Πάμε Θέατρο: «Δεν θα με τρελάνεις εσύ.. εμένα» | Είδαμε την παράσταση!
Ο Παύλος (Σπύρος Σπαντίδας), αμετανόητος εργένης, ακολουθεί με τις γυναίκες τη μέθοδο του ημερολογίου αλλάζοντας μία κάθε μήνα. Πιστός στην τακτική του, οργανώνει τα ψέματα και τις δικαιολογίες που σκαρφίζεται, διατηρώντας παράλληλα σταθερή σχέση με την Ντόρα (Ευτυχία Σιδέρη) για να έχει μια συνοδό στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Όταν όμως καταφτάνουν μία μία στο σπίτι του αρραβωνιαστικιές που τον διεκδικούν, η κατάσταση περιπλέκεται. Πρώτη εμφανίζεται η ναζιάρα Ρενέ (Πηνελόπη Πλάκα) από το Παρίσι, δεύτερη η φλογερή σπανιόλα Κάρμεν (Νίκη Λάμη), ενώ η άφιξη της πληθωρικής ρωσίδας Ανιούσκα (Ευτυχία Φαναριώτη) γίνεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο Ιούλιος (Σπύρος Πούλης), πιστός υπηρέτης του Παύλου αλλά και ο ξάδελφός του, Βαγγέλης Μπουφές (Κώστας Αποστολάκης), άρτι αφιχθείς από το χωριό, επιστρατεύονται σε μια μάλλον αδιέξοδη προσπάθεια να βοηθήσουν τον Παύλο που στο μεταξύ δεν θυμάται καν τις τρεις γυναίκες, πόσο μάλλον τον εαυτό του να τις ζητά σε γάμο. Μια γριά μητέρα από το χωριό, μια τυφλή, κουτσή και μουγκή αδελφή κάνουν guestεμφανίσεις ως λύσεις απελπισίας σε ένα πλέον τρελό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων.
Ο Σπύρος Πούλης, εξαιρετικός στην κωμωδία, γεμάτος μπρίο και ζωντάνια είναι τόσο ρεαλιστικός που από τη στιγμή της εμφάνισής του στη σκηνή προκαλεί έντονα την αίσθηση πως βρίσκεται όντως στο σπίτι του και ο θεατής τον παρακολουθεί από μια κλειδαρότρυπα. Ο γυναικάς Σπύρος Σπαντίδας, πολύ καλός στον ρόλο του, γίνεται συμπαθής προσπαθώντας να ξεπεράσει τα… «δεινά» που τον βρήκαν, ενώ στον αντίποδα, ο Κώστας Αποστολάκης, δίνει ρέστα ως παραδοσιακός χωριάτης και ελαφρώς μπουνταλάς, αυθόρμητος και γκαφατζής. Η Πηνελόπη Πλάκα επιτυγχάνει να αναδείξει το βασικό στοιχείο του χαρακτήρα που υποδύεται, τουτέστιν την εικόνα μιας ελαφρόμυαλης κοπέλας που ασχολείται υπερβολικά με την εμφάνισή της, χωρίς ωστόσο να πείθει ιδιαίτερα ως γαλλίδα. Η Νίκη Λάμη ξεχωρίζει με το εκρηκτικό ταπεραμέντο της παθολογικά ζηλιάρας επίδοξης νύφης και η Ευτυχία Φαναριώτη είναι εκείνη που μάλλον προκαλεί το περισσότερο γέλιο στον θεατή, φτάνοντας ίσως και στα όρια της ερμηνευτικής υπερβολής.
Ο Βασίλης Θωμόπουλος με τη σκηνοθετική του προσέγγιση έδωσε στο έργο την απαιτούμενη «ενέργεια» ώστε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις δυνατότητες των ηθοποιών και το δυνατό σενάριο.
Το κείμενο των Παναγιώτη Καποδίστρια και Αργύρη Γιαμάλογλου είναι πραγματικά σπαρταριστό, με βασικά στοιχεία το εύστροφο χιούμορ, τις καυστικές ατάκες και την ταχύτητα στην εξέλιξη. Αν και η υπόθεση εκτυλίσσεται κοντά στο 1960, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια κωμωδία σύγχρονη, αφού το έργο δεν αποπνέει έντονα ρετρό αέρα. Σε αυτό συμβάλλουν τα σκηνικά του Ντίνου Πετράτου που με τις αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου να κυριαρχούν, είναι μινιμαλιστικά με μοντέρνες πινελιές. Οι φωτισμοί του Γιώργου Φωτόπουλου έχουν έμφαση στη λεπτομέρεια και αν κάποιος είναι λίγο περισσότερο παρατηρητικός θα δει πως περιμετρικά στο σκηνικό αλλά και στην «βιτρίνα» του σαλονιού έχουν τοποθετηθεί κρυφά σποτάκια που κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα πιο όμορφο και πιο ρεαλιστικό.
Τα κοστούμια από την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, διεγείρουν το οπτικό νεύρο του θεατή με τους έντονους χρωματισμούς και αρμόζουν στην ιδιοσυγκρασία του κάθε χαρακτήρα.
Αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον θεατή είναι η εξαιρετική χημεία των ηθοποιών, ιδιαίτερα σημαντική στην κωμωδία, με τις ατάκες να «πασάρονται» αβίαστα, ταχύτατα και με την απαιτούμενη φυσικότητα που προκαλεί αυθόρμητα γέλιο, χωρίς εξεζητημένα φραστικά παίγνια και το κυριότερο με μηδενικό υβρεολόγιο και χωρίς χυδαιολογία. Θυμίζοντας κινηματογραφική ταινία, απευθύνεται στο θεατρικό κοινό που επιθυμεί να περάσει μια βραδιά ευχάριστη, να διασκεδάσει πραγματικά, αλλά φεύγοντας από το θέατρο να έχει αποκομίσει και μια εμπειρία- τροφή για τη σκέψη. Άραγε το πάθημα γίνεται μάθημα ή μήπως ο καιρός αλλάζει, αλλά ο άνθρωπος ποτέ;
Συντελεστές
Κείμενο: Παναγιώτης Καποδίστριας, Αργύρης Γιαμάλογλου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Σκηνικά: Ντίνος Πετράτος
Κοστούμια: Αλεξάνδρα Κατσαΐτη
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοϊδης
Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης):
Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Πηνελόπη Πλάκα, Κώστας Αποστολάκης, Νίκη Λάμη, Ευτυχία Φαναριώτη, Ευτυχία Σιδέρη
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων
Πέμπτη 21:30
Παρασκευή 21:30
Σάββατο 19:00 & 21:30
Κυριακή 21:30
Προπώληση:
Ταμείο Θεάτρου Αθηνά
Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως
T. 210-8237330