μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα υγείας, συνέχισε το πρόγραμμά του.
Η βραδιά κύλησε αρκετά ομαλά με τον Μάνο Παπαδάκη, φανερά ευδιάθετο, να δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε ένα πρόγραμμα όπου η παράδοση συναντούσε το έντεχνο-ροκ τραγούδι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας μάς παρουσίασε τραγούδια από τους τρείς προσωπικούς του δίσκους, αλλά και γνωστές επιτυχίες αγαπημένων του καλλιτεχνών. «Μετρώ τα κύματα» και «Βαλκανιζατέρ» από Νίκο Πορτοκάλογλου, «Δε ζητάω πολλά» από Κωστή Μαραβέγια, «Φανή» από Βασίλη Καζούλλη, αλλά και «Wish you were here» από Pink Floyd.
Σίγουρα η βραδιά δεν εξελίχθηκε όπως την περίμενα, καθώς υπήρξε το μπέρδεμα με τα μαγαζιά και τελικά ο Βασίλης Καζούλλης δεν εμφανίστηκε ως guest. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα. Ο Μάνος Παπαδάκης είναι, πραγματικά, ένας πολύ αξιόλογος νεαρός καλλιτέχνης και έχει ένα μοναδικό τρόπο να παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την έντεχνη και τη ροκ. Εγώ, θα βρίσκομαι σίγουρα σε ένα από τα επόμενα live του και, ανεπιφύλαχτα, το ίδιο θα πρότεινα σε εσάς. Αξίζει να τον παρακολουθήσετε!
Διαβάστε παρακάτω αποκλειστικές δηλώσεις που μας παραχώρησε ο Μάνος Παπαδακης, πριν εμφανιστεί επί σκηνής.
Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για την παράστασή σου… Τι αντιπροσωπεύει για εσένα «Ο συμβολικός αριθμός 3»;
Είναι οι 3 τρεις διαστάσεις που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Μπορεί να είναι οπτικές, πραγματικές, συναισθηματικές… Γενικά, για εμένα είναι ένας αριθμός που σημαίνει πολλά και συμβολίζει ακόμα περισσότερα. Στην παράσταση λέω τραγούδια από τους 3 δίσκους που έχω κάνει και το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις, που νομίζω ότι μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ακροατή και θεατή που έρχεται και μας κάνει παρέα.
Στην προηγούμενη εμφάνισή σου είχες στο πλευρό σου τον Γιάννη Κότσιρα και σήμερα θα έχεις τον Βασίλη Καζούλλη. Πώς είναι η συνεργασία μαζί τους;
Είναι υπέροχη. Ξέρεις, είναι άνθρωποι που δίνουν βήμα και εμένα με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Μου έκαναν την τιμή να συμμετέχουν και στον καινούριο μου δίσκο «Ο συμβολικός αριθμός 3», στο ομότιτλο τραγούδι. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο να σε στηρίζουν άνθρωποι που τους πιστεύεις και δεν έχεις χαλάσει την εικόνα που είχες γι αυτούς τη στιγμή που τους γνώρισες. Είναι αληθινοί.
Πες μας δυο λόγια για τον καινούριο σου αυτόν δίσκο…
Έχει τίτλο «Ο συμβολικός αριθμός 3» και είναι ένας δίσκος που φτιάχτηκε στην Αθήνα και την Κρήτη. Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Καζούλλης και Δημήτρης Ζαχαριουδάκης από τους Χαΐνιδες, είναι οι συμμετέχοντες. Θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύει. Είμαι εγώ και μέσω αυτού του δίσκου θέλω να περάσω το μήνυμα ότι δεν είναι τα πάντα στη ζωή μας ούτε τα λεφτά, ούτε η δουλειά, ούτε η δουλεία. Είναι το να μπορούμε λίγο να δούμε τον διπλανό μας. Δηλαδή, όπως σε κοιτάω τώρα και έχουμε μια πολύ μικρή επικοινωνία, αυτό να μπορεί να βγει και μέσα από τα τραγούδια.
Μιας που αναφέρθηκες και στα χρήματα, η οικονομική κρίση πόσο σε έχει επηρεάσει; Είσαι ένας νέος άνθρωπος, θεωρείς ότι σου έχει «κόψει τα φτερά»;
Όχι. Να σου πω την αλήθεια, δεν είχα ποτέ λεφτά και, μάλλον, δε θα κάνω και ποτέ μου. Για μένα η κρίση που υπάρχει τώρα είναι μόνο ηθική. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα λεφτά. Καταρχάς, δεν υπήρχαν ποτέ λεφτά. Το πιστεύω αυτό. Θεωρώ ότι όλα ήταν πλαστικά. Δεν ξέρω γιατί κάποιος θεωρούσε ότι είχε λεφτά όταν είχε ένα σπίτι που το χρωστάει, ένα αυτοκίνητο που το χρωστάει και μια γκόμενα που την χρωστάει και αυτή. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η δική μας η γενιά δε βασίζεται στα χρήματα και δεν μπορεί ούτως ή άλλως να βασιστεί, καθώς δεν της δίνονται ευκαιρίες. Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος.
Βλέπουμε ότι η παραδοσιακή μουσική σε μια πιο σύγχρονη μορφή και απόδοση, βρίσκει σταδιακά όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο. Κατά τη γνώμη σου γιατί συμβαίνει αυτό;
Η παράδοση, ουσιαστικά, είναι η αλήθεια. Είναι αυτό που μας δίνουν, αυτό που μας κληροδοτούν. Όταν εμείς το παίρνουμε αυτό και λίγο-λίγο το φιλτράρουμε από δικά μας πράγματα, βγάζει το πριν και βγάζει και εμάς και αυτό είναι το μέλλον. Επίσης, υπάρχει και κόσμος που έχει βαρεθεί να ακούει το ίδιο πράγμα. Υπάρχει και πολύς ακόμα που δεν το έχει βαρεθεί και καλά κάνει και δεν το βαριέται. Ωστόσο, νομίζω ότι βαδίζουμε καλά σε αυτό το είδος του τραγουδιού.
Το μεγαλύτερο μουσικό θέμα των ημερών είναι η Eurovision. Θα ήθελα να μου σχολιάσεις τη συμμετοχή του Αγάθωνα και να μου πεις αν θα μπορούσες να δεις τον εαυτό σου σε κάτι τέτοιο.
Όχι, δεν θα μπορούσα να με δω σε κάτι τέτοιο. Γενικά, δεν τα πάω καλά με τους διαγωνισμούς. Ούτε στις Πανελλήνιες, ούτε σε οποιονδήποτε διαγωνισμό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και να συναγωνίζομαι. Να διαγωνίζομαι, δεν ξέρω. Όσο για τον Αγάθωνα, για να πηγαίνει, προφανώς και το γουστάρει. Θα μπορούσε να βγει και σε καλό. Ό,τι είναι αληθινό, είναι καλό.