Πάμε θέατρο: «Φύλλο Σιγής» | Είδαμε την παράσταση!
Σίγουρα έχουμε όλοι οι άνθρωποι αναρωτηθεί πώς θα ενεργούσε ο καθένας μας αν είχε κληθεί να αντισταθεί στην προπατορική αμαρτία. Το «Φύλλο Σιγής» μας περιφέρει από τον παράδεισο την «κόλαση» του έξω κόσμου και μας επαναφέρει ως «ασώτους» στον παράδεισο για να λύσουμε εκεί όλες μας τις απορίες.
Το έργο, ξεκινάει με τον Αδάμ να έχει αμαρτήσει με τη θέλησή του, χωρίς καμία αντίσταση ή εσωτερική ταλάντευση γιατί επιτέλους θέλει να ζήσει στον πραγματικό κόσμο, μακριά από την απόλυτη πατρική προστασία και μακριά από την Εύα και τη συνείδησή του, τις δυο μοναδικές θηλυκές υπάρξεις στη ζωή του, και ξεχειλίζοντας από διάθεση για ζωή κάνει το μεγάλο πέρασμα. Στον δικό μας λοιπόν κόσμο γίνεται Αδάμογλου, Αδαμόπουλος, Ανταμσον, Αδαμαντινός, μπαίνει σε πολλά σώματα, ζει πολλές διαφορετικές ζωές και καλείται να αποφασίσει αν τελικά ήταν σωστή απόφασή του να φύγει. Κάθε ιστορία έχει κάτι να μας διηγηθεί, έχει κάτι να μας μάθει και κάτι να μας τραγουδήσει, αφού η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης.
Είναι στη φύση του ανθρώπου η περιέργεια, η ανυπακοή, η δίψα για ζωή, η αντίδραση, η τάση για φυγή. Είναι επίσης όμως στη φύση του ανθρώπου η ανάγκη να υπάρχει μια αγκαλιά, μια φωλιά που θα βρίσκεται πάντα εκεί. Έτσι ακριβώς μέσα από το χιούμορ και την ευθεία αντιπαράθεση με τον Πατέρα του ο Αδάμ ξεσηκώνεται, φεύγει, όχι με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά χαρούμενος για την ελευθερία του. Γίνεται χρηματιστής, «λαμόγιο», στρατηγός, βίαιος και ανασφαλής σύζυγος, παίρνει πολλές ακόμα ιδιότητες και μέσα από το γέλιο περνά από όλους μας , και με την υπερβολή που γεννά το γέλιο κρίνει κατακρίνει και προβληματίζει. Άραγε θα γυρίσει πίσω; Άραγε εμείς θα γυρίζαμε;
Ένας μονόλογος είναι πάντα μία πρόκληση. Ο Μιχάλης Άνθης γεμίζει με εξαιρετική άνεση τη σκηνή. Έμπειρος, με πολύ δουλεμένη φωνή όχι μόνο στο μουσικό κομμάτι της παράστασης που απαιτεί τις ικανότητες του, αλλά και στο επίπεδο της μεταμόρφωσής του από χαρακτήρα σε χαρακτήρα. Ο θεατής έχει την αίσθηση ότι ακούει έναν άλλο άνθρωπο κάθε φορά.
Το κείμενο, ντυμένο με χιούμορ και πίκρα όπου χρειάζεται, εκφράζει μύχιες σκέψεις όλων μας, καυτηριάζει, κρίνει, χλευάζει και για μια ώρα και τριάντα λεπτά είναι σίγουρο ότι θα μας διασκεδάσει στο θέατρο ELIART, ένα πολύ ζεστό θεατρικό χώρο στο Βοτανικό.
Συντελεστές:
Κείμενο, Σκηνοθεσία, Μουσική, Τραγούδια, Ερμηνεία: Μιχαήλ Άνθης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα Inter Nos
Φωτογραφία: Δημήτρης Αλεξάνδρου
Φώτα: Θανάσης Ρουμελιωτης
Info:
Θέατρο ELIART
Κωνσταντινουπόλεως 127 Βοτανικός, στάση Μετρό Κεραμικός
Τηλ. 210 3477677 & 6970808764
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Έναρξη: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21.00μ.μ.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 10 €
Άνεργοι/Φοιτητικό: 15 € τα δύο άτομα