Update: η χρυσή λύση
Από το πλυντήριο ρούχων μέχρι το injection της μοτοσυκλέτας όλα ρυθμίζονται και επιβιώνουν κάτω από την επίβλεψη κάποιου pc που και αυτός με την σειρά του τρέχει κάποιο λειτουργικό. Και επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά, πολλές φορές ένα καλύτερο λογισμικό στο συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την λειτουργία του αλλά να προσθέσει και περαιτέρω δυνατότητες .
Αν λοιπόν έχουμε μια συσκευή όπως, dvd player, blu-ray player , surround decoder ή κάποιον ψηφιακό ενισχυτή πρέπει να είμαστε πάντα ενημερωμένοι με το τελευταίο λογισμικό αν θέλουμε να μπορούμε να παρακολουθούμε τις τελευταίες ταινίες που βγαίνουν. Και ο λόγος είναι ότι κάθε χρόνο ανακαλύπτονται νέα συστήματα αναπαραγωγής της μουσικής και της εικόνας με αποτέλεσμα όλες οι νέες κυκλοφορίες βασίζονται σε αυτά τα νέα κόλπα που αν δεν τα διαθέτει το δικό μας εργαλείο θα χάσουμε σε ποιότητα ή δεν θα παίξει και καθόλου. Έτσι λοιπόν με απλές κινήσεις και πάντα με την βοήθεια του Internet ενημερώνουμε τις συσκευές μας.
Μπαίνουμε στην επίσημη ιστιοσελίδα του κατασκευαστή του μηχανήματος μας και με το μοντέλο βρίσκουμε το κατάλληλο λογισμικό όπως και οδηγίες για το πως θα το εγκαταστήσουμε. Διαβάστε οπωσδήποτε τις οδηγίες γιατί υπάρχει περίπτωση αντί να το βελτιώσουμε να το ανατινάξουμε, οι οδηγίες θα είναι σε απλά βηματάκια και προπάντων δεν απευθύνονται σε πυρηνικούς φυσικούς αλλά σε απλούς ανθρώπους σαν όλους μας. Μην κάνετε του κεφαλιού σας, μπορεί να κλαίτε μετά.
Το βασικό είναι βέβαια να ξέρουμε και πως να χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο μηχάνημα, τι δυνατότητες έχει και τέλος εμείς τι θέλουμε αυτό να μας κάνει. Δηλαδή ένα pc μπορεί να μετράει την βενζίνη σε ένα βενζινάδικο,ή να ελέγχει ένα μηχάνημα που φτιάχνει κέικ σοκολάτα ή να ελέγχει όργανα ενός ασθενή ή απλά να το έχει κάποιος για να κάνει βόλτες στο ίντερνετ και πολλά πάρα πολλά άλλα. Έτσι λοιπόν αν για παράδειγμα το pc μας σέρνεται δεν χρειάζεται να το πετάξουμε, αλλά να δούμε ποιες πραγματικά είναι οι ανάγκες μας. Γιατί δεν φταίει πάντα το μηχάνημα που είναι αργό ή παλιό αλλά πολλές φορές φταίει και το λειτουργικό σύστημα που το οδηγεί. Και βέβαια φταίμε και εμείς που αφήνουμε τον κάθε ημιμαθή να μας συμβουλεύει. Υπάρχει όμως και το ίντερνετ που με μια βόλτα μπορούμε να βρούμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα μας απαλλάξουν από πολλά προβλήματα και θα μας δώσουν λύσεις.
Έχετε φανταστεί ποτέ το pc σας χωρίς anti-virus, χωρίς ιούς και χωρίς προβλήματα και να πηγαίνει τσίτα; Και όμως υπάρχει λειτουργικό συστήματα που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο pc σας που δεν κολλάει ιούς, που δεν χρειάζεται 4 γίγα μνήμη για να ανοίξει ένα κειμενογράφο, και το βασικότερο είναι τσάμπα!, ναι διατίθεται δωρεάν και μπορεί όποιος θέλει να το αποκτήσει, δεν μου αρέσει να κάνω διαφήμιση ,αλλά κάτι που είναι δωρεάν και είναι και καλό θα πρέπει τουλάχιστον να αναφέρω το όνομα του. Και το όνομα αυτού… Ubuntu! Ανήκει στην τόσο παρεξηγημένη αλλά και συμπαθή από πολλούς οικογένεια των Linux. Δεν θα ήθελα να μπω σε παραπέρα αναλύσεις πάντως υπάρχουν και τα Windows και τα Mac και τα Linux, ενημερωθείτε, πειραματιστείτε και αποφασίστε. Όλα είναι καλά αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, και ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε ότι μορφή και να είναι και ότι δουλεία και να κάνουν «τρέφονται» με ρεύμα. Όπως λοιπόν δεν θα αφήνατε το παιδί σας να τρώει ότι να’ναι μην αφήνεται και το μηχάνημα σας να τρώει ότι του σερβίρει η ΔΕΗ αλλά προφυλάξτε το με κάποιο σταθεροποιητή-UPS για να μην το βρείτε καρβουνιασμένο, ειδικά τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και η ΔΕΗ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα αναβοσβήνει το ρεύμα ανα περιοχές σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και αν μέχρι τώρα δεν σας κάηκε τίποτα, είστε απλά τυχεροί.