Eλευθερία Αρβανιτάκη: Οι καριέρες χτίζονται και με “ναι” αλλά και με “όχι”….
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μίλησε για τις εμφανίσεις της στο θέατρο “Παλλάς”, οι οποίες ξεκίνησαν στις 18 φεβουαρίου, αλλά και για την παράσταση της με τίτλο ” Ολα αρχίζουν αλλιώς”.Ανέφερε πως ήθελε να εμφανιστεί σε έναν διαφορετικό χώρο και πως ήθελε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα.
Σε μια συζήτηση εφόλης της ύλης η Ελευθερία Αρβανιτάκη μίλησε για τη μουσική, την καλλιτενική της πορεία αλλά και για την δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα. Ανέφερε οτι το ρεπερτόριο είναι το όπλο του κάθε ερμηνευτή και ότι αυτό είναι και το “θέμα” όλων των τραγουδιστών.Σχετικά με το δικό της ρεπερτόριο είπε ότι θεωρεί πως είναι ένα πάρα πού καλό ρεπερτόριο το οποίο έχει χτιστεί πόντο – πόντο.Τόνισε επίσης οτι οι καριέρες χτίζονται και με “ναι” αλλά και με “όχι”.
Ανέφερε οτι πάντα ήταν σίγουρη για τις επιλογές της και οτι όλα είναι θέμα τάσης και απόφασης.Επίσης δήλωσε οτι η διασκέδαση είναι σημαντική όταν δεν γίνεται αυτοσκοπός .
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη αναφέρθηκε και σε όσα μας οδήγησαν στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα λέγοτας χαρακτηριστικά:”Ζούσαμε σε ένα ψεύτικο περιβάλλον και δεν μας το είπε κανείς. Νόμιζα και εγώ οτι η ευμάρεια θα κρατούσε για πάντα”.
Μίλησε επίσης για τον διακριση του τραγουδιού σε “έντεχνο” και “εμπορικό” τονίζοντας ότι το τραγούδι είναι “έντεχνο” γενικώς καθώς περιέχει τέχνη. Επίσης ανεφερε ότι ένας καλλιτέχνης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει ή τον εύκολο και επικερδή δρόμο ή τον δύσκολο δρόμο όπου πρέπει να καταφέρεις να υπάρχεις μέσα απο τραγούδια σπουδαίων δημιουργών που μένουν στο περασμα του χρόνου.
Επίσης εξομολογήθηκε οτι το πιο σημαντικό για έναν καλλιτέχνη είναι να τον αποδέχονται οι ανθρωποι της τέχνης του, να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Είναι ότι πιο σημαντικό να σε τοποθετούν, οι άνθρωποι αυτοί, σε ψηλό βάθρο”. Αναφέρθηκε όμως και στο πόσο σπουδαία είναι η αγάπη του κοινού για έναν καλλιτέχνη καθώς χωρίς αυτή δε μπορεί να υπάρξει.
Τέλος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας κρίσης η οποία οδηγεί τον άνθρωπο στο να σκεφτεί και να αναθεωρήσει κάποια πράγματα η τέχνη είναι αυτή που μπορεί να τον απελευθερώσει.
Από την Κωνσταντίνα Τσίχλα