Το soundtrack της ωραιότερης μέρας της ζωής σας
Αλλά ας αφήσουμε τα στενάχωρα και ας μείνουμε στο ύψιστο γλέντι που σκαρώνει ο καθείς στη ζωή, το πιο πολυπαιγμένο τρέιλερ στα κομιξάδικα «συννεφάκια» των κοριτσίστικων δωματίων, το χάλκινο ακατέβατο σκαλί του βάθρου αυτοπραγμάτωσης μετά την τεκνοποιία. Ναι αγαπητοί φίλοι το ασανσέρ που θα σας οδηγήσει στην νεόδμητη μεζονέτα που θα στεγάσει τα όνειρά σας είναι ως γνωστόν κβαντικό και τζαναμπέτικο κι έτσι θα κάνει τα κουμάντα του και θα επιμεληθεί και το SOUNDTRACK ΤΗΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ track to track και πάντα σεβόμενο τις γενέθλιες παραδόσεις του τόπου καταγωγής , των προσωπικών ακουσμάτων και την ενδυματολογική εξάρτηση που θα επιλέξετε για το μοναδικό συμβάν.
Το savoir vivre του Ασανσέρ είναι εδώ για να σας ανακόψει τη φόρα από όποια οικονομιστικής και μουσικής φύσης φειδωλή επιλογή(κοινώς καραμπινάτης τσιφουτιάς). Κάτω τα κουφέτα χωρίς σοκολάτα! Κάτω το ρύζι Καρολίνα! Κάτω τα ξέξασπρα μακρυσμένα ξωκλήσια με τους πέντε κολλητούς απ’ το Γυμνάσιο – βρήκατε μέρα να το «παίξετε» εκλεκτικοί που αριθμείτε φίλους στο facebook, όσα είναι τα μέλη της Unicef. Ζήτω οι τούρτες-Palomar με ομοιώματα ζεύγους από κέρατο ρινόκερου, ζήτω το ρύζι basmati με τεχνητό άρωμα εκ Παρισίων, ζήτω τα νυφικά με μικροκάμερα στο βέλο-για να απαθανατιστούν ζουμαρισμένα δάκρυα και συσπάσεις- τέλος, ζήτω και τα γαμπριάτικα κοστούμια με κουμπί εκτόξευσης!
Και περί του ηχητικού, ποτέ ξανά τραγούδι γάμου- spoiled μοναχοπαίδι- που έχει το θράσος να πιστεύει πως θα καναλιζάρει και ζωή ολάκερη.Compilation θα χορεύετε μέχρι να ακροβολιστείτε μέσα στη γαβάθα με το punch απ’ την υπερπροσπάθεια, όπως στο Σκοτώνουν τα γέρικα άλογα όταν γεράσουν του Sydney Pollack, και στα ενδιάμεσα που ο dj θα επιδίδεται σε ταλαντώσεις ανάνηψης στις αλλαγές των δαχτύλων του θα έχετε προνοήσει για παραδοσιακά εμβόλιμα χορικά από νεολαίες τοπικών συλλόγων. Τόσα κι άλλα τόσα θα γράψω για να τιμήσω, να διαλαλήσω, να τελαλήσω, να παιανίσω τις αρετές της wedding industry μιας απ’ τις πιο κερδοφόρες μπίζνες πλανητικώς που ένας εκπρόσωπος της εδεήθη να μου ανοίξει τα μυστικά κιτάπια και να μου πει το τι και το πως κάνει έναν dj γάμων ένα «καβαλάρη» αλλιώτικο απ’ τους άλλους.
Ο Βασίλης Πρινιωτάκης διατηρεί γραφείο ενοικιάσεων djs και ορχηστρών για εκδηλώσεις (κοντά στα 10 χρόνια, κάπου στον Πειραιά) με 300 γάμους στο ενεργητικό του, βάλε και αυτούς της εναλλασσόμενης ομάδας του, καβατζάραμε το χιλιάρικο, τρανό sample, όσο να πεις, ναι οκ δεν θα κάνουμε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία να μας φιλήσει σταυρωτά με δάκρυα στα meta – αναλυτικά της μάτια και να μας πει πόσο την αλαφρώσαμε, αλλά μια γενική τάση την αποδεικνύει μια χαρά. Ανάγνωση ανθόσπαρτη και μακρόβια σας εύχομαι, αμήν:
Συνέντευξη
Τι διαφοροποιεί έναν dj γάμου απ’ τους υπόλοιπους του είδους;
Β.Π: To πρόγραμμα του γάμου είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στην κατηγορία των djs.Εγώ θεωρώ πως ο dj που παίζει σε γάμο μπορεί να παίξει οπουδήποτε αλλού. Ξέρεις, οι djs χωρίζονται σε αυτούς που παίζουν στα club, σε αυτούς που παίζουν στα bar και σε σπίτια και σ’ αυτούς που παίζουν σε γάμους. Ο γάμος περιλαμβάνει τα πάντα. Έχει και το παραδοσιακό πρόγραμμα και το μοντέρνο πρόγραμμα και τo χιτάτο με τις επιτυχίες που παίζονται στα club. O dj γάμων είναι συνήθως από 25 χρονών και πάνω, για να έχει περισσότερη πείρα στη μουσική και στο διάβασμα του κόσμου, να βλέπει τις αντιδράσεις του κόσμου να καταλαβαίνει τι πρόγραμμα θέλουν εκείνη τη στιγμή. Στο club υπάρχει η νοοτροπία ότι κάποιος κόσμος θα μείνει κάποιος θα φύγει αν δεν του αρέσει η μουσική, στο γάμο και στις εκδηλώσεις prive θα παίξεις αυτό που θέλει ο πελάτης και είσαι και προετοιμασμένος και για όλα όσα ενδέχεται να σου ζητήσει. Γιατί ο γάμος γίνεται μόνο μια φόρα και ο γαμπρός έχει επενδύσει χρήματα πάνω στον dj, έτσι αν δεν ευχαριστηθεί ο κόσμος θα πάει στράφι και το φαγητό που πλήρωσε και όλα τα άλλα έξοδα.
«…στο γάμο και στις εκδηλώσεις prive θα παίξεις αυτό που θέλει ο πελάτης»
Στους γάμους πάει μόνο ένας dj;
Β.Π: Ναι είτε με laptop είτε με γύρω στα 700-800 cd, πάντα με κουστούμι και γραβάτα .Το laptop βέβαια εγώ δεν το συστήνω ούτε δουλεύω με djs με laptop γιατί μπορεί να πάθει κάποια βλάβη και να μείνεις χωρίς δισκοθήκη. Έχει συμβεί. Υπάρχει πάντα και ένας dj σε εφεδρεία για κάποιο χρονικό διάστημα που περιμένει τηλέφωνο σε περίπτωση που ανατραπεί κάτι ή αν ο dj που έχει πάει πάθει κάτι ή ακόμα αν δεν εμφανιστεί καν.
«εκεί ξεκινάει η μουσική φαγητού. Στην αρχή είναι ερωτική…»
Πως γίνεται η διαδικασία ενημέρωσης απ’το ζευγάρι και ως προς το ζευγάρι για το τι πρόγραμμα να επιλέξει;
Β.Π: Αρχικά γίνεται η πρώτη επαφή με το ζευγάρι για να μιλήσεις για το τι μουσική θέλει. Εκεί μας ενδιαφέρει από που είναι η καταγωγή τους για το που θα κυλήσει το παραδοσιακό πρόγραμμα που είναι το κύριο πρόγραμμα του γάμου, αν θα’ ναι Κρητικό, Ηπειρώτικο, νησιώτικο, Ποντιακό ώστε να προετοιμαστεί ο dj να φέρει ανάλογη δισκοθήκη στο γάμο. Εκεί τους προτείνουμε και τα τρία τραγούδια που θα χορέψουνε:
- Το τραγούδι εισόδου
Τη στιγμή που μπαίνουν στους καλεσμένους παίζεται το τραγούδι εισόδου , το οποίο είναι τραγούδι δυνατό, μπιτάτο, οι στίχοι του δεν είναι τόσο σημαντικό να λένε κάτι -Αγγλόφωνο ή Ελληνικό- αλλά μερικά ζευγάρια επιλέγουν να λέει κάτι.
- Το τραγούδι κοπής της τούρτας
Στην τούρτα το τραγούδι που παίζεται αξίζει να λέει κάτι, πιο πολύ τους στίχους κοιτάμε παρά τη μελωδία.
- Το τραγούδι του χορού
Στο πρώτο χορό προτιμάμε η επιλογή να είναι του ζευγαριού, ένα βίωμα δικό τους που τους συνδέει με κάποια εμπειρία ή κάτι τέτοιο.
- Συνολική ροή
Η συνολική ροή είναι η εξής: Στην αρχή υπάρχει η μουσική αναμονής που είναι για τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα. Εκεί επιλέγεται συνήθως χαλαρή μουσική φαγητού, lounge, για να μην κουράζει τους γεροντότερους ,τους πάνω από 70, αλλά και να μην βαριούνται οι νεότεροι. Μπαίνει το ζευγάρι με το τραγούδι εισόδου, κόβουν τη τούρτα, χορεύουν τον πρώτο χορό κάθονται και τρώνε, εκεί ξεκινάει η μουσική φαγητού. Στην αρχή είναι ερωτική(!).. μετά πιο ήρεμη…
Χωνευτική; (γέλια)
Β.Π: …και όσο πάει γίνεται πιο έντονη κατά την παραγγελία του ζευγαριού, μετά γυρνάει στο παραδοσιακό και τέλος γίνεται πάρτυ που «πέφτουν» τα μπιτάκια και τα χιτ εποχής.
Δεν εκπλήσσομαι τελικά, η σχέση εμάς των Ελλήνων με το φαγητό μας δεν μπορεί να υποστηριχτεί ηχητικά με τίποτα λιγότερο από Sade:
http://www.youtube.com/watch?v=DD9DPjn74Nw
Υπάρχουν standard hits για κάθε μια κατηγορία;
Β.Π.: Ναι βέβαια. Υπάρχουν standard διαχρονικά hits αλλά και κάποια που ακούγονται σύμφωνα με την εποχή. Υπάρχει π.χ το all time classic “Dance me to the end of love” που ζητάνε και θα ζητάνε, αλλά υπάρχουν και οι μπαλαντίτσες του Χατζηγιάννη, του Ρέμου που χορεύονται για λίγο, για φέτος. Για είσοδο συνήθως επιλέγεται το «Σήμερα γάμος γίνεται» του Πάριου. Υπάρχουν μετά κάποια ζεϊμπέκικα που ζητούνται συχνά το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», ο «Αετός», οι «Βεργούλες» το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας»
…πριν ένα μήνα σε ένα γάμο ο γαμπρός μπήκε με τον «Τελευταίο των Μοϊκανών» γιατί ήταν ο τελευταίος της παρέας του που παντρεύτηκε…
Περίεργα τραγούδια που έχουν χρησιμοποιηθεί;
Β.Π.: Άλλος έχει μπει με των Locomondo το «Γαμήλιο Πάρτυ», το «Χαβάη» της Πρωτοψάλτη, άλλος με τη Λιλιπούπολη (σ.σ δεν θυμόταν πιο ακριβώς, στοιχηματίζω στο «Σαράντα γιδοπρόβατα» ασυζητητί) άλλος μπήκε με το “Hurricane” των Scorpions που είναι δυνατό και πριν ένα μήνα σε ένα γάμο ο γαμπρός μπήκε με τον «Τελευταίο των Μοϊκανών» γιατί ήταν ο τελευταίος της παρέας του που παντρεύτηκε.
Έτσι, για να μην αμελήσει το σόι της νύφης τι έταξε για προίκα:
http://www.youtube.com/watch?v=HE_JHHmKaAQ
Εγώ, ο «Πρώην Ξεκαπίστρωτo Φαρί» δηλώνω πλέον αιώνια υποταγή και αφοσίωση σε σένα «Μικρή Γοργόφτερη Πλανεύτρα»,ουγκ!:
Μουσική για την είσοδο στην εκκλησία δεν υπάρχει, έτσι δεν είναι;
Β.Π: Υπάρχει παραδοσιακή μουσική ορχήστρα σε κάποιες περιπτώσεις που θα συνοδεύει την είσοδο της νύφης στην εκκλησία με δυο όργανα παραδοσιακά ανάλογα με τη καταγωγή του γαμπρού ή της νύφης. (αν είναι Κρητικοί θα βάλουμε λύρα, νταούλι και λύρα στους Πόντιους, βιολί στους νησιώτες, κλαρίνο στους Πελοποννήσιους)
«Τώρα έχει γίνει κάτι συνηθισμένο και οι γάμοι γίνονται εύκολα. Έχουν αυξηθεί οι γάμοι.»
Ανακοινώσεις κάνετε από μικροφώνου όποτε μπαίνει ένα ζευγάρι καλεσμένων στη σάλα όπως γίνεται σε άλλες χώρες;
B.Π.: Ανακοινώσεις δεν κάνουμε όχι, αλλά ανακοινώνουμε απ’ το μικρόφωνο την ώρα που είναι να πετάξει η νύφη την ανθοδέσμη. Εκεί πείθω τους συνεργάτες μου να το κάνουν και λίγο stand up comedy, σκέφτηκα να βγαίνει ο dj εκτός των decks και να μαζεύει τις ελεύθερες.
Δεν έχει μουσική υπόκρουση;
Β.Π.: Έχει drums αυτό το εφέ το γνωστό, αν υπάρχει drummer το κάνει ο drummer,αλλιώς απ’ το cd. To παν είναι να σηκωθείς και να «ζεστάνεις» τις ελεύθερες να σηκωθούνε γιατί ντρέπονται στην αρχή.
Α ναι όντως γιατί να βγει μια γυναίκα ως ελεύθερη και να είναι 50 θα της είναι κάπως…
Β.Π.: Οι 30ρες το ‘χουν αυτό! Οι 20ρες… φύγανε! Οι 40ρες και οι 50ρες το ‘χουν πάρει απόφαση. Το κάνουν χαβαλέ.(γέλια)
«Χορεύουνε νησιώτικα οι μισοί αίθουσα βλέπεις και κάθεται με το που ξεκινάνε τα κλαρίνα βλέπεις την άλλη μισή αίθουσα να κάθεται»
Β.Π: Βλέπω επίσης τι γίνεται μεταξύ των οικογενειών. Στο μισό μαγαζί είναι το ένα σόι στο άλλο μισό το άλλο σόι. Πολλές φορές δημιουργούνται αψιμαχίες αν είναι από διαφορετικές καταγωγές, το ένα σόι να ‘ναι νησιώτες, το άλλο Πελοποννήσιοι. Έρχεται ο ένας λέει βάλε μου νησιώτικα, να λέει άλλος βάλε μου κλαρίνα και γίνεται ένα τέτοιο μπέρδεμα. Χορεύουνε νησιώτικα η μισή αίθουσα βλέπεις και κάθεται, με το που ξεκινάνε τα κλαρίνα βλέπεις την άλλη μισή αίθουσα να κάθεται (γέλια). Όπως και τα ζευγάρια τα βλέπω και καταλαβαίνω πάνω κάτω αν είναι ερωτευμένα. Μερικά φεγγοβολάνε και δεν αφήνει ο ένας τον άλλον όλο το βράδυ, άλλοι πάλι δεν είναι ο ένας εδώ η άλλη εκεί.
« Όπως έχουνε μπει τα Κινέζικα και όποιος δεν έχει λεφτά πάει εκεί, έτσι είναι και οι γάμοι άμα δεν έχεις πολλά θα τη βρεις τη λύση»
Η ορχήστρα τι περιλαμβάνει άμα ζητήσει κάποιος ;
Β.Π.: Η καλύτερη περίπτωση είναι ένας συνδυασμός dj και ορχήστρας. Η ορχήστρα αποτελείται από drums, πλήκτρα, κιθάρα, μπουζούκι δύο τραγουδιστές, άντρας γυναίκα. Ξεκινάνε από λαϊκό ρεπερτόριο και μετά μοντέρνο αλλά μετά προστίθεται ένας παραδοσιακός τραγουδιστής ανάλογα τις καταγωγές τους και θα πει μόνο τα τραγούδια καταγωγής ( Ηπειρώτικα κλπ)
Για την κοινωνική διάσταση δεν είπαμε. Πως βλέπετε τη σημερινή κατάσταση παντρεύεται ο κόσμος λιγότερο από άλλοτε;
Β.Π.: Παλιά τον γάμο τον θεωρούσανε σημαντικό. Τώρα είμαστε σε μια φάση που το βλέπουν ας το κάνω κι αν χωρίσω χώρισα, δεν τον φοβούνται τόσο πολύ μου ΄ρθε να παντρευτώ ας παντρευτώ! Παλιά άμα χωρίσεις ήταν κατακραυγή. Τώρα έχει γίνει κάτι συνηθισμένο και οι γάμοι γίνονται εύκολα. Έχουν αυξηθεί οι γάμοι
Αυτό είναι πολύ πρωτότυπο. Νομίζω κανείς δεν πίστευε από τους μη γνώστες πως αυξάνονται οι γάμοι.
Β.Π.: Γιατί δεν το έχουμε πάρει στα σοβαρά.
«Γαμπρός μου έχει πει χαρακτηριστικά, με το που ονομάστηκα γαμπρός δεν άκουγα τιμή κάτω από χιλιάρικο…είτε για φαγητό είτε για λουλούδια»
Και καλά όλη αυτή η πανάκριβη βιομηχανία δεν τους επηρεάζει, να μην τολμήσουν κάτι τόσο δαπανηρό αν δεν είναι σίγουροι;
Β.Π.: Όπως έχουνε μπει τα Κινέζικα και όποιος δεν έχει λεφτά πάει εκεί, έτσι είναι και οι γάμοι άμα δεν έχεις πολλά θα τη βρεις τη λύση. Αν θες να το κάνεις θα βρεις και τη φτηνή μουσική και το φτηνό φαγητό, θα κάνεις τη δεξίωση σπίτι σου. Γαμπρός μου έχει πει χαρακτηριστικά, με το που ονομάστηκα γαμπρός δεν άκουγα τιμή κάτω από χιλιάρικο…είτε για φαγητό, είτε για λουλούδια. Με το που εμφανιζόμουνα σα γαμπρός σε επαγγελματία τιμή κάτω του χιλιάρικου δεν άκουσα πουθενά είτε για νυφικά, είτε για λουλούδια ,είτε για δεν ξέρω και γω τι..
«Αυτή είναι η κεντρική ιδέα ,τα τρία πρώτα τραγούδια που θα σου πουν τους χαρακτηρίζουν.»
Εγώ με το που δω ένα ζευγάρι θα μου πει τρία τραγούδια καταλαβαίνω τι θα θέλει να ακούσει και την υπόλοιπη βραδιά. Γιατί αν μου επιλέξει τραγούδια από Οικονομόπουλο, Βέρτη, Χατζηγιάννη ξέρω ότι είναι σκυλάδες ότι την υπόλοιπη βραδιά θέλουν να ακούνε μοντέρνα Ελληνικά, όταν μου ζητήσουν Frank Sinatra, «Dance me to the end of love» και τέτοια ξέρω πως είναι κυρίλες θέλουνε jazz, lounge μουσική, disco και έτσι τους κρίνεις πάνω κάτω. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα ,τα τρία πρώτα τραγούδια που θα σου πουν τους χαρακτηρίζουν, αν είναι έντεχνα είναι έντεχνοι, αν είναι σκύλάδικα είναι σκυλάδες, αν είναι ξένα είναι του ξένου.
Όπως είχα ακούσει ένα «αξίωμα» δεν θυμάμαι από που, ότι «τρεις συμπτώσεις αποτελούν βεβαιότητα.»
Β.Π.: Μάλλον αυτό πρέπει να ‘ναι! (γέλια)
Πότε γίνονται οι γάμοι;
Ο περισσότερος κόσμος παντρεύεται Παρασκευή ή Σάββατο αλλά οι άνθρωποι με οικονομική άνεση και οι διάσημοι επιλέγουν καθημερινές συνήθως Τετάρτη γιατί ο κύκλος του είναι αφεντικά και μπορούν να μην πάνε την άλλη μέρα στη δουλειά. Απ΄την άλλη τους βγαίνει οικονομικότερα γιατί μεσοβδόμαδα δεν υπάρχει κίνηση και είναι όλα φθηνότερα.(φωτογράφοι, ανθοπώλες κλπ)
Παράξενες παραγγελιές είχε ποτέ κάποιος dj σας;
Β.Π.: Ύμνους ζητάνε του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για χαβαλέ, το Ηappy Βirthday σε περίπτωση που συμπέσει και έχει κάποιος γενέθλια.
Τίποτα ερωτικό στριπτιζοειδές έχει μπει ποτέ;
Yπάρχει χορεύτρια για οριεντάλ συγκεκριμένη που το κάνει δώρο η ίδια η νύφη στο γαμπρό έκπληξη. Άλλα που επιλέγονται είναι να παίξει το μπλουζ του ζευγαριού μόνο η μουσική και το τραγούδι ζωντανά κάποιος τραγουδιστής, γνωστός ή όχι, της επιλογής του ζευγαριού. Ακόμα έχει συμβεί να παίξει ένας μουσικός ζωντανά σαξόφωνο πάνω σε προηχογραφημένο τραγούδι με τα υπόλοιπα όργανα, όπως με το «Σου τ’ ορκίζομαι» της Πέγκυ Ζήνα και ήταν και ντυμένος ανάλογα σα μαφιόζος.
«μέχρι και σε πίστα καρτ έχει γίνει γάμος»
Μέρη που έγιναν οι δεξιώσεις που δεν ήταν συνηθισμένα;
Β.Π.: Έξω απ’ την εκκλησία έχουν γίνει μερικές φορές οι δεξιώσεις , μόδα είναι τελευταία να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις μαζί , σε μπαράκια, μέχρι και σε πίστα καρτ έχει γίνει γάμος – δε ήταν τα καρτ μη φανταστείς αλλά είχε αδειάσει ο χώρος και κάνανε το catering και τη δεξίωση μέσα στην αλάνα. Τώρα είναι εύκολο να κάνεις δεξίωση γάμου όπου θέλει το ζευγάρι. Μέχρι και σε χωράφι με ελιές έχουμε πάει όπου είχαμε τοποθετήσει μια πίστα χορού 20 πόντους κάτω στο χώμα , είχαμε πάρει ρεύμα από μια παράγκα πιο κει, φώτα πολύχρωμα στα δέντρα γύρω γύρω αλλά είχε κοκκινόχωμα κάτω και γίναμε όλοι χάλια. Σε πυλωτές επίσης πάμε μέχρι και σε σαλόνι 30 τετραγωνικά έχει γίνει δεξίωση , καμιά 20αριά άτομα.
Διάφορα ευτράπελα;
Β.Π.: Σε ένα γάμο, ξέρεις με το που κόβουν τη τούρτα, για να κάνουν γρήγορα πάει το ένα γκαρσόνι και παίρνει την τούρτα και το άλλο πάει και παίρνει το τραπέζι και μένει το ζευγάρι στη μέση και χορεύει το blues. Σε αυτό το ζευγάρι πήρε το ένα γκαρσόνι την τούρτα και το άλλο γκαρσόνι αντί να πάρει το τραπέζι έφερε μια καρέκλα. Με το που φέρνει την καρέκλα και την ακουμπάει δίπλα στο τραπέζι την κάνει για σκαλί η νύφη και ανεβαίνει και χορεύει τσιφτετέλι το «Απόψε φόρα τα καλά σου» του Κιάμου.
Σε έναν άλλο γάμο πάλι ο γαμπρός ήταν ξένος, ούτε καν μίλαγε Ελληνικά και λόγω της δουλειάς του είχε φέρει πάρα πολλούς ξένους , Ινδοί ήτανε πολλοί και γενικά πάρα πολλοί ξένοι. Να σου προσθέσω για να καταλάβεις ότι πολλά ζευγάρια επιλέγουν μόνα τους τη μουσική του γάμου, μας δίνουν playlist είτε γιατί δεν εμπιστεύονται τον dj είτε νομίζουν ότι ξέρουν καλύτερα, δεν λέει όχι κανείς σ’ αυτό, ας κάνουνε ότι θέλουνε αυτοί πληρώνουνε. Η συγκεκριμένη νύφη επειδή δεν έμενε κι αυτή στην Ελλάδα θέλοντας να ικανοποιήσει όλους τους ξένους επέλεξε τραγούδια του Ζορμπά , και παλιά τραγούδια.
Ευτράπελα γίνονται και λόγω ποτού που οι καλεσμένοι γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί με τις παραγγελίες όσο περνάει η ώρα.
Φαντάζομαι τι θα ακούστηκε σε εκείνο το γάμο μεταξύ άλλων, πάντως θα θελα όσο τίποτα ένα sound clip απ’ την όποια απόπειρα να τραγουδήσουν το «Μαργαρίτα Μαργαρώ» οι μεθυσμένοι Ινδοί καλεσμένοι!!!:
http://www.youtube.com/watch?v=qbiEGSFz58w
ΛΙΣΤΕΣ βγαλμένες απ’ την επαγγελματική ζωή του κ. Πρινιωτάκη (ενδεικτικά και χωρίς αξιακή σειρά)
Τραγούδια εισόδου Ελληνικά:
- Μy Number One – Ε.Παπαρίζου
- Σήμερα γάμος γίνεται –Γ. Πάριος
- Χέρια Ψηλά – Μ. Χατζηγιάννης
- Παράδεισε μου – Λ. Λιβιεράτος – Ε. Αδάμ
- Πέρασε η μπόρα ( Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω)– Μουτσάτσου Ζιώγαλας
Αυτό το τελευταίο εμένα που αφήνει υπονοούμενο για κλυδωνισμούς μέχρι την τελική συναίνεση αλλά τι ξέρει ένα ασανσέρ;
Τραγούδια εισόδου Ξένα:
- Chariots of fire – Vangelis
- Conquest of paradise – Vangelis
Κοίτα πέραση το grandiose του Vangeliστα γλέντια γάμων, τη Μαιρούλα, κατερινούλα, Φωτεινούλα θα «πάρεις» βρε χριστιανέ όχι την Πόλη, άσε που είναι και χαρακτηρισμένο κομματικά.
- Γαμήλιο Εμβατήριο (αυτό το γνωστό με το πιάνο)
- Holding out for a hero – Bonnie Tyler
- Δυναστεία – Μουσική τίτλων
Ε όχι! Εδώ αρμόζει το κουστούμι με το κουμπί εκτόξευσης!
Τραγούδια κοπής τούρτας Ελληνικά:
- Η αγάπη μας – Μαρινέλλα
- Να λοιπόν γιατί σ’ αγάπησα – Γιάννης Πάριος
- Αν υπάρχει παράδεισος – Νατάσσα Θεοδωρίδου
- Για να σε συναντήσω – Λιδάκής
- Καμιά σαν και σένα – Ρέμος
- Σε έχω ερωτευτεί – Σάκης Ρουβάς
- Έρωτας είναι θαρρώ – Πάριος και Yιός
Τραγούδια κοπής τούρτας Ξένα:
- It’s fantasy -Amy Stewart
- 2.Love Bites- Def Leppard
- 3.Historia De un Amor – Julio Inglesias
- Love and Married – Frank Sinatra
- Something Stupid – R. Williams & N. Kidman
αχ! Καλοκαιράκι!
http://www.youtube.com/watch?v=dYkz7TrObFc
Τραγούδια πρώτου χορού Ελληνικά:
- Μα εσύ ποτέ – Μαρινέλλα
- Ποιος να συγκριθεί μαζί σου –Γιάννης Πάριος
- Μια αναπνοή – Αντώνης Ρέμος
- Έρωτα μου – Νίνο
- Σ’αγαπώ – Πρωτοψάλτη – Ρέμος
- Να λοιπόν γιατί σ’αγάπησα –Γιάννης Πάριος
- Χωρίς καρδιά – Σάκης Ρουβάς
- Μυστικό – Πεγκυ Ζήνα
- Όνειρο Αληθινό – Βέρτης
- Έτσι ξαφνικά – Αντώνης Ρέμος
- Ποτέ να μη χαθείς απ’τη ζωή μου – Μαρινέλλα
- Ότι ονειρευόμουν στη ζωή – Βανδη
- Έμεινα εδώ- Ρόκκος
- Γιατί χωρίς εσένα δεν μπορώ – Βαλάντης
- Σ’αγαπώ – Βοσκόπουλος – Μαρινέλλα
- Απόλυτος Έρωτας – Αδαμαντίδης
- Έχω τρελαθεί μαζί σου – Γιώργος Μάης
- Σε θέλω εδώ – Γαλάνη Καραδήμος
- Σ’αγαπώ – Βοσκόπουλος – Μαρινέλλα
- Σου το ορκίζομαι – Πέγκυ Ζήνα
Τραγούδια πρώτου χορού Ξένα
- Ι don’t want to miss a thing – Aerosmith
- I still got the blues – Gary Moore
- Total Eclipse of the heart – Bonnie Tyler
- Everything I do I do it for you – Bryan Adams
- Unchained Melody – Righteous Brothers
- Unchained Melody (with Saxo)
- I want to know what love is – Foreigner
- One -Mary J Bide & U2
- Why did I have to fall in love with you – Mathew Fisser
- You do something to me – Paul Weller
- Wind of Change – Scorpions
- Careless Whisper – George Michael
- Woman in Love – Barbara Streisand
- Prison Song – Graham Nash
- Without you ( I can’t live ) – Mariah Carey
- Nothing compares to you – Sinead O’Connor
- Wonderful life – Black
- You are my love – Liverpool Express
- I have nothing – Whitney Houston
- When a man loves a woman – Ottis Redding
- I’m your lady- Celine Dion
- My all – Mariah Carey
- Nothing gonna change my love for you – Clean Mederios
- (Άρωμα γυναίκας – τανγκό)
- Νοthing else matters – Metallica
- Tupelo Honey – Van Morrison
- Wonderful Tonight – Eric Clapton
- Dance me to the end of love- Leonard Cohen
TIPS & TRIVIA
VS | |
Ρε παιδιά τι είν’ τούτο; Δικαιώνονται συμπούμπουλες όλες οι θεωρίες του Δημοσθένους Λιακόπουλου (οι Αϊνού τρώγανε μουσακά, στο Σείριο υπάρχουνε τσολιάδες, το χέρι του Καραγκιόζη είναι καρπός ανώτερης alien βιοτεχνολογίας και λοιπές ενδείξεις εθνικής συνείδησης-patchwork κουρελούς) .Θα βγει ο άνθρωπος με χλαμύδα και διαμαντοστολισμένο σταυρό rapper στην πλατεία Κολοκοτρώνη να μοιράζει φιλιά και να παραμιλάει «Αγαπώ όλο τον κόσμο!» και συναφή λυτρωτικά. Έψαχνα εν μέσω δημιουργικού οίστρου να βρω info για γάμους ξωτικούς ,που αν δεν πάει καλά η πρώτη νύχτα δεν σου ‘ρχεται πλάστης όχι ,αλλά η καλή σου, σου αμολάει την κατοικίδια ταραντούλα στο δόξα πατρί και μην την είδατε και βρήκα αυτό το παμπάλαιο ερωτικό παραδοσιακό άσμα των Μαορί που το λαλάνε και σε γάμους –σε σάιτ μάλιστα, άκουσον άκουσον, που προσκαλεί Δυτικούς να πρωτοτυπήσουν και να πάνε να παντρολογηθούν στα πατρογονικά τους-το οποίο είναι φτυστό σε ένα σημείο με ποιό λέτε; Όποιος γνωρίζει ας μιλήσει γιατί ή θα θίξω αναπαυμένες συνειδήσεις –ακουσίως εννοείται-ή θα βγάλω «τζούφιους» τους φερόμενους ως πατέρες της θεωρίας των μιμιδίων, ο αφερέγγυος!
Εδώ το αυθεντικό:
Εδώ, την «ψυλλιάζεστε» κάπως καλύτερα…
Ταραααά!!!!:
Να ‘μαστε λοιπόν στο πάτο κι αυτού του canyon των Σουξέ του Ασανσέρ. Τώρα που το ξανακοιτώ υπό την επήρεια του τραγουδιού που σε λίγο θα βυθιστεί σαν άγκυρα στον πυθμένα της στήλης δεμένο στην άκρη της γαλάζιας καδένας των στίχων, μου φαίνεται πως τον κανιβάλισα λιγάκι τον θεσμό. Εντάξει είναι βιομηχανία , εντάξει οι πιο πολλοί τον διαβαίνουν σαν διόδια αδιάφορα μεν απαραίτητα δε, δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις. Ακόμα και αν, το ετερόκλητο των ακουσμάτων και η ανατρεπτικότητα των επιλογών σε οδηγεί μοιραία στο χιούμορ και στη σκωπτική ματιά, ελπίζω όχι εις βάρος του καλεσμένου μας, που τον βρήκα ακριβώς πριν το κόκκινο λαμπάκι έλλειψης θέματος μου κάψει τον αμφιβληστροειδή, και να ‘ναι καλά. Ναι λοιπόν υπάρχει κάτι ακόμα, που όσο χαζεύω το βίντεο σιγουρεύομαι ,δεν έχει να κάνει με τα σπασμένα μπουκάλια στις κοιλιές των κρουαζιερόπλοιων, ούτε με τις ψαλιδισμένες κορδέλες κάτω από σόλες πρωτοπόρων καταναλωτών, δεν έχει να κάνει με ενάρξεις… έχει να κάνει με όλους τους ανθρώπους που κάποια στιγμή πίστεψαν πως οι άνθρωποι που ήταν δίπλα τους άξιζαν… μπορούσαν … έπρεπε με την έννοια του δεν γινόταν να μην… βρίσκονται εκεί …για πάντα!
Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic ’til I’m gathered safely in
Lift me like an olive branch and be my homeward dove
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Oh let me see your beauty when the witnesses are gone
Let me feel you moving like they do in Babylon
Show me slowly what I only know the limits of
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Dance me to the wedding now, dance me on and on
Dance me very tenderly and dance me very long
We’re both of us beneath our love, we’re both of us above
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Dance me to the children who are asking to be born
Dance me through the curtains that our kisses have outworn
Raise a tent of shelter now, though every thread is torn
Dance me to the end of love
Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic till I’m gathered safely in
Touch me with your naked hand or touch me with your glove
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
http://www.youtube.com/watch?v=Y_PIadFsvDk