Πάμε Θέατρο; Τι είδαμε, τι προτείνουμε, τι έρχεται… (20/06/2012)
ΕΙΔΑΜΕ…
(από την Τατιάνα Θεοδώρου)
«Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού
Και μόνο ο τίτλος αρκεί για να προδιαθέσει θετικά τους επίδοξους θεατές της συγκεκριμένης παράστασης – η αναζήτηση της ευτυχίας, ποιος άραγε δε θα μοχθούσε για να την ανακαλύψει; Κι όμως, εφαλτήριο για τη γέννησή της έχει αποτελέσει ένα θλιβερό γεγονός: ο πρόσφατος θάνατος του παππού του σκηνοθέτη της, Γιάννη Καλαβριανού, ο οποίος έτυχε να ζήσει από πρώτο χέρι τον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη» – ένα δυσάρεστο ιστορικό γεγονός που του άφησε μια εξίσου δυσάρεστη κληρονομιά: τη βαρηκοΐα. Το ξάφνιασμα του Γιάννη Καλαβριανού, που άργησε πολύ να πληροφορηθεί ότι ήταν απόγονος ενός ανθρώπου που μετείχε σε ένα τόσο σημαντικό ιστορικό συμβάν (και συνάμα τόσο απόμακρο για τον ίδιο ώστε να φαντάζει σχεδόν θρυλικό στα μάτια του), αποτέλεσε το πρώτο «λίπασμα» για να βλαστήσει μες στην ομάδα «Sforaris» η άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα να «ξεψαχνίσουν» το παρελθόν πολλών παππούδων και γιαγιάδων, οι οποίοι είχαν βιώσει στο πετσί τους όμοια γεγονότα-σταθμούς της ελληνικής ιστορίας. Έτσι, οι πέντε ηθοποιοί της ομάδας συνέλεξαν την «πρώτη ύλη» της παράστασης μέσα από ογδόντα συνεντεύξεις που πήραν από ηλικιωμένους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, ανθρώπους ποικίλων πολιτικών ιδεολογιών, ηθικών αξιών και μορφωτικού, κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, με μόνη βασική προϋπόθεση όλοι τους να έχουν πλέον αποσυρθεί επαγγελματικά. Ογδόντα παππούδες και γιαγιάδες του τόπου μας, λοιπόν, κλήθηκαν να ταξιδέψουν ξανά στη χώρα των πιο έντονων και τρυφερών αναμνήσεων της ζωής τους, να ξανανιώσουν, να ξαναγίνουν «γιοι και κόρες», όπως όλοι μας κάποτε υπήρξαμε – και οι περισσότεροι και πιο τυχεροί από μας είμαστε ακόμα…
Οι ιστορίες των παππούδων που τελικά επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως βασικά συστατικά στο θεατρικό του κείμενο ο Γιάννης Καλαβριανός εκτυλίσσονται μέσα σε ένα ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο διαρκώς εναλλασσόμενο, που με μεγάλες δρασκελιές κατευθύνεται προς το ολοένα και πιο πρόσφατο παρελθόν (από το 1940 μέχρι το 2004 περίπου). Στο σπονδυλωτό, κατά βάση αφηγηματικό αυτό έργο τα γεγονότα-σταθμοί της ιστορίας φωτίζουν στιγμιαία σαν πελώριοι λαμπτήρες με ένα μάλλον καταστροφικό και πένθιμο φως τις ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές των νεαρών ηρώων του. Κοπέλες και νέοι νιώθουν τα πρώτα τους ερωτικά σκιρτήματα κρυμμένοι σε ένα σκοτεινό καταφύγιο υπό τον απειλητικό θόρυβο των εχθρικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων στον Πειραιά το ’40, μια έγκυος γυναίκα μένει χήρα όταν ο άντρας της εκτελείται προδομένος από τους ίδιους του τους συγγενείς στον Εμφύλιο, δύο παιδιά χάνουν τον πατέρα τους στο μεγάλο σεισμό στα Επτάνησα, ενώ το τείχος που χωρίζει την ανατολική από τη δυτική Γερμανία στο Βερολίνο δε στέκεται εμπόδιο στη δυνατή αγάπη δυο νέων Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι θα χωρίσουν αργότερα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες… Πληθώρα μορφών «ανωτέρας βίας» σημαδεύει και συχνά καθορίζει τη ζωή των απλών, «ανώνυμων» ανθρώπων, που προσπαθούν επίμονα να συνεχίσουν την πορεία τους προς την πληρότητα και την ευτυχία αντιπαλεύοντας με όλες τους τις δυνάμεις τις αντιξοότητες που τους επιβάλλουν οι λογής τρανοί «εξωτερικοί παράγοντες» (διαφωνίες κρατών-πολιτικών ιδεολογιών, άτυπες μα καταπιεστικές κοινωνικές επιταγές, θεομηνίες κ.α.). Άνθρωποι που θυμίζουν όμοια μικροσκοπικά καραβάκια – έρμαια μιας απέραντης τρικυμισμένης θάλασσας, τα οποία πασχίζουν όπως-όπως να εγγίσουν τα επίσης όμοια, ταπεινά λιμανάκια τους. Πυξίδα τους, πάντα η αγάπη, καθώς και η λαχτάρα για μια ήσυχη και όμορφη, δίχως περιττά και υπερβολικά φτιασιδώματα ζωή…
Η διαλογή του ογκώδους, πλούσιου υλικού και η ακόλουθη μετατροπή του σε ένα αξιόλογο θεατρικό πόνημα σίγουρα αποτέλεσε ένα ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα, στο οποίο όμως ο Γιάννης Καλαβριανός ανταπεξήλθε πολύ παραπάνω από ικανοποιητικά. Το κείμενο που φιλοτέχνησε μπορεί να ιδωθεί ως μια εναλλακτική, άκρως δελεαστική πρόταση στη σύγχρονη δραματουργία να εγκαταλείψει το αποκλειστικό εστίασμα στη διεξοδική μελέτη και ανάλυση λίγων και λεπτομερώς σχεδιασμένων χαρακτήρων και των λογής αλληλεπιδράσεών τους και να δοκιμάσει να επιστήσει την προσοχή της στα κυρίαρχα ανθρώπινα γνωρίσματα των πολλών «καθημερινών» ανθρώπων, του «πλήθους», ενός συγκεκριμένου λαού για παράδειγμα όπως αυτός πορεύεται, άλλοτε με πιότερη άνεση, άλλοτε με αγκομαχητά, μέσα στα τρανταχτά συμβάντα που σημαδεύουν τις δεκαετίες του τόπου του. Ως προς το ύφος του, το θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού χαρακτηρίζεται από απλότητα, αμεσότητα και από μια υποφώσκουσα ποιητική χροιά, ενώ η υπόθεση (ή μάλλον το αρμονικό «κολάζ» των πολλαπλών υποθέσεών του) εκτυλίσσεται σε γρήγορους ρυθμούς πάνω σε συνεχείς εναλλαγές γλυκόπικρων συναισθημάτων.
Φυσικά η παράσταση, σκηνοθετημένη από τον ίδιο το συγγραφέα του «θεμέλιου» κειμένου της, αναδείκνυεται εξίσου άμεση, ανεπιτήδευτη και, ασφαλώς, απέριττα λυρική. Ειδική μνεία αξίζει το πνευματώδες, όλο φρεσκάδα χιούμορ της, που βρίσκει θεαματική ανταπόκριση στο κοινό. Το πιο αξιοπρόσεκτο γνώρισμά της πάντως είναι ότι, παρότι βασίζεται στη συρραφή πολλών διαφορετικών ιστοριών, που επιπροσθέτως ανήκουν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, η θεατρική αυτή παράσταση δε στερείται διόλου ενότητας. Κάθε άλλο: οι ποικίλες περιπέτειες των πρωταγωνιστών της, που μοναδικά κοινά στοιχεία έχουν τα νιάτα και την εθνικότητά τους, σμίγουν αρμονικά σαν πολύχρωμες ψηφίδες, οι οποίες, ιδωμένες από τα καθίσματα των θεατών, φαίνονται να σχηματίζουν στο σύνολό τους ένα φιλικό, τρυφερό και κάπως τυραννισμένο πορτρέτο της ίδιας της ζωής… Η λιτότητα των μέσων κυριαρχεί παντού, ξεκινώντας από την υποκριτική των πέντε ηθοποιών (Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας και Γιώργος Παπαπαύλου), που αλλάζουν κάθε τόσο ρόλους σαν τα πουκάμισα, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν και… πουκάμισα (τα «κοστούμια» που επιλέγουν οι Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα και Ράνια Υφαντίδου, συνηθισμένα καθημερινά ρούχα χωρίς την παραμικρή νύξη εποχής ή ταυτότητας, παραμένουν σταθερά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης). Όλοι οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες τους με φυσικότητα και ειλικρίνεια, χωρίς εκτεταμμένες καταδύσεις στο βυθό του βιωματικού θεάτρου (κάτι το πρακτικά αδύνατον για ευνόητους λόγους), ενώ το παίξιμό τους θυμίζει συχνά παίξιμο παιδιών που συμμετέχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι – κι αυτό είναι μάλλον κάτι το θετικό, διότι τα μικρά παιδιά ως επί τω πλείστω διακρίνονται από αγνό αυθορμητισμό, γνησιότητα αισθημάτων και εκπληκτική άνεση στους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς τους. Τα σκηνικά αντικείμενα (Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου) συνίστανται σε απολύτως βασικά είδη καθημερινής χρήσης (καρότσια σουπερμάρκετ, καρέκλες, τραπέζια, πανιά και κουβέρτες κ.α., ομοίως «άχρονα» και με κανέναν τρόπο υπαινυκτικά) και αφήνονται στο θεατή να τα «ολοκληρώσει» με τη φαντασία του – κάποια δε από αυτά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα, όπως κάτι χάρτινα σπιτάκια που οι ηθοποιοί «τραντάζουν» την ώρα ενός σεισμού ή τα χωρίζουν κατά τη διάρκεια ενός εμφυλίου πολέμου, σκιτσάροντας έτσι μια δεδομένη κατάσταση με τον πλέον ανεπίπλαστο και σαφή τρόπο. Η ατμοσφαιρικότητα επιτυγχάνεται με απλά θεατρικά τεχνάσματα, όπως με μερικές φωτισμένες παπαρούνες που «ανθίζουν» στο βάθος της σκηνής, ένα λάστιχο που χύνει αληθινό νερό, μπουκάλια με εκπυρσοκροτούμενα κομφετί, ακόμα και… μπουρμπουλήθρες, ενώ υπηρετείται εξίσου πιστά από τους ωραίους φωτισμούς του Τάσου Παλαιορούτα, την ευχάριστη μουσική του Χρύσανθου Χριστοδούλου και τα μελωδικά τραγούδια του Γιώργου Γλάστρα και της Χριστίνας Μαξούρη, καθώς και με τα ελληνικά και ξένα, λαϊκά και μοντέρνα, γενικώς ετερόκλητα «σουξέ» που απαγγέλουν με πάθος οι ηθοποιοί. Ορθή επιλογή, ακόμα, ο διακριτικός, αποσαφηνιστικός ρόλος των βιντεοπροβολών.
Με λίγα λόγια, η παράσταση «Γιοι και κόρες» αποτελεί για τους θεατρόφιλους μια συγκινητική και συνάμα σπαρταριστή, πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία που αγγίζει την ψυχή βαθιά και έντονα με τρόπο μαγικό, αποδεικνύοντας παράλληλα και στους οικονομικά στριμωγμένους καλλιτέχνες του σήμερα ότι μπορείς να κάνεις πολλά με το τίποτα, αρκεί να έχεις έμπνευση, όρεξη, ταλέντο και «τρέλα». Το βαθύτερο μυστικό της γοητείας της παράστασης συνοψίζεται στο γεγονός ότι οι ήρωές της, αδρόγραμμα σκίτσα υπαρκτών προσώπων, εκτός από ότι μοιάζουν μεταξύ τους στις βασικές επιδιώξεις τους, ταυτόχρονα μοιάζουν εκπληκτικά και σε μας τους ίδιους. Παρατηρώντας τις περιπέτειες των επί σκηνής πρωταγωνιστών ο καθένας μας μπορεί, εκτός από το ξεκρίνει μέσα σε αυτές την ταραχώδη νεανική ηλικία των παππούδων του, να δει σε πολλά σημεία και τον ίδιο του τον εαυτό τοποθετημένο σε μια άλλη, άγνωρη κι όμως τόσο παράξενα οικεία, επoχή…
*Οι «Γιοι και κόρες: μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας» του Γιάννη Καλαβριανού παρουσιάστηκε από την ομάδα Sforaris στο Φεστιβάλ Αθηνών 2012 (Πειραιώς 260, Κτήριο Ε) στις 15-16 & 18/6. Η παράσταση θα ξαναπαιχτεί το Νοέμβρη στην Αθήνα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία
Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά-Κοστούμια
Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου
Μουσική
Χρύσανθος Χριστοδούλου
Τραγούδι
Γιώργος Γλάστρας-Χριστίνα Μαξούρη
Φωτισμοί
Τάσος Παλαιορούτας
Επιμέλεια κίνησης
Αλεξία Μπεζίκη
Ερμηνεύουν
Άννα Ελεφάντη
Μαρία Κοσκινά
Αλεξία Μπεζίκη
Κωνσταντίνος Ντέλλας
Γιώργος Παπαπαύλου
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Εταιρίας Θεάτρου Sforaris, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…
(από την Κατερίνα Μαθιουδάκη)
ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ…
Α) «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας! Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς – και όχι μόνο – φίλους της να φάνε μαζί το λωτό… και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν. Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την «Οδύσσεια», από τις «Χίλιες και μία νύχτες» και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια.
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι! Οδηγός μας ο Παραμυθάς, ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα, ακορντεόν και κρουστά. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο “Δημήτρης Χορν” το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση “Κατσαρίδα”, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Στο ρόλο του «Οδυσσεβάχ» ο Πάνος Βλάχος, γνωστός από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α. Ο «Οδυσσεβάχ» έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους. Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε! Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία της Μαρίας Δελλή.
Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.
Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
20/6 Αγρίνιο, Κηποθέατρο Δημοτικού Πάρκου
21/6 Μεσολόγγι, Aνοιχτό Θέατρο του Λιμανιού
22/6 Καρδίτσα, Ανοιχτό Θέατρο Μητρόπολης
24/6 Αρχαίες Κλεωνές – Νεμέα, Green Theater
25/6 Γρεβενά, Υπαίθριο Θέατρο Καστράκι
26/6 Αριδαία, Θέατρο στο Δασάκι Αριδαίας
27/6 Άργος Ορεστικό, Προαύλειος Χώρος Πολιτιστικού Κέντρου
3/7 Άργος
4/7 Πόρτο Ράφτη, Κινηματοθέατρο ΑΛΕΞ
5/7 Ζάκυνθος, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
6/7 Τρίπολη, Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου
9/7 Άρτα, Θέατρο Κάστρου
10/7 Βόνιτσα, Νησάκι Κουκουμίτσας
11/7 Ηγουμενίτσα, Άλσος Ηγουμενίτσας (Δασάκι)
12/7 Κέρκυρα, Θέατρο ΜΟΝ ΡΕΠΟ “Ρένα Βλαχοπούλου”
13/7 Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας (Σκηνή Πήτερ Μπρουκ)
15/7 Ρέθυμνο, Θέατρο “Ερωφίλη” – Φρούριο Φορτέτζα
16-17/7 Ηράκλειο, Τεχνόπολις
18/7 Σητεία, Φρούριο Καζάρμα
19/7 Αγ. Νικόλαος, Προαύλιο 1ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου
20/7 Αβδού Χερσονήσου, Προαύλιο Παλιού Δημοτικού Σχολείου Αβδού Χερσονήσου
21/7 Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
23/7 Πρέβεζα, Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”
24/7 Πάργα, Θέατρο Κάστρου
25/7 Αργοστόλι, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ
26/7 Ληξούρι, Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης
28/7 Νέα Μάκρη, Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο
29/7 Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο
30/7 Άνδρος, Προαύλιο Εμπειρίκειου Γυμνασίου
1/8 Νάξος
2/8 Σαντορίνη
4/8 Νικήτη, Δημοτικό Σχολείο Νικήτης
5/8 Μουδανιά, Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών
6/8 Κατερίνη, Δημοτικό Θέατρο Πάρκου
7/8 Ασπροβάλτα, Δημοτικό Θέατρο
8/8 Μαρώνεια, Θέατρο Χελιδονόπετρα
10/8 Χίος, Καστρομηνάς – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
12/8 Μυτιλήνη, Μόλυβος – Κάστρο Μολύβου
13/8 Μυτιλήνη, Θέατρο Κάστρου
17/8 Ραφήνα, Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου
19/8 Καλαμάτα, Θέατρο Κάστρου
21/8 Λαμία, Θερινό Δημοτικό Θέατρο
22/8 Βόλος, Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας
23/8 Πτολεμαΐδα, Υπαίθριο Θέατρο Πτολεμαΐδας Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών
24-25/8 Θεσσαλονίκη, Θέατρο Κήπου
26/8 Έδεσσα, Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας
27/8 Κιλκίς, Ανοιχτό Θέατρο Λόφου
28/8 Νάουσα, Θερινό Δημοτικό Θέατρο
29/8 Αλεξανδρούπολη, Δημοτικό Κηποθέατρο
30/8 Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ
2/9 Νίκαια, Κηποθέατρο Νίκαιας
6/9 Αθήνα, Θέατρο Αττικού Άλσους
Τιμές εισιτηρίων:
12€ (γενική είσοδος)
10€ (τιμή προπώλησης)
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 6945.978340
από 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.
Β) «Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά
Η παιδική παράσταση «Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα. Τη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Κατά τη γνώμη κοινού και εκπαιδευτικών, τρεις είναι οι παράγοντες που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και καθιστούν το έργο άξιο να το εμπιστευτεί κάποιος και να το αγαπήσει. α) ο Ευγένιος Τριβιζάς: Ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας «παραμυθάς», που έχει πλέον και διεθνή αναγνώριση. β) O Γιάννης Ζουγανέλης: Δεν χρειάζεται συστάσεις για το ταλέντο, την καλλιτεχνική του προσωπικότητα και την αγάπη του για τα παιδιά.
γ) O «Θίασος ‘81» που σας την παρουσιάζει: Με γόνιμη ιστορία 30 χρόνων στο χώρο του θεάτρου για Παιδιά, έχει μεγαλώσει γενιές που σήμερα οδηγούν στις παραστάσεις του τα δικά τους παιδιά. Εμπειρία, γνώση και ανανέωση με την σημερινή νέα του γενιά. Η ιδρύτριά του Νανά Νικολάου, γνωστή για την προσφορά της στο θέατρο για παιδιά, είναι η σκηνοθέτης της παράστασης.
Λίγα λόγια για το έργο:
Μια σπαρταριστή ανατροπή του παραδοσιακού μύθου. Ένα αλληγορικό έργο με θέμα την υπεροψία, την φιλία και την αξία της τέχνης στη ζωή. Μια απολαυστική μουσική περιπέτεια από τον «ποιητή παραμυθιών» και τον «μετρ των ανατροπών»!
Λίγα λόγια του Ευγένιου Τριβιζά για το έργο:
«Σαράντα λαχταριστά σπυριά ροδιού, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο μυρμήγκια χωρίς ούτε ένα φίλο που ετοιμάζονται για τον χειμώνα που θα κρατήσει έναν αιώνα, μια ασύλληπτη συμμορία κακοποιών, δύο εύπορες κότες με τζακούζι στο κοτέτσι και ένα ανέμελο τζιτζίκι, βιρτουόζος του μαντολίνου, είναι οι ήρωες του έργου που δίνει επιτέλους την τελική και αδιαμφισβήτητη απάντηση στο προαιώνιο βαθυστόχαστο ερώτημα… «Να τζι κανείς ή να μην τζι;;;»
Η παράσταση:
Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και μάσκες, χρήση πολυμέσων.
Η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη που επικοινωνεί με τους θεατές.
15 τραγούδια που «ξεσηκώνουν» και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση. Επτά ηθοποιοί που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και γίνονται ένα με τους θεατές.
Παίζουν: Θοδωρής Πετρόπουλος, Πελαγία Αγγελίδου, Γιάννης Πολιτάκης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Γαλάνης, Στέλλα Μαγγανά.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδάρα
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
21 Ιουνίου 3η Μαρίνα Δήμου Γλυφάδας 8:30μ.μ
1 Ιουλίου Βεάκειο Θέατρο
4 Ιουλίου Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής»
6 Ιουλίου Γυμνάσιο – Λύκειο Ραφήνας
7 Ιουλίου Κηποθέατρο Δήμου Παπάγου
8 Ιουλίου Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Δήμου Νέας Μάκρης
9 Ιουλίου Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας (Πετρούπολη)
12 Ιουλίου Κηποθέατρο Ιακωβατίου Βιβλιοθήκης (Ληξούρι Κεφαλλονιάς)
13 Ιουλίου Αύλειο Χώρος Ξένια (Αργοστόλι)
15 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας (Αμαλιάδα)
16 Ιουλίου Δημοτικό Κηποθέατρο Πάρκου (Αγρίνιο)
17 Ιουλίου Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» (Πρέβεζα)
18 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Λευκάδας
19 Ιουλίου Θέατρο Βουνού (Καστοριά)
20 Ιουλίου Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Κοζάνη)
21 Ιουλίου Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» (Βέροια)
22 Ιουλίου Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μερκούρεια 2012» – Συκεές, Θεσσαλονίκη
23 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Πάρκου (Κατερίνη)
24 Ιουλίου Θερινή Δημοτική Σκηνή (Λαμία)
25 Ιουλίου Θέατρο Μοσχοποδίου «Μελίνα Μερκούρη» (Θήβα)
28 Ιουλίου Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνα
Τιμές εισιτηρίων:
10€ (προπώληση)
Γ) «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του William Shakespeare
από την ομάδα «Μαγικές σβούρες»
Η πιο μαγευτική φετινή παράσταση για τα παιδιά, κρύβει το μυστικό ενός ονείρου. Η πιο παραμυθένια τρελή κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μεγάλη βόλτα σε όλη την Ελλάδα.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, μετά «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» διασκεύασε για τα παιδιά το πιο πολυπαιγμένο, πολυδιαβασμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο: το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ και μαζί με τις «Μαγικές Σβούρες» έρχεται το φετινό καλοκαίρι, για να φέρει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας.
Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους από το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη, αθώα και δροσερή ματιά μαγεύει τους μικρούς θεατές και τους γνωρίζει το σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου. Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, κινεί τα πιόνια-ρόλους σ’ αυτό το σκηνικό παιχνίδι, και όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Η μουσική της παράστασης είναι, όπως συνηθίζουν οι μαγικές σβούρες στις παραστάσεις τους, μια πρόταση και αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες. Ελισαβετιανοί συνθέτες, που επιστρατεύτηκαν την εποχή του Σαίξπηρ για τα έργα του αλλά και αυθεντικές μουσικές εκείνης της εποχής. Υπέροχα κοστούμια, όπως πάντα έχουν μια ιδιαίτερη σφραγίδα και τα παιδιά θα δουν από κοντά τα πιο ευφάνταστα ξωτικά και τους πιο κωμικούς μάστορες.
Ας μη χάσει, λοιπόν, κανείς «ευγενικοί μας θεατές» αυτό το όνειρο κι αυτές τις αλλιώτικες σκιές, γιατί ειδικά αυτή τη χρονιά η αισιοδοξία ίσως να είναι το κλειδί της ελπίδας μας…
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Βασιλάκης, Ηλέκτρα Καρτάνου, Άγγελος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Μαχαίρας, Κωνσταντίνος Παππάς, Ηλίας Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Πάσσος, Μαριαλένα Ροζάκη, Μαριλίζα Χρονέα.
Συντελεστές παράστασης:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση: Μάρθα Κλουκίνα
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Τραγούδι φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης
Μουσική διδασκαλία: Ελένη Καρακάση
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή: Μαγικές Σβούρες*
*Η ομάδα «Μαγικές Σβούρες» είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6/2012
ΤΡΙΚΑΛΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6/2012
ΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΙΤΗ 26/6/2012
ΛΑΡΙΣΑ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ “ΑΛΚΑΖΑΡ” ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6/2012
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΜΠΤΗ 28/6/2012
ΒΕΡΟΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ » ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6/2012
ΣΕΡΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6/2012
ΞΑΝΘΗ ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 01 /7/2012
ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 02/7/2012
ΑΡΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΡΙΤΗ 03/7/2012
ΠΡΕΒΕΖΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Γ.ΡΙΤΣΟΣ» ΤΕΤΑΡΤΗ 04/7/2012
ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 05/7/2012
ΚΕΡΚΥΡΑ ΘΕΑΤΡΟ «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/7/2012
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 07/7/2012
ΡΟΔΟΣ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΤΡΙΤΗ 10/7/2012
ΚΩΣ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7/2012
ΚΟΡΩΠΙ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7/2012
ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/7/2012
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 19/7/2012
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7/2012
ΡΑΦΗΝΑ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7/2012
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΡΙΤΗ 24/7/2012
ΧΙΟΣ ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑΣ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7/2012
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7/2012
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7/2012
ΑΡΓΟΣ ΤΡΙΤΗ 31/7/2012
ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8/2012
ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8/2012
ΗΛΙΔΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8/2012
TΡΙΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8/2012
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΡΙΤΗ 7/8/2012
ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΦΕΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/8/2012
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8/2012 ΚΑΙ
ΤΡΙΤΗ 21/8/2012
ΣΗΤΕΙΑ ΕΝΕΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΖΑΡΜΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8/2012
ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 23/8/2012
ΧΑΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/8/2012
ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦIΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/8/2012
ΚΟΖΑΝΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8/2012
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 30/8 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8/2012
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/9/2012
ΠΑΠΑΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9/2012
ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ» ΤΡΙΤΗ 4/9/2012
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9/2012
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9/2012
ΠΑΤΡΑ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9/2012
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «Δ.ΚΙΝΤΗΣ» ΠΕΜΠΤΗ 13/9/2012
Τιμές εισιτηρίων:
10€ (γενική είσοδος)
8€ (ομαδικό για συλλόγους και ομάδες θεατών)
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε
στα τηλ. 210.9853609 και 6948.744988
Δ) «Nτόρα, η Mικρή Εξερευνήτρια: Ψάχνοντας την πόλη των χαμένων παιχνιδιών»
Η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια, μας προσκαλεί σ’ ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα! Στην παράσταση του Nickelodeon «Ντόρα η Μικρή Εξευρενήτρια: Ψάχνοντας την πόλη των χαμένων παιχνιδιών» όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, ζωντανεύουν επί σκηνής και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους με τις περιπέτειες, το χιούμορ και τις σκανδαλιές τους!
Σ’ αυτό το διαδραστικό θέαμα τα παιδιά ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας να εξερευνούν και να επικοινωνούν, να ξεπερνούν εμπόδια, να λύνουν γρίφους και να πετυχαίνουν στόχους με τρόπο απλό αλλά πολύ διασκεδαστικό! Με ξεναγό τη Ντόρα, την εφτάχρονη δίγλωσση Λατίνα ηρωίδα και τον Μπουτς το μαϊμουδάκι, τον Ντιέγκο, τον Τίκο το Σκίουρο, την Ίσα την Ιγκουάνα, τον Μπένυ τον Ταύρο και όλη την παρέα ο κόσμος της περιπέτειας γίνεται ένα υπέροχο μαγικό τοπίο που καλούνται να ανακαλύψουν.
Με τη συνδρομή του κοινού, η Ντόρα και οι γενναίοι φίλοι της χρησιμοποιούν τις μουσικές, γλωσσικές και μαθηματικές τους ικανότητες για να περιηγηθούν στην πυραμίδα-αριθμό, την «ανακατεμένη» ζούγκλα και τις άλλες τοποθεσίες με στόχο να βρουν το χαμένο αρκουδάκι της Ντόρα, τον Οσίτο, στην πόλη των χαμένων παιχνιδιών. Φυσικά η Ντόρα σαν έμπειρη εξερευνήτρια, θα βοηθήσει τα παιδιά να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, χαρίζοντας τους μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης. Δέκα ηθοποιοί – χορευτές με θεαματικά κοστούμια, εντυπωσιακά σκηνικά, υπέροχη μουσική και χαριτωμένους διαλόγους δημιουργούν μια παράσταση που θ’ απολαύσει όλη η οικογένεια!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Πρόγραμμα περιοδείας
26/6 Νίκαια, Κατράκειο Θέατρο
28/6 Έδεσσα, Ανοικτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας
30/6 Μουδανιά, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών
2/7 Σέρρες, Θερινό Αμφιθέατρο Τ.Ε.Ι.
3 /7 Δράμα, Πέτρινο Θέατρο Φαράγγι Πετρούσας
4 & 5/7 Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ
7/7 Ήλιδα, Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας
8/7 Πάτρα, Γήπεδο Παναχαϊκής
9/7 Πρέβεζα, Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος
11 & 12/7 Αγρίνιο, Κηποθέατρο Δημοτικού Πάρκου
13/7 Γιάννενα, Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ (Φρόντζος)
14, 15, 16/7 Κέρκυρα, Θέατρο Μον Ρεπό, “Ρένα Βλαχοπούλου”
18 & 19/7 Ξάνθη, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης
20/7 Κομοτηνή, Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής
22/7 Ορεστιάδα
23 & 24/7 Αλεξανδρούπολη, Υπαίθριο Θέατρο Πάρκου Εγνατία
25/7 Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
26/7 Λαμία, Τόπος Τεχνών Χώρα
28 & 29/7 Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
30 & 31/7 Ρέθυμνο, Θέατρο Ερωφίλη
2/8 Αγ. Νικόλαος, Αύλειος Χώρος 1ου Γυμνασίου
3 & 4/8 Ηράκλειο, Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης
10/8 Πόρτο Ράφτη, Κινηματοθέατρο Άλεξ
17/8 Χαλκίδα, Κάστρο Κανήθου
18 /8 Νέα Μάκρη, Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης
19/8 Λαύριο
20/8 Τρίπολη, Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου
21/8 Κόρινθος, Green Theater
24 & 25/8 Κοζάνη, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
26/8 Τρίκαλα, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο)
27 & 28/8 Βόλος, Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα
29/8 Βέροια, Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη
30/8 Καρδίτσα, Ανοικτό Θέατρο Μητρόπολης
31/8 Λειβαδιά, Ανοικτό Θέατρο Κρύας
3/9 Μαρούσι, Χώρος εκδηλώσεων Αμαλιείου
Τιμές εισιτηρίων:
18€ (γενική είσοδος)
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε
στο τηλ. 210.3640813
Δείτε αναλυτικά Θεατρικές παραστάσεις που προτείνουμε ΕΔΩ
Για αναφορές, δημοσιεύσεις και δελτία τύπου, μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο [email protected]