Η Παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιώργου Νταλάρα
Στη σκηνή του Polis Theatre έκανε την παρουσίαση του νέου του cd “ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ” ο Γιώργος Νταλάρας ενώ παράλληλα ανήγγειλε και την έναρξη των παραστάσεων του με τίτλο “ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ” με τη συνδρομή των φίλων του – της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Μιχάλη Τζουγανάκη και της Ασπασίας Στρατηγού.
Σε μια εποχή που η αμεσότητα στο ελληνικό τραγούδι εκφράζεται κατά κύριο λόγο μέσα από την ποπ μουσική, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει 15 λαϊκά τραγούδια, φτιαγμένα από νέους δημιουργούς αλλά επιστρατεύοντας και κάποιους πρωτομάστορες, όπως τον Πρόεδρο Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Μάνο Ελευθερίου, το Λάκη Παπαδόπουλο κ.α.
Ο Γιώργος Νταλάρας παρόλο που φέτος κλείνει 40 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και όντας πρωταγωνιστής και διαμορφωτής στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, ποτέ δεν έπαψε να είναι ένας αυθεντικά λαϊκός τραγουδιστής. Με αγωνία και αγάπη, καταθέτει την καινούρια του δουλειά, χωρίς να διστάσει να αφεθεί σαν νέος τραγουδιστής στην καθοδήγηση του παραγωγού του, του Γιώργου Μακράκη ο οποίος είχε και την αποκλειστική επιμέλεια της έκδοσης. Πρόκειται για τον πρώτο προσωπικό δίσκο του με καινούρια τραγούδια, με την Legend, την τρίτη δισκογραφική εταιρεία που συνεργάστηκε στα 40 χρόνια της καριέρας του, μετά την ΕΜΙ και την Universal.
Ένα ένα ανέφερε τα καινούρια τραγούδια μιλώντας για το πως γράφτηκαν ενώ σύστησε και τους δημιουργούς τους, για τους οποίους ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος στις εκφράσεις που περιέγραφαν το ταλέντο και την δράση τους επισημαίνοντας πως δυστυχώς υπάρχει κενό και αμηχανία στην προσέγγιση των νέων από τους μεγαλύτερους και αντιστρόφως. Επίσης περιέχεται και μια καταπληκτική επανεκτέλεση του «Απόψε γίνε» των Γιάννη Νικολάου και Οδυσσέα Εισαγγελέα ενώ το τελευταίο τραγούδι του δίσκου “Δάκρυ με Δάκρυ” αποτελεί ένα ανέκδοτο τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου και του κυρίου Νίκου Γκάτσου, που δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί, παρά μόνο μετά την έκδοση του δίσκου ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ όπου θα συμπεριλαμβανόταν και τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο θέμα της πειρατείας και της κακής ποιότητας που παρέχει ο ήχος της συμπιεσμένης μουσικής στους ακροατές ενώ ως φαινόμενο θεωρεί πως η Πολιτεία θα έπρεπε να δει με περισσότερη υπευθυνότητα. Με θερμά λόγια εκφράστηκε και για τους συνεργάτες των παραστάσεων του. Παρόλο που θεωρεί πως ο ίδιος ποτέ δεν έπαψε να εμφανίζεται, είτε σε λαϊκές συναυλίες είτε στο Μέγαρο Μουσικής, ένιωσε την ανάγκη να ικανοποιήσει την απαίτηση των φίλων του να τον δουν σε μια άμεση και ζεστή ατμόσφαιρα αναφέροντας μάλιστα χιουμοριστικά πως κάποτε ίσως να μην καταλάβαινε γιατί όταν εμφανιζόταν στο θέατρο ΟΡΦΕΑΣ κι έλεγε το ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ο κόσμος του έκανε παράπονα που δεν μπορούσε να πιει μια μπύρα ακούγοντας αυτά τα τραγούδια. Δεδομένου πως του άρεσε ο χώρος αυτός αποφάσισε να τους ικανοποιήσει λίγα χρόνια μετά τις εμφανίσεις του στην Ιερά Οδό και στο Ζυγό, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως μόνο στο Μέγαρο Μουσικής μπορεί να παιχτεί η μουσική ολοκληρωμένα και σωστά, έστω και αν σε μια μουσική σκηνή περνάει καλύτερα η ιδέα της παρέας.
Το κάλεσμα της Πίτσας Παπαδοπούλου στην παράσταση ήταν επιθυμία χρόνων. Την κυρία Παπαδοπούλου την γνώρισε το 1967 όταν 17 χρονών άκουγε ένα μικρό κορίτσι να τραγουδά με την στιβαρότητα μεγαθηρίων της εποχής όπως της Καίτης Γκρέυ και της Γιώτας Λύδια, ενώ πέραν της εκπληκτικής της φωνής ήταν πάντα θαυμαστής του ήθους της και του ότι είναι μια τραγουδίστρια που οι ακροατές αλλά ακόμα και οι μουσικοί που παίζουν μαζί της, την ακούν πάντα και κλαίνε καθώς τραγουδάει καθαρά τα βιώματα της. Ήταν συγκινητικό όταν πρόσθεσε πως ακόμα και αν δεν το δείχνει και ο ίδιος κλαίει ακόμα όταν ακούει τον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη, την Μαρίκα την Πολίτισσα και την Χαρούλα.
Με αγάπη και μεγάλη εκτίμηση παρουσίασε και τον Μιχάλη Τζουγανάκη και την Ασπασία Στρατηγού από την Εστουδιαντίνα που θα τον πλαισιώνουν, ενώ στο τέλος χαιρέτησε όλους τους φίλους και συντελεστές που βρέθηκαν εκεί πιο προσωπικά.