Οι κριτικές που απέσπασε το video του Marry the Night της Lady Gaga!
Ας δούμε ενδεικτικά κάποιες αμφιλεγόμενες κριτικές!
Αν μη τι άλλο, όλοι συμφώνησαν ότι το video ήταν μεγάλο! Το Phrophet Blog χαρακτήρισε το video «Half Shit-Half Amazing». Ανέφερε ότι έπρεπε να υποστεί 8 λεπτά άθλιας υποκριτικής της Gaga, κ ένα wanna-be δακρύβρεχτο μονόλογο που φαινόταν να γράφτηκε από ένα πλουσιοκόριτσο με δίπλωμα στις τέχνες! Το υπόλοιπο μισό όμως το χαρακτήρισε συναρπαστικό, καθώς η δυναμική όψη της Lady Gaga να χορεύει τόσο έντονα ανάμεσα σε στυλάτους χορευτές και αμάξια να καίγονται αναβίωσε τα μουσικά videos των 80’s δίνοντας ανεπίσημα φόρο τιμής στο Michael Jackson και άλλους καλλιτέχνες της εποχής.
Το Vulture το χαρακτήρισε «τόσο τρελό όσο θα ήλπιζε κανείς να είναι»! Το MTV Buzzworthy βλέπει το video λίγο πιο βαθιά και τονίζει ότι η Lady Gaga όχι μόνο περιγράφει την ιστορία της ζωής της, αλλά αφιερώνει το Marry the Night σε όσους έχουν κυνηγήσει το όνειρό τους και έχουν αποτύχει, και τους παροτρύνει να μην εγκαταλείπουν. Το XO London παρατήρησε ότι υπάρχουν αφηγητικά κενά ειδικά στις τελευταίες εικόνες αναλαμπής. Αναρωτήθηκε επίσης πόσο μπορεί να κόστισε όλο αυτό, και είπε «This is a video Gaga, SHOW us, don’t tell us».
To Spin το χαρακτήρισε εγωιστικό, καθώς υποστηρίζει ότι δύσκολα κανείς καταλαβαίνει εάν αναφέρεται στο κοινό για να του δώσει δύναμη ή απλά τονίζει το τεράστιο «εγώ» της λέγοντας «Look what I’ve been through». To Consequence of Sound δήλωσε ότι το video του Marry The Night αποτελεί συγχώνευση κάθε έννοιας και συναισθήματος που συνθέτουν το φαινόμενο Gaga : Μόδα, σκληρό sex appeal, αθωότητα, και δημιουργική έκφραση.
Το MTV τόνισε την ομοιότητα της Beddazled Gaga με την Madonna της Desperately Seeking Suzan εποχής και το NMA είπε ότι στην έναρξη του video ήταν η λοβοτομή της Carrie Bradshaw του Sex and The City καθώς επονόμαζε με λατρεία του οίκους μόδας!
Προσωπικά, το βρήκα πολύ τρελό, και πολύ καλλιτεχνικό. Ακριβώς αυτό που ήθελα από τη Gaga ειδικά μετά το τελευταίο φοβερό video του Yoo and I. Η Gaga δεν φοβήθηκε να τσαλακωθεί και να δείξει πως είναι μια γυναίκα όταν περνάει από έντονες ψυχολογικές δοκιμασίες. Δίνει δύναμη, ένταση και πάθος που αντικατοπτρίζει την πραγματική εσωτερική θέληση που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να πετύχει. Ο χαρακτηρισμός «εγωιστικό» θεωρώ ότι αποτελεί την εύκολη λύση, καθώς εάν αναλογιστούμε λίγο, γιατί όταν ένας καλλιτέχνης περιγράφει μια προσωπική του εμπειρία μέσα από τη τέχνη του, θεωρείται εγωιστής και όχι πηγή δύναμης για αυτούς που ταυτίζονται? Πόσα τραγούδια δεν έχουν γραφτεί από προσωπικές εμπειρίες καλλιτεχνών? Τέλος, το να κρίνεται μία μουσικός για τις υποκριτικές της ικανότητες σε ένα video clip ομολογώ ότι μου φάινεται πρωτότυπο!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Από τη Μαριτίνα Κανελλακοπούλου