Απόψε ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου!
Το βράδυ της Τετάρτης, 24 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ο κορυφαίος και διακεκριμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικο σολίστας στο κλαρίνο, μαζί με τους εξαιρετικούς καλεσμένους του και με μια ορχήστρα σημαντικών μουσικών, θα μας μυήσει στον ήχο της φωτιάς, θα μας συστήσει τη νέα του δισκογραφική πρόταση: Ζωπυρείν.
Ξεκινώντας από το τραγούδι της πυροβασίας του Μικροκωνσταντίνου και τα Αναστενάρια, ο Μ. Αχαλινωτόπουλος φτάνει στον ηλεκτρισμένο, οργιαστικο ήχο, προκαλώντας τον καθωσπρεπισμό αλλά και ανατρέποντας τους «κανόνες» και τις φόρμες. Το «Ζωπυρείν» κυκλοφόρησε από τη Roll Out Vision Services, σε παραγωγή του Χρυσόστομου Μουράτογλού, ενώ τις ηχογραφήσεις και τις μίξεις υπογράφουν οι Χρυσόστομος Μουράτογλου και Goetz B.
Στο δίσκο συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές:
Susheela Raman από την Ινδία,
Misirli Ahmet από την Τουρκία,
Sam Mills από την Αγγλία,
Aref Darvish από την Ινδία,
Ara Dinkjian από την Aρμενία,
Αλκίνοος Ιωαννίδης από την Κύπρο,
Παύλος Παυλίδης και Αλέξης Παρχαρίδης από τον Πόντο,
GUNDEM YAYLI GRUBU (ορχήστρα εγχόρδων)από την Κωνσταντινούπολη,
Τα χαλκινα της Γουμένισσας, κ.α.
Επί σκηνής, το βράδυ της Τετάρτης, 24/11, μαζί με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, θα εμφανιστούν:
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Παύλος Παυλίδης
Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Ώρα έναρξης: 22.00.
Βιογραφικό
Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος έχει ταξιδέψει παίζοντας κλαρίνο, καβάλ, ζουρνά και φλογέρες σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε συναυλίες και παραστάσεις. Όπως στο Jazz Festival of Montreux (μια με τη Susheela Raman και μια με την Ελευθερία Αρβανιτάκη) αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Στο Φεστιβάλ Woomad στο Ηνωμένο Βασίλειο (μαζί με τον Peter Gabriel) στην Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία κ.α.
Στο Φεστιβάλ Sphinx στις Βρυξέλλες στα 1999 με το μουσικό του σχήμα «Υάκινθος » μαζί με τους Γ.Κιουρτσόγλου, Χ.Χαλκιά, Σ.Σινόπουλο κ.α. κάνοντας εξαιρετική εντύπωση τόσο για τη «μεγάλη δεξιοτεχνία του όσο και για το βάθος και το πνεύμα της μουσικής του». Στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 με κορυφαία στιγμή όταν ερμήνευσε με το κλαρίνο του Μίκη Θεοδωράκη ως βασικός σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου, κατά την ιερή στιγμή της παράδοσης της Ολυμπιακής Σημαίας.
Στο Σαββόραμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ως κορυφαίος σολίστ του Διονύση Σαββόπουλου. Έχει συνεργαστεί στη δισκογραφία και σε παραστάσεις με πολλούς σπουδαίους συνθέτες, τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όπως : Χ.Αλεξίου, Ελ.Βιτάλη Μ.Θεοδωράκη, Δ.Σαββόπουλο, Σ.Κραουνάκη, Γ.Νταλάρας, Ελ.Αρβανιτάκη, Ε.Τσαλιγοπούλου, Μ.Φαραντούρη, A.Dinkjian, R.Daily, Okay Temiz, Susheela Raman κ.α.
Οι προσωπικές παραστάσεις, που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία επιδιώκοντας την αποενοχοποίηση των προσωπικών μουσικών ακροατών από διαχωριστικές γραμμές, στυλ, στεγανά, παραδοσιακά ή αντιπαραδοσιακά εθνικά, οικουμενικά και άλλα προσδωκόντας πάντα την αίσθηση και τη γοητεία της Μουσικής.
Από το 2008, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Χορηγός Επικοινωνίας tralala.gr