Στέφανος Κορκολής: “Δεν μπορούμε να κρίνουμε τους καταξιωμένους”
Στο “club” του Μύλου στη Θεσσαλονίκη θα ερμηνεύσει δικά του κομμάτια που έδωσε άλλους καλλιτέχνες, παίζοντας ο ίδιος πιάνο ενώ θα τον συνοδεύουν ο Μιχάλης Πορφύρης στο βιολοντσέλο και ο Αλέξης Κώστας με μια μεγάλη γκάμα κρουστών.
Δηλώνει τυχερός καθώς καλλιτεχνικά οι δρόμοι του συναντήθηκαν όπως λέει και ο ίδιος με “ιερά τέρατα” όπως τον Vladimir Horowitz,τον Alfredo Kraus,τον Rostropovich,τον Jose Carreras, τη Νάνα Μούσχουρη και πολλούς άλλους.
Αυτόν τον καιρό ασχολείται με τις εμφανίσεις του στο Μύλο στις 19 και 20 του μήνα, με τις τελετές έναρξης και λήξης των Special Olympics, ετοιμάζει και κάτι ιδιαίτερο με την πολυτάλαντη Ρωσίδα Linda Geyman “Θα παρουσιάσουμε ένα πολύ ειδικό μουσικοθεατρικό project, που καταρχήν θα κυκλοφορήσει σε Cd. Πρόκειται για έργα μεγάλων συγγραφέων ή παραμύθια τα οποία κάνουμε μουσικά κομμάτια. Ουσιαστικά δένουμε ιστορίες, οι οποίες μέσα από διαφορετικούς χαρακτήρες, συγγραφείς και χρονικές περιόδους δημιουργούν μια ιστορία. Θα τη χαρακτήριζα electro theater rock παράσταση, το 80% της οποίας είναι στη γαλλική γλώσσα. Από τις αρχές της νέας χρονιάς θα κάνουμε περιοδεία σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γαλλία. Αν δούμε ότι πάει καλά, θα παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο project και στην Ελλάδα”
Ο Στέφανος Κορκολής θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο cd το οποίο θα περιέχει τραγούδια που έδωσε σε άλλους ερμηνευτές, παλιά δικά του και μερικά καινούρια, όλα ενορχηστρωμένα με “ακουστική” διάθεση, μη ηλεκτρονικά.
Η αποχή του όλα αυτά τα χρόνια απο τα καλλιτεχνικά δρώμενα μεταφράζεται σε “Εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο House of Art- θα έλεγα κυρίως εξειδικευμένες συναυλίες. Από το 1998 ως το 2005 έδωσα πάνω απο 200 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ως σολίστ, συνθέτης ή ακόμα και ενορχηστρωτής με την Dulce Pontes”
Για όλο αυτό το διάστημα που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τονίζει πως:
“Δίνω συνεντεύξεις μόνο όταν έχω κάτι να πω, όπως τώρα που έχω να μιλήσω για τις συγκεκριμένες εμφανίσεις μου στη Θεσσαλονίκη. όσο γι αυτά που έκανα έξω, τώρα γίνονται γνωστά, γιατί δεν είναι δική μου δουλειά να τα δημοσιοποιώ. Οι δημοσιογράφοι, αν ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν το έργο μου ούτως ώστε να μεταφέρουν τα νέα μου στον κόσμο. Το ότι ήμουν στη Ρωσία τόσα χρόνια τώρα έγινε γνωστό. Δεν είναι του στυλ μου να παίρνω τηλέφωνα τους δημοσιογράφους και να τους ενημερώνω για τα νέα μου”
Για το Just the two of us λέει πως είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα και ένα ψυχαγωγικό σόου. “‘Έχει να κάνει με καταξιωμένους ανθρώπους γεμάτους κέφι που ενδεχομένως τραγουδούν απο χόμπι. όσον αφορά στα έσοδα από αυτό το σόου, αυτό είναι προσωπική υπόθεση για μένα και για όλους τους Έλληνες. Αφορά στους Έλληνες αθλητές των Special Olympics 2011, που έχω αναλάβει τη μουσική δημιουργία της τελετής έναρξης και λήξης των αγώνων. Έχω γράψει και τον ύμνο των Special Olympics το 1997”.
Θεωρεί τη λέξη κριτής βαριά και πιστεύει πως είναι μια γνωμοδοτική παρέα. “Δεν μπορούμε να κρίνουμε τους καταξιωμένους. Μια μουσική γνώμη λέω βάσει των μουσικών μου γνώσεων. Πάντα βασισμένος στη μουσική μου κατάρτιση”
Δεν συμφωνεί με τον τίτλο ριάλιτι, αλλά μια κυριακάτικη βραδινή ψυχαγωγική εκπομπή μιάς και το Just the two of us είναι όπως λέει ο ίδιος μια άλλη κατηγορία ψυχαγωγίας.
Κλείνοντας τη συνέντευξή του λέει δεν έχει ακούσει τα αρνητικά σχόλια ως προς τις δύο κυρίες της κριτικής επιτροπής αλλά υπογραμμίζει πως: “Η Λυδία έχει υπέροχη φωνή (θα το διαπιστώσετε σύντομα) και η Αθηναΐδα έχει τεράστια πείρα και πολλές γνώσεις σε σχέση με το ρεπερτόριο. Πρόκειται για δυο νέες κυρίες φρέσκες με αίσθηση του χιούμορ.”
Από την Αριάδνη Στεφανίδου