Ο Διονύσης έγινε Devis και επιστρέφει στην Ελλάδα με το ντουέτο που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια!
Τον γνωρίσαμε μέσα από το FameStory 4, όπου ξεχώρισε για τη φωνή του αλλά και την παραδοχή του ότι είναι από την Αλβανία, μια εποχή που η παραδοχή αυτή στον καλλιτεχνικό χώρο αποτελούσε ταμπού. Ο Devis (Διονύσης όπως τον γνωρίσαμε), όμως δε δίστασε στιγμή και αυτό είναι κάτι που του αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα…
Σπούδασε κλασική μουσική και έχοντας έφεση στα μουσικά όργανα έμαθε φλάουτο, κιθάρα και πιάνο. Το 1997 o Σταμάτης Γονίδης τον «ανακαλύπτει» σε μία τηλεοπτική εκπομπή και τον βοηθά να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ελληνική μουσική σκηνή. Το 2006 η επιτυχημένη του παρουσία στο fame story τον κάνει ευρύτερα γνωστό και ο Λευτέρης Πανταζής στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα του ως πολύτιμος σύμβουλος, φίλος και πάνω απ’ όλα δάσκαλος.
Παρόλ’ αυτά, όταν η νοσταλγία για την πατρίδα του χτύπησε την πόρτα δεν μπόρεσε να μην πάρει το δρόμο της επιστροφής.
Με γεμάτες τις βαλίτσες του με εμπειρίες και συμβουλές από τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα, επέστρεψε στη γενέτειρά του όπου βήμα-βήμα ανελίχθηκε στο μουσικό στερέωμα κάνοντας μια
τεράστια καριέρα.
Ένα ντουέτο με το Λευτέρη Πανταζή και τα εξωπραγματικά views που πραγματοποιεί στο youtube ήταν η αφορμή για την κουβέντα μας!
Devis μίλησέ μας για το ντουέτο με το ΛΕΠΑ. Πώς προέκυψε;
Ο Λευτέρης Πανταζής είναι ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός στη ζωή μου. Είναι πάνω απ’ όλα δάσκαλος και όπως λέμε οι φίλοι του είναι γνωστό ότι έχει το άγγιγμα του Μίδα: ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός! (γελάει) Έτσι και με μένα. Στάθηκε δίπλα μου από τα πρώτα μου βήματα, με πίστεψε, έγινε παραγωγός μου και με βοήθησε. Τώρα λοιπόν που έχω κάνει κι εγώ το όνομά μου στη χώρα μου, τον κάλεσα να κάνουμε ένα ντουέτο το θρυλικό «Μ’αγαπάς- Σ’αγαπώ πολύ».
Η επιτυχία που σημείωσε σε views ήταν για σας αναμενόμενη;
Είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια του Λευτέρη Πανταζή και ο ίδιος είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα μου. Το γεγονός ότι κοντεύουμε μέσα σε ένα μήνα τα 2 εκατομμύρια ήταν κάτι που δεν το περίμενα αλλά σίγουρα το ήλπιζα! Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Που γεννήθηκες και πώς βρέθηκες στην Ελλάδα;
Γεννήθηκα στην Κορυτσά της Αλβανίας. Στην πόλη της καντάδας και του έρωτα για μένα. Η πρώτη μου σκηνή ήταν τα σοκάκια κάτω από τα μπαλκόνια που κάναμε καντάδες! Στην Ελλάδα βρέθηκα πρώτη φορά το 1997 για διακοπές κυρίως για να δω από κοντά τους τραγουδιστές που θαύμαζα και άκουγα στο ραδιόφωνο μέχρι τότε. Τον Γιάννη Πάριο, τη Μαρινέλλα, την Αλεξίου, το Λευτέρη Πανταζή…
Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Η οικογένειά σου είχε κάποια σχέση με τη μουσική;
Γεννήθηκα στην πόλη της καντάδας όπου 4 στους 5 τραγουδάνε και παίζουνε κιθάρα! Μεγάλωσα μέσα στη μουσική γιατί ο παππούς μου ο Βασίλης ήταν μεγάλος τραγουδιστής και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με νανούριζε με τα τραγούδια του. Από 7 χρονών σπουδάζω κλασσική μουσική σαν φλαουτίστας μέχρι τα 22 που τελείωσα το πανεπιστήμιο. Παράλληλα τραγουδούσα σε πολλά φεστιβάλ και σε εκπομπές στην τηλεόραση…
Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στα πρώτα σου βήματα;
Όπως το κάθε επάγγελμα έτσι και το δικό μας έχει τα δικά του προβλήματα που βέβαια είναι τεράστια και πολύ σοβαρά. Να πείσεις τους κατάλληλους ανθρώπους για την αξία σου σας καλλιτέχνης, μα βάλεις τις σωστές γέφυρες με το κοινό, να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες, να ανέβεις σιγά σιγά τα σκαλοπάτια της επιτυχίας. Όλα αυτά θέλουν θέληση, αγάπη, ιδρώτα, για να φτάσει κανείς στο όνειρό του.
Συμμετείχες στο Fame Story 4. Τι πιστεύεις ότι κέρδισες από αυτό;
Η συμμετοχή μου στο Fame Story ήταν σαν να έκανα το “master” μου στο τραγούδι και στο stage performing. Γνώρισα μεγάλους δασκάλους εκεί, τον Γιώργο Κατσαρό, τη Τζούλι Μασσίνο, το Γιώργο Γαβαλά, τον Τάκη Κουβατσέα κ.α. που με πήγαν σαν καλλιτέχνη σε άλλη διάσταση. Όσες φορές κι αν συναντούσα στο δρόμο μου ένα αντίστοιχο Fame Story θα πήγαινα τρέχοντας.
Παρόλα αυτά μετά το παιχνίδι κι ενώ είχες ξεχωρίσει σα φωνή επέστρεψες στη χώρα σου. Γιατί;
Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι η νοσταλγία. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε σαν τα πουλιά που τους αρέσει να πετάνε παντού. Όμως συχνά τους αρέσει να γυρίσουνε στη φωλιά τους. Εκεί που έμαθαν για πρώτη φορά να πετούν…
Μαθαίνουμε πάντως ότι τα πράγματα πήγαν καλά για σένα και σήμερα είσαι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα εκεί…
Επιστρέφοντας είχα πια γερές βάσεις. Τις γνώσεις που είχα αποκτήσει αλλά και το δάσκαλο και παραγωγό μου Λευτέρη Πανταζή. Κατάφερα να συνεργαστώ με τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας όπως ο στιχουργός Jorgo Papingji και ο συνθέτης Gent Myftaraj και κάναμε μεγάλες επιτυχίες.
Η Ελλάδα σου λείπει;
Η Ελλάδα είναι σαν τον μεγάλο έρωτα που δεν το ξεπερνάς ποτέ!
Έχεις βιώσει ρατσισμό στην Ελλάδα;
Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει το καλό και το κακό. Δυο αντίθετοι κόσμοι που παλεύουν. Έτσι και σε κάποιους Έλληνες υπήρξε για ένα διάστημα μια αντίδραση για τον κόσμο που ερχόταν από την Αλβανία, μια καχυποψία. Τα χρόνια πέρασαν και πιστεύω ότι τα πράγματα άλλαξαν και οι δύο λαοί βρίσκονται πια πιο κοντά από ποτέ.
Τι έχεις να πεις για τους συμπατριώτες σου που κάνουν καριέρα στην Ελλάδα;
Είμαι πολύ περήφανος για εκείνους! Έχουμε τεράστια ταλέντα που μας κάνουν περήφανους και στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Πώς θα ήθελες να ολοκληρώσεις αυτή τη συνέντευξη; Μια ευχή, μια συμβουλή…
Εύχομαι σε όλους όσους μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή η ζωή τους να είναι σαν ένα όμορφο τραγούδι.