GOD IS A DJ” vol.1: ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των DJ’s (Ολοκαίνουργια στήλη!)
Το όνομα μου είναι Κυριάκος Μαραγκός (aka DJ Kirk Carpenter) και από εδώ και στο εξής θα βρισκόμαστε εδώ μαζί στο tralala στην στήλη που ονομάζεται “GOD IS A DJ”, παρέα σε ένα υπέροχο ταξίδι μουσικής, εναρμονισμένο με την λέξη: DJ (Disc Jockey)!
Ιστορικά, ο όρος της λέξης αυτής προήλθε το 1935 από τον Αμερικανό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Walter Winchel, και εννοούσε τον συνδυασμό των στοιχείων ηχογραφημένων αρχείων που υπάρχουν σ’ ένα δίσκο (disc) και (jockey) δηλαδή τον χειριστή λειτουργίας της μηχανής, του πικάπ με λίγα λόγια!
Αργότερα και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, η λέξη Disc Jockey ακουγόταν ολοένα και περισσότερο μέχρι που το 1947 ο Βρετανός Jimmy Saville θα γίνει ο πρώτος DJ που θα χρησιμοποιήσει 2 πικάπ, για διαρκή αναμετάδοση μουσικής, σε αίθουσα jazz εκδηλώσεων στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά στο Παρίσι, ανοίγει το νυχτερινό κέντρο Whiskey a Go Go και θα θεωρηθεί το πρώτο ever εμπορικό μαγαζί νυχτερινής ζωής που θα χρησιμοποιήσει τον όρο Discothèque, (στα γαλλικά σημαίνει νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου το χαρακτηριστικό γνώρισμα αναμετάδοσης της μουσικής προέρχεται από ηχογραφημένες πηγές δίσκους και όχι από ζωντανή μπάντα), πράγμα που μέχρι τότε ήταν το must. Στο εν λόγο μαγαζί – σημείο αναφοράς όλων των μετέπειτα discos – clubs του κόσμου, θα χρησιμοποιηθεί διπλό πλατό (κονσόλα).
Στη δεκαετία των 60s οι discos θα εξαπλωθούν ως μανιτάρια σε Ευρώπη και Αμερική και ο τότε DJ Francis Grasso, θα είναι αυτός που θα ψαχτεί πρώτος με την «τέχνη» μας επινοώντας την τεχνική του «slip-cueing» δηλαδή το κράτημα του βινυλίου με το χέρι, ενώ το πλατό εξακολουθεί και γυρνάει και αργότερα την τεχνική του “beat matching” δηλαδή το Α και το Ω στη δουλειά του DJ σήμερα, την κατάλληλη εναρμόνιση – ταυτοποίηση του tempo και των beats ενός κομματιού!
Ο Francis Grasso, είναι επίσης αυτός που στα τέλη της δεκαετίας του 60, μεταμορφώσε την τέχνη του DJing χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ακουστικά, έχοντας έτσι την ευκαιρία της προ-ακρόασης του επόμενου μουσικού κομματιού! Ο Franscis Grasso σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες τεχνικές του, «slip-cueing» & “beatmatching”, θα γίνει πρωτοπόρος DJ για την εποχή του!
Τα μέχρι τότε πικάπ που χρησιμοποιούνταν ήταν τα περίφημα Thorens!
To μπαμ όμως έγινε το 1972 όταν η Technics θα κυκλοφορήσει το πρώτο SL 1200 πικάπ! Και αργότερα το 1979 το θρυλικό SL 1200 MK II με επιπρόσθετο pitch control (συντονιστή μέτρησης τέμπο) θα θεωρηθεί το πικάπ ορόσημο στην τέχνη του djing πρωταγωνιστώντας ως τις μέρες μας, με τις πιο τελευταίες update ψηφιακές εκδόσεις του!
Νωρίτερα το 1977, ένα από τα δημοφιλέστερα clubs με ιστορία θα ανοίξει! Το περίφημο Studio 54! Εκεί όλα τα top ονόματα των celebrities όπως οι: Michael Jackson, Mick and Bianca Jagger, Rick James, Liza Minnelli, Jerry Hall, Diana Vreeland, Brooke Shields, Francesco Scavullo, Janice Dickinson, Cher, Martha Graham, Debbie Harry, θα περάσουν από την κονσόλα του DJ!
Στη δεκαετία των 80s και με την εισαγωγή του καλωδιακού τότε 1ου μουσικού καναλιού MTV στην Αμερική και μετέπειτα Αγγλία, οι δισκογραφικές εταιρίες θα παράγουν αμέτρητες επιτυχίες και ειδικές εκτελέσεις για djs τα γνωστά σε όλους “Maxi Singles”. Οι εκτελέσεις αυτές παιζόντουσαν στις discos της εποχής!
Η δεκαετία των 90s θα αλλάξει ριζικά ως τις μέρες μας τον όρο και τη λειτουργία του DJ και από ένα σημαντικό μέχρι πρότινος πρωταγωνιστή σε club/discos & μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα τον μεταμορφώσει σε SUPERSTAR! Αυτό θα γίνει, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός της αλλαγής του στυλ μουσικής από πιο mainstream pop/rock/disco σε καθαρά πιο «ηλεκτρονικό». Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η μεταφορά του ήχου από το αναλογικό βινύλιο στο ψηφιακό CD και στα CD πλατό που σιγά – σιγά θα αντικαθιστούν τα πικάπ, μειώνοντας έτσι την παραγωγή τους και εξαπλώνοντας από την άλλη την πορεία του CD και των μηχανημάτων στα ύψη!
Το 1992 τα computers έχουν μπει για τα καλά στην δουλειά του DJ δίνοντας του νέες προοπτικές με τα πρώτα προγράμματα και αρχεία! Είναι η ίδια χρονιά που θα ανακαλυφθεί και χρησιμοποιηθεί ως αρχείο αποθήκευσης στοιχείου ήχου το MP3 στοιχείο που θα θεωρηθεί ως δεδομένο εργαλείο δουλειάς στο σήμερα!
Τα τέλη της δεκαετίας του 90, όπως είπα και νωρίτερα έκαναν ΘΕΟ τον DJ στα μάτια των fans του. Τον έκαναν να δημιουργεί ο ίδιος την προσωπική του μουσική και το χαρακτηριστικό του μουσικό στυλ, ταξιδεύοντας για να «παίξει» dj set σε clubs όλου του κόσμου! Έχτισε brands γύρω από το όνομα του, δημιούργησε δισκογραφικές εταιρίες και πρωταγωνίστησε ατομικά πλέον στα music charts!
Στο σήμερα ο DJ είναι ο απόλυτος ΗΓΕΤΗΣ της μουσικής βιομηχανίας!
Παράγει, δημιουργεί, μεταμορφώνει αρχικές εκτελέσεις σε επικές επανεκτελέσεις, ταξιδεύει, παρασύρει πλήθη, γεμίζει club ακόμα και στάδια! Βρίσκεται παντού, σε τηλεόραση – ραδιόφωνο – internet!
God is a DJ λοιπόν, κι εμείς μέσα από αυτή τη στήλη θέλουμε να σας φέρουμε κοντά στην τέχνη και δουλειά μας, ενημερώνοντας και παρουσιάζοντας σας θέματα που θα σας ενδιαφέρουν και θα σας φανούν ως χρήσιμα εργαλεία είτε αν ανήκετε στον κόσμο μας, είτε εάν είστε απλοί θαυμαστές!
Το God is a DJ στο tralala.gr θα έχει 15μερη ή μηνιαία ανανέωση (ανάλογα στον όγκο της θεματολογίας) φέρνοντας σας:
- συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους DJs
- τις καλύτερες κυκλοφορίες – παραγωγές της περιόδου
- σημαντικές πληροφορίες – παρουσιάσεις για τα DJ gadgets που κυκλοφορούν από τους ειδικούς του χώρου
- ενημέρωση για DJ events αλλά και clubs
- παρουσίαση και γνωριμία με τα σημαντικότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας
- και τέλος αποκλειστική παρουσίαση, αναμετάδοση και παροχή tracklist ενημέρωσης του DJ SET που παρουσιάζω κάθε εβδομάδα σε πάνω από 20 Ελληνικά ραδιόφωνα με τον τίτλο “MIX TRIP FLIGHT”!
Για ότι θέλετε να μας ρωτήσετε, προτείνετε, δειγματίσετε, επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: [email protected]
Στο πρώτο God is a DJ φιλοξενώ και παρουσιάζω τον φίλο και συνεργάτη μου στη Ρόδο, DJ Tasso Kalidoni! Ο Τάσος είναι ένας εκπληκτικός dj που ξεκίνησε τη καριέρα του το 1991 κλείνοντας και γιορτάζοντας φέτος 20 χρόνια πίσω από τα dexx! H ποιότητα του αυτή τον κάνει φέτος τον χειμώνα να περνάει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δουλεύοντας ως resident DJ στη Νέα Υόρκη! Μέχρι σήμερα έχει δουλέψει σε ότι καλύτερο ανέδειξε από πλευράς clubbing η Ρόδος και Θεσσαλονίκη, περνώντας αρκετά χρόνια εκεί σπουδάζοντας μουσική τεχνολογία! Ο Τάσος ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ραδιόφωνο, κρατώντας για πολλά χρόνια την απογευματινή ζώνη του πασίγνωστου www.radio1.gr. Βρήκαμε και μιλήσαμε με τον Τάσο στο τηλέφωνο για διάφορα ενδιαφέροντα γύρω από το djing! Διαβάστε τη συνομιλία μας!
Τάσο καλησπέρα… πως προέκυψε το μεγάλο ταξίδι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού; Οικονομική κρίση ή ευκαιρία καριέρας;
Γεια σου Κυριάκο και σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, καταρχήν εύχομαι στη νέα στήλη του tralala να έχει πολλές επιτυχίες κ φυσικά αρκετή επισκεψιμοτητα. Όλα ξεκίνησαν από το υπέροχο νησί της Καρπάθου όπου παίζω αρκετά χρόνια σαν guest dj. Η γνωριμία μου με τον επιχειρηματία Γιώργο Φιλιππίδη, ιδιοκτήτη του club heaven ήταν έναυσμα για να γίνει πραγματικότητα αυτό το residency στο Censo Lounge της Nέας Υόρκης. Κάθε επαγγελματίας θα ήθελε να παίξει εκτός συνόρων, σε διαφορετικό κοινό κ φυσικά το θεωρώ τιμή μου κ μεγάλη ευκαιρία καριέρας.
20χρόνια καριέρας! Από τα MKII στα Mac … Τι θυμάσαι και τι έχεις να συμβουλέψεις τα νέα παιδιά που μπαίνουν στον χώρο;
Θυμάμαι τις ατέλειωτες ώρες όπου παρακολουθούσα πολύ μεγάλους djs της Ρόδου όπως είναι ο Πέτρος Τριαντάφυλλου, ο dr harry και ο Μάνος Κολιαδης επίσης θυμάμαι το κυνήγι των maxi singles όπου εκείνα τα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολο καθώς τα δισκοπωλεία δεν είχαν εξελίχθη τόσο στη χωρά μας. Έχω να θυμηθώ ακόμα τις πολλές βαλίτσες με δίσκους που είχα και την ταλαιπωρία να τα πηγαινοφέρνω στο εκαστοτε μαγαζί(γέλια). Τώρα φυσικά με τα mp3s έχουν γίνει πολύ απλά τα πράγματα. Η μουσική πλέον έχει γίνει πολύ εύκολη για να την βρεις και μάλιστα δωρεάν. Έχω να συμβουλέψω τους νέους που θα θελήσουν να ακολουθούσουν αυτό το απαιτητικό επάγγελμα να αγαπήσουν την μουσική, να αγοράσουν την μουσική που πεθαίνει στα ράφια των δισκοπωλείων γιατί μονό έτσι θα δείξουν στον κόσμο ότι παίζουν κάτι που βγαίνει απτήν ψυχή και το μυαλό τους. Ένας κάλος do μεταφέρει το συναίσθημα του όταν παίζει, χωρίς αυτό δεν γίνεσαι ποτέ κάλος.
Έχεις ανοίξει με set σου και έχεις συνεργαστεί στη καριέρα σου με κορυφαίους Ξένους και Έλληνες DJs … Τι και ποιον θυμάσαι περισσότερο;
Τώρα μου βάζεις δύσκολα! Πρέπει να τρέξω αρκετά χρόνια πίσω. Έχω να θυμάμαι τον επαγγελματισμό του Πέτρου τριαντάφυλλου, την υπέροχη ροη στα set του dj Akylla (τον θεωρώ τον κορυφαίο do της Ελλάδας τα τελευταία είκοσι χρόνια) και φυσικά δε μπορώ να παραλείψω το warm up set για τον David Morales στο club paradiso μπροστά σε τρεις χιλιάδες κόσμο, ίσως η μεγαλύτερη μου βραδεία μέχρι τώρα σαν dj.
http://www.youtube.com/watch?v=LbbdsktqZZg
Ποιος είναι ο ήχος που σε αντιπροσωπεύει; Τι πιστεύεις για τον superstar DJ στο σήμερα;
βασικά πιστεύω ότι ένας κάλος dj δεν πρέπει να έχει στεγανά στη μουσική του. Προσωπικά έχω παίξει από rock club μέχρι και underground όπως και ελληνικά κυρίως τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς στη χωρά μας είναι ελάχιστοι οι djs που μπορούν να έχουν έναν δικό τους ήχο, απλά την διάφορα την κάνεις με τον τρόπο που παίζεις όχι τόσο με το είδος που παίζεις. Ο superstar dj στα 10s πρέπει να είναι εξαιρετικός παραγωγός όπως ο David guetta και oi Swedish house mafia με τους οποίους όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας θέλουν να συνεργάζονται. Αν προσέξεις στα charts στα περισσότερα τραγούδια πλέον έχουν καταλυτική συμμετοχή djs.
Τόσα χρόνια καριέρα κυρίως στη Ρόδο! Που αλλού θα θελες να παίξεις στον Ελληνικό clubbing χάρτη;
Έχω παίξει εννέα χρόνια στην Θεσ/νίκη καθώς και στην Χαλκιδική, στα Γιάννενα, στην Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Έδεσσα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη σχεδόν σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων και στα Χανιά οπότε μάλλον έχει μείνει η Αθήνα(γέλια)!!!!!
Radio or clubbing? Τι σε γοητεύει περισσότερο;
Καταρχήν είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλη η σχέση που αναπτύσσεις με τον κόσμο μέσω μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και διαφορετική μέσω της εμφάνισης σου στον χώρο ενός club. Αν και ξεκίνησα απτό ραδιόφωνο, θα σου πω πως το συναίσθημα που έχει το djing σε ένα κατάμεστο χώρο και η ενεργεία που εισπράττεις, προσωπικά πάντα μιλώντας, σε γεμίζουν περισσότερο και σαν επαγγελματία και σαν άνθρωπο.
Τάσο ευχαριστώ, καλό ταξίδι και καλή σεζόν στη Νέα Υόρκη και ραντεβού σε λίγους μήνες από κοντά, για μια USA συνέντευξη με τις εντυπώσεις και το Ελληνικό παλμό της άλλης πλευράς του Ατλαντικού!
Ευχαριστώ Κυριάκο! Καλή πορεία στον νέο σου TEXT dexx ρόλο σου!
Λίστες, κομμάτια, παραγωγές, djs, νέες κυκλοφορίες… Κάθε ημέρα περνάνε χιλιάδες από το laptop μου! Δέκα από τα καλύτερα σας περιμένουν παρακάτω:
1. Sander Van Doorn – Drink To Get Drunk (Extended Version)
Ο Ολλανδός συνεχιστής της σχολής των συμπατριωτών του Tiesto & Armin Van Buuren και Ν#12 dj για φέτος κυκλοφορεί την δική του εκδοχή σε ένα classic tune του παρελθόντος:
2. John Dahlback feat Erik Hassle – One Last Ride (Extended Original Mix)
Ο τελευταίος συνεχιστής της ένδοξης house σκηνής της Σουηδίας είναι εδώ!
http://www.youtube.com/watch?v=0_y2pKeF0f8
3. Pryda – 2night
O Eric Prydz γνωστός τα τελευταία χρόνια ως Pryda μας παρασύρει στους ήχους του νέου του κομματιού 2night! Ο Eric, ένας ακόμη πολλαπλά επιτυχημένος dj/Παραγωγός, είναι ο λιγότερο ταξιδεμένος, βάση της φήμης του dj! Ο λόγος; Φοβάται απίστευτα πολύ τα αεροπλάνα και τις μακρινές πτήσεις!
4. PLAYMEN & ALEX LEON Ft. T-Pain – Out Of My Head
Η καλύτερη Ελληνική παραγωγή του καλοκαιριού, έχει κι ένα τέλειο video clip
5. Deniz Koyu – Tung
Το κομμάτι αυτό, όταν παίζει τα … σπάει! Απίστευτο party feeling!
http://www.youtube.com/watch?v=2LBX3h3uzbU
6. DNS Project & Fast Distance – Kickdown (Original Mix)
7. David Guetta feat Jennifer Hudson – Night Of Your Life
Ο 43χρονος Γάλλος πολυβραβευμένος DJ & παραγωγός στη νέα του επιτυχία!
8. Tristan Garner feat Abigail Bailey – Shine Again
Ο έτερος Γάλλος του tracklist μας, σε ένα υπέροχο κομμάτι!
9. Don H. Angel feat Vasia – The Last Goodbye
Ένα από τα καλύτερα Ελληνικά projects που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό!
10. Agent Greg & Dim Chord feat Kristia – Wish You Were Here
Ο καλός μου φίλος Agent Greg, κυκλοφόρησε το καλοκαίρι αυτό το κομμάτι, που αφήνει έντονη τη ανάμνηση καλών στιγμών και την αναπόληση της αγαπημένης εποχής που φεύγει! Summer… Wish you were here! M’ένα εκπληκτικό ελληνικό video clip διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο και πλάνα τις ομορφιές της Μυκόνου!
Η οδός Πανόρμου είναι εδώ και χρόνια το σημείο όαση για τον κόσμο της Αθήνας που βγαίνει με κάτι να σου θυμίζει σίγουρα από εξωτερικό! Σε ένα γραφικό μακρόστενο στενό, συνωστίζονται bars, café & clubs με πολύ και όμορφο κόσμο από νωρίς – μέχρι πολύ αργά! Μιας που το φθινόπωρο μπαίνει και τα πρώτα νυχτερινά μαγαζιά κάνουν opening, εμείς επισκεφτήκαμε το Caliente Bar στο οποίο παίζει μουσική ο φίλος μου DJ Menelaos Koutsakos που τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) επαγγελματία DJ της νέας γενιάς! Το Caliente δημιουργήθηκε μετά από ένα καλοκαιρινό πάρτι στην Άνδρο και όπως όλα τα καλοκαιρινά όνειρα, έμελλε να γίνει κάτι το αληθινό! Υπέροχος κόσμος, δυνατά beats – designato περιβάλλον και σούπερ μουσικές είναι η υπόσχεση του σε όλους που θα το επισκεφτούν!
Σύντομα θα με βρείτε on dexx εκεί back2back με τον DJ Menelaos Koutsakos!
Μιας που η τεχνολογία είναι πλέον συνώνυμο με την τέχνη του DJ από την στήλη αυτή θα σας παρουσιάζουμε πολλά και διάφορα που αφορούν νέα gadget & software που κάνουν τη δουλειά μας καλύτερη!
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το DJ controller της TRAKTOR – S2, το μικρότερο αδερφάκι του δημοφιλούς S4 του οποίου είμαι κάτοχος και μεγάλος fan! Το S2 είναι 2κάναλο controller– αντί για 4κάναλο του πιο επαγγελματικού του αδερφού, με τα ίδια όμως functions και λειτουργίες και σαφώς καλύτερη και πιο δελεαστική τιμή!
Κι επειδή μια εικόνα = 1000λέξεις, δείτε το product demo του προϊόντος, καθώς και την τεχνική του ανάλυση παρακάτω από τους ειδικούς του Ν#1 dj’s shop στην Ελλάδα του DJ Market
Το νέο προϊόν για DJs απο την Native Instruments ακούει στο όνομα Traktor Kontrol S2.
Είναι ένα επαγγελματικό σύστημα για υπολογιστή (mac-pc) αποτελούμενο απο ένα controller και ένα interface σε μία συσκευή. Είναι η μικρότερη έκδοση του ήδη επιτυχημένου Kontrol S4 σε μέγεθος αλλά όχι απαραίτητα και σε χαρακτηριστικά! Διατηρεί την ίδια στιβαρή επαγγελματική κατασκευή
Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τροφοδοσία, μόνο με το usb από τον υπολογιστή. Παρέχεται πλήρη λειτουργικό πρόγραμμα Traktor S2. Ζυγίζει μόνο 3,4 κιλά και χωράει πλέον στις περισσότερες τσάντες για laptop dj producing αφού έχει μέγεθος:
Πλέον έχει βελτιώσει και το τμήμα των εξόδων. Τώρα διαθέτει Trs Balanced outputs και stereo RCA έξοδο που μπορεί να μετατραπεί σε booth out με δικό του ποτενσιόμετρο έντασης. Η πλοήγηση, αναζήτηση και το “φόρτωμα” των τραγουδιών γίνεται από το κεντρικό στρόγγυλο ποτενσιόμετρο
Λειτουργία ‘Sample Decks’
Ο έλεγχος της κεντρικής έντασης των samples και η ενεργοποίηση τους γίνεται και πάλι απο ποτεσιόμετρο στο κεντρικό τμήμα του S2 με εντολή ενεργοποίησης για κάθε deck Α και B.
Επιτρέπει έτσι τις 2 ομάδες των 4 sample decks να λειτουργήσουν άμεσα. Δυναμική παρουσίαση επίσης έχει και στην παραμετροποίηση των εφφέ ( πάνω απο 30!) Το crossfader είναι καλά τοποθετημένο και στημένο σε καλή απόσταση για να μην υπάρξουν “ατυχήματα”, ζυγισμένο καλά ακόμα για γρήγορο scratching H κάρτα ήχου είναι είναι πολύ καλή και στα standards και στις απαιτήσεις της NI για club ήχο και δύναμη.
Η είσοδος των ακουστικών για την προακουστική και την ετοιμασία αλλαγής του επόμενου τραγουδιού είναι στην μπροστά όψη του S2 με 2 ποτενσιόμετρα, ένα της έντασης και το άλλο του cue/mix. Έξυπνα μπαίνουν μέσα για να μην χτυπηθούν απο λάθος.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- Διαθέτει 24 bit/96kHZ audio interface με μετατροπείς Cirus logic
- 2 stereo εξόδους balanced και unbalanced με TRS υποδοχές, RCA και Midi in-out.
- 2 τμήματα με 30 + εφέ αποτελούμενο απο 4 ποτενσιόμετρα για κάθε deck
- 2 jog wheels
- 40 κουμπιά άμεσης επαφής
- 27 ποτενσιόμετρα στο σύνολο έτοιμα να “ακούσουν” όλες τις εντολές του Traktor.
Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάζουμε υπέροχα classics του παρελθόντος σε παρέμβαση πλαστικού χειρουργού – DJ πάντα – για την περίπτωσή μας!
Σήμερα παρουσιάζουμε την επανεκτέλεση του “Personal Jesus” των Depeche Mode. To original κυκλοφόρησε στις 29.08.1989 μέσω του εκπληκτικού τότε album, “Violator”. Έφτασε μέχρι το Ν#13 του UK Chart & N#28 του Billboard chart. To συγκεκριμένο κομμάτι διασκευάστηκε από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι: Gravity Kills, Marilyn Manson, Jerry Williams, G&G, Lollipop Lust Kill, Nina Hagen, & Johnny Cash. Φέτος τον Μάιο, ο Σουηδός παραγωγός και DJ, Eric Prydz, το διασκεύασε σε μια απίστευτη ηλεκτρονική εκδοχή που σας προτείνουμε να ακούσετε στο … τέρμα!
Δείτε το εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=focnHRRA6VA
Μάθε τέχνη κι άστηνε ! Δείτε τι δουλειά έκαναν διάφοροι Disc Jockeys, πριν, μετά ή και παράλληλα με τη κονσόλα!
Kirk Carpenter (Κυριάκος Μαραγκός) : Προϊστάμενος τουριστικού γραφείου!
Sparkie T (Θοδωρής Σαρτζετάκης): Μαθηματικός!
Livin R: Τεχνικός αεροσκαφών!
Armin Van Buuren: Δικηγόρος!
Paul Oakenfold: Σεφ!
Laidback Luke: Graffiti καλλιτέχνης!
Διαβάστε ένα υπέροχο άρθρο σχετικά με το πώς ένας DJ ξεκινά να φτιάχνει τη δική του μουσική & παραγωγή!
Το tralala.gr είναι χορηγός επικοινωνίας στο DJ set μου στο Ελληνικό ραδιόφωνο!
Κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη ως Κυριακή περισσότερα από 20 Top Ελληνικά ραδιόφωνα Ξένου ρεπερτορίου, μεταδίδουν το Mix Trip Flight! Ένα δυνατό DJ Set με τις καλύτερες dance επιτυχίες και 60 λεπτά καταιγιστικής ροής και mixing με 3ετή ήδη παρουσία στο ραδιόφωνο!
Θα το βρείτε εδώ στο facebook!
Μέσω του God is a DJ θα έχετε on demand μετάδοση των Mix Trip Flights. Ακούστε λοιπόν δείγμα από το τελευταίο set και δείτε το Tracklist της εκπομπής:
Σας ευχαριστούμε που βρεθήκατε εδώ και ξεναγηθήκατε στο God is a DJ!
Πείτε μας και ζητήστε μας θέματα και πράγματα από τον χώρο του DJing θα σας ήταν χρήσιμα! Είστε DJ/παραγωγός και θέλετε να γίνει γνωστή η δουλειά σας; Στείλτε μας το demo σας! Κάνετε party και θέλετε να το προβάλετε; Στείλτε το κι αυτό!…
Email: [email protected]
Το God is a DJ σας περιμένει στο tralala!
Κυριάκος Μαραγκός (Kirk Carpenter)