ALL DAY AND ALL OF THE NIGHT – The Kinks
ALL DAY AND ALL OF THE NIGHT – The Kinks
I’m not content to be with you in the day time
Girl I want to be with you all of the time
The only time I feel alright is by your side
Girl I want to be with you all of the time (all day and all of the night)
All day and all of the night
All day and all of the night
I believe that you and me last forever
Oh yea all day and night time yours, leave me never
The only time I feel alright is by your side
Girl I want to be with you all of the time (all day and all of the night)
All day and all of the night
All day and all of the night
I believe that you and me last forever
Oh yea all day and night time yours, leave me never
The only time I feel alright is by your side
Girl I want to be with you all of the time (all day and all of the night)
All day and all of the night
All day and all of the night
All day and all of the night
Το «All Day And All Of The Night» του βρετανικού συγκροτήματος The Kinks κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1964 και βασίστηκε στην πρώτη επιτυχία τους, το περίφημο «You Really Got Me», που είχε κυκλοφορήσει δύο μήνες πριν. Και τα δύο τραγούδια είναι παρόμοια τόσο στο ρυθμό όσο και στη δομή τους γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Kinks μάλλον θέλανε να επωφεληθούν όσο γινόταν περισσότερο από την επιτυχία του «You Really Got Me». Ακόμα και τα φωνητικά και τα σόλο της κιθάρας είναι παρόμοια!
Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο τραγουδιών είναι ότι το riff στο «All Day And All Of The Night» εκτείνεται σε εννέα νότες αντί των τεσσάρων του «You Really Got Me». Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν κοινά, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου που τραγουδάνε τους στίχους: απαλό κουπλέ, το οποίο επαναλαμβάνεται πιο έντονα συνοδεία δεύτερων φωνών, και ένα σαματατζίδικο ρεφρέν. Επιπλέον, ακολουθεί ένα παρόμοιο σόλο και το απότομο τέλος.
Για πολλά χρόνια υπήρχε η φήμη ότι το σόλο στην κιθάρα το έπαιξε ο Jimmy Page (μετέπειτα μέλος των Yardbirds και των Led Zeppelin). Ωστόσο στην πραγματικότητα το σόλο το δημιούργησε και το έπαιξε ο Dave Davies (αδελφός του Ray και βασικός κιθαρίστας των Kinks).
Την παραγωγή του τραγουδιού έκανε ο 23χρονος τότε Shel Talmy, ο οποίος ήταν και ο manager του συγκροτήματος. Ο Talmy είναι γνωστός κυρίως για τις δουλειές που έκανε τη δεκαετία του 1960 με τους Who και τους Kinks (αργότερα, οι Kinks και ο Shel Talmy είχαν έντονες και μακροχρόνιες νομικές διαμάχες μεταξύ τους).
Η ηχογράφηση του «All Day And All Of The Night» πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1964 στα Pye Studios (Νο 2) στο Λονδίνο.
Ο Ray Davies χαρακτήρισε το «All Day And All Of The Night» ως ένα τραγούδι νευρωτικό, νεανικό, επιθετικό και σεξουαλικά κτητικό. Ο ίδιος, σε μία συναυλία που έδωσαν οι Kinks στο Mountain Winery στις 12 Ιουλίου 2006, αποκάλυψε ότι το τραγούδι είχε απορριφθεί αρχικά από τη δισκογραφική εταιρία επειδή το θεώρησαν πολύ… «λαϊκό» κι επειδή η κιθάρα ακουγόταν σαν γαύγισμα σκύλου!
Παρά το χαρακτηρισμό του ως… σκυλάδικου, το single του «All Day And All Of The Night» κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου του 1964 και έφτασε ως το Νο 2 της Μεγάλης Βρετανίας και ως το Νο 7 των Η.Π.Α. Επίσης, έγινε Νο 12 στον Καναδά, Νο 17 στην Ολλανδία, Νο 18 στην Αυστρία και τη Σουηδία και Νο 22 στη Γερμανία.
Φαίνεται μάλιστα πως οι Kinks βρήκαν την κότα που έκανε το χρυσό αυγό αφού το ίδιο riff χρησιμοποιήθηκε ξανά (!) από τους Kinks στο τραγούδι «Destroyer» (1981). Χαρακτηριστικό είναι ότι το Digital Dream Door το ψήφισε ως το 61ο καλύτερο ροκ riff κιθάρας όλων των εποχών ενώ το «All Day And All Of The Night» ως το 7ο καλύτερο τραγούδι του 1964.
Το ίδιο riff δεν το κοπιάρανε μόνο οι Kinks αλλά και οι Doors. Ακούγοντας κανείς το «Hello, I Love You» των Doors εύκολα αναγνωρίζει την ομοιότητά του με το «All Day And All Of The Night». Μάλιστα, ο Ray Davies έκανε αγωγή εναντίον των Doors, εξασφαλίζοντας μία ικανοποιητική αποζημίωση.
Το 1980, στο δίσκο «One For The Road» που περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις των Kinks, υπάρχει μία metal εκτέλεση του «All Day And All Of The Night» όπου παρεμβάλλονται και στίχοι από το «Banana Boat Song». Ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού υπάρχει επίσης και στο δίσκο «To The Bone» που κυκλοφόρησε το 1994.
Άλλες εκτελέσεις
Όπως συμβαίνει με τα τραγούδια που γνωρίζουν επιτυχία, έτσι και το «All Day And All Of The Night» δεν γλίτωσε από τη νόσο των… επανεκτελέσεων.
Τον Οκτώβριο του 1964 οι Jaybirds κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση του «All Day And All Of The Night» σε single.
Τον Ιανουάριο του 1965 το γαλλικό συγκρότημα Les Terribles κυκλοφόρησε μία εκτέλεση στα γαλλικά, με τίτλο «Le Jour, La Nuit, Le Jour», η οποία περιλαμβάνεται στο δίσκο «Dis-moi Pourquoi» (γαλλικοί στίχοι: Mya Simille).
Το 1965 οι Ian and the Zodiacs κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Gear Again – 12 Hits».
Την ίδια χρονιά οι Knickerbockers κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Jerk And Twine Time».
Τον Ιούνιο του 1965 η Larry Page Orchestra κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Kinky Music».
Το 1966 το ιταλικό συγκρότημα I Ragazzi Del Sole κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο δίσκο με τίτλο το όνομά τους.
Την ίδια χρονιά οι Los Yaki κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση με τίτλο «De Dia Y De Noche», η οποία περιλαμβάνεται στο δίσκο «El Sonido Agresivo De Los Yaki».
Το Μάιο του 1966 οι Remains ηχογράφησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «A Session With The Remains» (ή αλλιώς «Live In Boston»), που κυκλοφόρησε το 1983.
Το Φεβρουάριο του 1968 οι Flowerz ηχογράφησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Flyte (1967-1968)» που κυκλοφόρησε το 1998.
Το 1976 οι Little Roger & the Goosebumps κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση του «All Day And All Of The Night», η οποία περιλαμβάνεται στο single «Kinks Sides».
Το 1979 ο Ιρλανδός μουσικός Bernie Tormé κυκλοφόρησε μία εκτέλεση του «All Day And All Of The Night» σε single.
Το Σεπτέμβριο του 1979 το καναδέζικο συγκρότημα Trooper κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο δίσκο «Flying Colors».
Το 1981 οι Stone City Band κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση του «All Day And All Of The Night», σε παραγωγή του Rick James, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «The Boys Are Back».
Το 1981 οι Praying Mantis κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο δίσκο «Time Tells No Lies». Η εκτέλεση αυτή κυκλοφόρησε και σε single.
http://www.youtube.com/watch?v=Wi_EaWfzgf8
Το 1987 οι Stranglers κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση του «All Day And All Of The Night», η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «All Live And All Of The Night». Αν και το άλμπουμ περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις της περιόδου από τον Απρίλιο του 1985 έως τον Αύγουστο του 1987, η εκτέλεση αυτή είναι ηχογραφημένη στο στούντιο διότι το συγκρότημα έκρινε ότι η ζωντανή ηχογράφηση του συγκεκριμένου τραγουδιού δεν είχε την επιθυμητή ποιότητα. Η εκτέλεση αυτή κυκλοφόρησε και σε single, το οποίο έφτασε στο Νο 3 της Ιρλανδίας και στο Νο 7 της Μεγάλης Βρετανίας.
Την ίδια χρονιά οι 2 Live Crew κυκλοφόρησαν το τραγούδι «One And One», το οποίο αποτελεί διασκευή του «All Day And All Of The Night» (περιλαμβάνεται στο δίσκο «Move Somethin’»).
Το Νοέμβριο του 1988 οι Purple Helmets κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο δίσκο «The Purple Helmets Ride Again».
Τον Αύγουστο του 1992 το γερμανικό συγκρότημα Skew Siskin κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.
Το Μάρτιο του 1995 οι Quiet Riot κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Down To The Bone».
Το 1997 οι Megajam 5 κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους.
Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μία ζωντανή εκτέλεση των Adolescents, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Return To The Black Hole» (ηχογραφήθηκε το 1989).
Το Φεβρουάριο του 2002 το σέρβικο συγκρότημα Cactus Jack κυκλοφόρησε μία ζωντανή ηχογράφηση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Discover» (από συναυλία που δόθηκε στο Pančevo της Σερβίας το Δεκέμβριο του 2001).
Την ίδια χρονιά, το τραγούδι έπαιξαν σε συναυλίες τους και οι Zwan.
Το Νοέμβριο του 2003 οι Status Quo κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Riffs».
Το 2005 το νορβηγικό συγκρότημα Flunk μετέτρεψε το «All Day And All Of The Night» σε χορευτική techno και το κυκλοφόρησε σε 7 διαφορετικά remix, τα οποία περιλαμβάνονται στο ομώνυμο EP και single.
Τον Οκτώβριο του 2006 το νεοζηλανδικό συγκρότημα Evermore κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο single «Light Surrounding You».
Τον Οκτώβριο του 2007 οι Slowfeet κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Elephant Memory».
Τον Ιούνιο του 2009 ο Ray Davies και η χορωδία του Crouch End (Crouch End Festival Chorus) κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «The Kinks Choral Collection».
Τον Οκτώβριο του 2009 οι Metallica μαζί με τον Ray Davies έπαιξαν ζωντανά το «All Day And All Of The Night» στη συναυλία που δόθηκε στη Νέα Υόρκη για την 25η επέτειο του Rock And Roll Hall Of Fame.
Το 2010 το γιαπωνέζικο συγκρότημα Brilliant Green κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο single «Blue Daisy».
Το Νοέμβριο του 2010 ο Ray Davies και ο Billy Corgan κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «See My Friends».
Το Νοέμβριο του 2011 οι Scorpions κυκλοφόρησαν μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Comeblack».
Το «All Day And All Of The Night» ακούγεται στην ταινία «Ράδιο Κύματα (The Boat That Rocked, 2009) και περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας «Οι Ιππότες Της Σαγκάης» (Shanghai Knights, 2003, όπου το ερμηνεύει η Jessica Harp).
Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε επίσης σε διαφημίσεις της TIM και της καραμέλας Starburst και συμπεριλήφθηκε στα video games Battlefield Vietnam, Alvin And The Chipmunks (σε εκτέλεση των Alvin And The Chipmunks) και Guitar Hero: Aerosmith (σε εκτέλεση των Wavegroup Sound).
Τέλος, το τραγούδι έδωσε τον τίτλο στο βιβλίο του Doug Hinman «The Kinks: All Day And All Of The Night» που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2004 από την Backbeat Books. Το βιβλίο αυτό καλύπτει με συναρπαστικές λεπτομέρειες τέσσερις δεκαετίες από την ιστορία των Kinks αποκαλύπτοντας τα πάντα για το συγκρότημα που σχημάτισαν τα αδέρφια Ray και Dave Davies.
Κωνσταντίνος Παυλικιάνης