CAN’T GET YOU OUT OF MY HEAD – Kylie Minogue | Η ιστορία του τραγουδιού
CAN’T GET YOU OUT OF MY HEAD – Kylie Minogue
La-la-la la-la la-la-la (x4)
I just can’t get you out of my head
Boy your lovin’ is all I think about
I just can’t get you out of my head
Boy it’s more than I dare to think about
La-la-la la-la la-la-la (x2)
I just can’t get you out of my head
Boy your lovin’ is all I think about
I just can’t get you out of my head
Boy it’s more than I dare to think about
Every night, every day
Just to be there in your arms
Won’t you stay
Won’t you then stay forever
And ever and ever and ever
La-la-la la-la la-la-la (x4)
I just can’t get you out of my head
Boy your lovin’ is all I think about
I just can’t get you out of my head
Boy it’s more than I dare to think about
There’s a dark secret in me
Don’t leave me locked in your heart
Set me free
Feel the need in me
Set me free
Stay forever
And ever and ever and ever
La-la-la la-la la-la-la (x4)
I just can’t get you out of my head
La-la-la la-la la-la-la (x2)
Δημιουργοί του είναι η Αγγλίδα τραγουδίστρια Cathy Dennis και ο πρώην κιθαρίστας των Mud, Rob Davis. Η Cathy Dennis είχε γνωρίσει επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τραγούδια όπως το «Just Another Dream», το «Touch Me (All Night Long)» και το «Too Many Walls». Η ίδια έγραψε και το «I Kissed A Girl» της Katy Perry και το «Toxic» της Britney Spears.
Αρχικά, το «Can’t Get You Out Of My Head» προσφέρθηκε στη Sophie Ellis-Bextor αλλά εκείνη το απέρριψε κι έτσι βρέθηκε στα χέρια της Kylie Minogue. Στιχουργικά, το τραγούδι μιλάει για μία γυναίκα που είναι τόσο βαθιά ερωτευμένη με κάποιον ώστε δεν μπορεί να τον βγάλει απ’ το μυαλό της. Από συνθετικής άποψης, είναι ένα up-tempo χορευτικό pop κομμάτι με ρυθμό 126 beats το λεπτό.
Όπως πολλά άλλα σπουδαία τραγούδια της pop, έτσι και το «Can’t Get You Out Of My Head» αντιπροσωπεύει μία χαριτωμένη σύγκρουση αντιθέσεων. Είναι εξίσου συμμετοχικό και ιδιωτικό, συνδυάζοντας προσωπικές εξομολογήσεις με ζωηρά μέρη που τραγουδιούνται απ’ όλους, ενώ κάτω από την αρχετυπική gay-disco αναπήδηση, ένα ηλεκτρικό πιάνο σκιαγραφεί μία μελαγχολική αντίστιξη προσθέτοντας μελαγχολικές νότες στο πρωτογενές χρωματιστό πρότυπο.
Το τραγούδι αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό στη ρητή αποστολή του να επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλο του ακροατή. Κι αυτό γιατί πίσω από το concept του τραγουδιού, διακρίνονται σαφείς ομοιότητες με τη μουσική των Kraftwerk, οι οποίοι με το ρομποτικό τους παλμό και μ’ έναν διεθνούς κλίμακας προϋπολογισμό για το marketing, σηματοδότησαν την έλευση της μινιμαλιστικής εποχής στη χορευτική μουσική. Το «Can’t Get You Out Of My Head» ηχεί σαν ένα μέλλον όπου όλες φοράνε γυαλιστερά φορέματα και οδηγούν γρήγορα κομψά αυτοκίνητα στο δρόμο για το πιο ωραίο party του κόσμου. Αναμφισβήτητα είναι ένα ευχάριστο τραγούδι που ανταποκρίνεται στις glam-slam αξιώσεις του άλμπουμ κι επιπλέον ανταποκρίνεται ακόμα και στον τίτλο του. Δεν μπορείς να το βγάλεις απ’ το μυαλό σου!
Η Kylie Minogue ηχογράφησε το «Can’t Get You Out Of My Head» στο Λονδίνο με παραγωγούς τους δημιουργούς του τραγουδιού, Cathy Dennis και Rob Davis, και μηχανικό ήχου τον Tim Orford. Ο Rob Davis έπαιξε keyboards, ηλεκτρική κιθάρα και έκανε και το drum programming.
Μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού και πριν ακόμα κυκλοφορήσει σε single ή σε άλμπουμ, η Kylie Minogue ερμήνευσε το τραγούδι σε συναυλίες που έδωσε στο πλαίσιο της περιοδείας On A Night Like This Tour, την άνοιξη του 2001.
Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε single στις 8 Σεπτεμβρίου του 2001, λαμβάνοντας θετικά σχόλια από τους μουσικοκριτικούς, με πολλούς να το θεωρούν ως ένα από τα καλύτερα στην καριέρα της Kylie Minogue. Αυτό επισημοποιήθηκε και από τα πολλά βραβεία και διακρίσεις που πήρε.
Στις 23 Σεπτεμβρίου το single ανέβηκε στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας, όπου παρέμεινε για 4 εβδομάδες. Την πρώτη κιόλας εβδομάδα πούλησε 306.000 αντίτυπα, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς πούλησε 1.037.235 αντίτυπα (πλατινένιο), μένοντας στο Top 40 για 5 μήνες και βάζοντας την Kylie Minogue στην ομάδα των μόλις 8 τραγουδιστριών με single που πούλησε πάνω από 1.000.000 αντίτυπα (οι υπόλοιπες επτά είναι οι Alexandra Burke, Cher, Celine Dion, Lady Gaga, Whitney Houston, Jennifer Rush, Britney Spears και Whigfield). Η πρώτη εβδομάδα που μπήκε στους βρετανικούς πίνακες επιτυχιών ήταν η 262η εβδομάδα της Kylie Minogue στα charts καθιστώντας την τον πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη μη προερχόμενο από τη Μεγάλη Βρετανία ή τις Η.Π.Α. Επιπλέον, το «Can’t Get You Out Of My Head» ήταν το τρίτο σε πωλήσεις single της χρονιάς (2001) και το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι στο ραδιόφωνο, καθώς έγινε το πρώτο στην ιστορία του βρετανικού ραδιοφώνου που παίχτηκε 3.000 φορές μέσα σε μία εβδομάδα και πάνω από 45.000 φορές μέσα σ’ ένα χρόνο!
Επίσης έγινε Νο 1 στην Αυστραλία (210.000 αντίτυπα, 3 φορές πλατινένιο), Αυστρία (30.000 αντίτυπα, πλατινένιο, το single με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς), Βέλγιο (100.000 αντίτυπα, 2 φορές πλατινένιο), Δανία, Ολλανδία (60.000 αντίτυπα, πλατινένιο), Γαλλία (500.000 αντίτυπα, πλατινένιο), Γερμανία (500.000 αντίτυπα, πλατινένιο, και το τραγούδι που παίχτηκε τις περισσότερες φορές από τα γερμανικά ραδιόφωνα μέσα σε μια εβδομάδα), Ελλάδα (20.000 αντίτυπα, πλατινένιο), Ιρλανδία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία (7.500 αντίτυπα, χρυσό), Νορβηγία (10.000 αντίτυπα, πλατινένιο), Πορτογαλία, Ρουμανία (single με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς), Ισπανία, Σουηδία (30.000 αντίτυπα, πλατινένιο) και Ελβετία (40.000 αντίτυπα, πλατινένιο, single με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς). Τουτέστιν, το τραγούδι έγινε Νο 1 σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (!) εκτός της Φινλανδίας όπου έφτασε ως το Νο 5. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν στο Νο 1 του Eurochart για 16 εβδομάδες μέχρι που τον Ιανουάριο του 2002 έπεσε από το «Somethin’ Stupid» του Robbie Williams και της Nicole Kidman.
Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε παγκοσμίως, το «Can’t Get You Out Of My Head» κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. και τον Καναδά το Φεβρουάριο του 2002. Στις Η.Π.Α. έφτασε στο Νο 7 και έμεινε στα αμερικανικά charts για 20 εβδομάδες. Ήταν η πρώτη επιτυχία της Kylie Minogue μετά από 13 χρόνια, αφού η τελευταία φορά που μπήκε στο αμερικάνικο Top 10 ήταν το 1988 όταν είχε φτάσει στο Νο 3 με την επανεκτέλεση του «Locomotion». Τον Αύγουστο του 2005 το τραγούδι έγινε χρυσό ξεπερνώντας τις 500.000 πωλήσεις. Τελικά, με το πολύ πετυχημένο «Can’t Get You Out Of My Head», η Kylie Minogue ταρακούνησε το αμερικανικό κοινό της pop υπενθυμίζοντας σ’ αυτή τη μη επιδεκτική σε εξωτερικές επιρροές σκηνή ότι το επιφανειακό κοριτσάκι που το 1988 έκανε την πρώτη του επιτυχία με την επανεκτέλεση του «Locomotion» εξελίχθηκε σε μία κομψή και έμπειρη performer με σαφές μουσικό και οπτικό στιλ.
Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι το «Can’t Get You Out Of My Head» πούλησε πάνω από 10.000.000 αντίτυπα (!), έγινε Νο 1 σε πάνω από 40 χώρες και είναι στα 20 singles με τις περισσότερες πωλήσεις τη δεκαετία του 2000. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη ώστε είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή αναβολή της κυκλοφορίας του επόμενου single, που ήταν το «In Your Eyes», ενώ παραμένει μέχρι σήμερα η πιο μεγάλη επιτυχία της Kylie Minogue. Χαρακτηριστικό είναι ότι κυκλοφόρησαν και πολλά remix του τραγουδιού: Almighty Anthem Mix, DJ Gin Remix, DJ Rodriguez Remix, DJ Stylezz & Fashion DJs Remix, DMC Remix, Extended Instrumental, Extended Mix, K&M Mindprint Mix, Plastika Mix, Superchumbo Leadhead Dub, Superchumbo Leadhead Urban Remix, Superchumbo Todo Mamado Mix, Superchumbo USA 2002 Remix, Nick Faber Remix, Radio Slave Remix Dub Re-Edit, Radio Slave Vocal Re-Edit, Superchumbo Voltapella Mix, Greg Kurstin Remix, Soulwax Elektronic Mix, Soulwax KYLUSS remix, Mike Rizzo Global Radio Mix, Mike Rizzo Global Mixshow Mix, Mike Rizzo Global Club Mix, Dirty South’s Bootleg Mix, Peter Rauhofer Club Mix, Thunderpuss Mix, Ellectrika’s X2008 Mix, Xakk remix κ.α.
Το «Can’t Get You Out Of My Head» κέρδισε τρία Ivor Novello Awards στις κατηγορίες: Best International Single, Best Dance Record και Most Played Record Of The Year, ενώ κέρδισε τον τίτλο του “Τραγουδιού της Χρονιάς” στα πρώτα Cyprus Music Academy Awards. Επίσης ήταν υποψήφιο για δύο Aria Awards στην Αυστραλία, στις κατηγορίες Highest Selling Australian Single και Single Of The Year.
http://www.youtube.com/watch?v=IFx3WX4DES0
Το «Can’t Get You Out Of My Head» συνοδεύτηκε από ένα λάγνο state-of-the-art βίντεο σκηνοθεσίας του Dawn Shadforth. Ο ίδιος σκηνοθέτησε και άλλα βίντεο της Kylie Minogue, όπως το «Spinning Around» και το «In Your Eyes» αλλά και βίντεο άλλων καλλιτεχνών, όπως το «Sing It Back» των Moloko και το «Wonderful Life» των Hurts.
Στην αρχή του «Can’t Get You Out Of My Head» βλέπουμε την Kylie Minogue να οδηγεί ένα αυτοκίνητο DeTomaso Mangusta πάνω σε μία γέφυρα κατευθυνόμενη σε μία φουτουριστική πόλη. Μετά η τραγουδίστρια κι οι χορευτές της εκτελούν ρομποτικές χορευτικές κινήσεις με εξαιρετικά στιλιζαρισμένο τρόπο και φορώντας φουτουριστικά ρούχα. Μπαίνοντας στο δεύτερο ρεφρέν, το σκηνικό μεταφέρεται σ’ ένα λευκό δωμάτιο όπου ο φακός εστιάζει στην Kylie Minogue που φοράει ένα λευκό ρούχο με κουκούλα και αποκαλυπτικές σχισμές. Το ρούχο αυτό το σχεδίασε η Λονδρέζα σχεδιάστρια Fee Doran δουλεύοντας υπό την ετικέτα της Mrs Jones, και συζητήθηκε ευρέως καθώς προσέδιδε ένα απροκάλυπτο σεξουαλικό look στην τραγουδίστρια. Στο ίδιο σκηνικό οι χορευτές φοράνε κόκκινα ρούχα και κυλινδρικά καπέλα.
Στο τέλος, η Kylie Minogue εμφανίζεται με σγουρά μαλλιά να χορεύει στην ταράτσα κάποιου κτιρίου φορώντας ένα κοντό και εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1960 λαμπιρίζον ασημί φόρεμα με επικαλυπτόμενα κομμάτια κορδέλας. Αρχικά η τραγουδίστρια σκόπευε να φορέσει ένα παρόμοιο φόρεμα της συλλογής του Tom Ford για τον Gucci. Όμως το μέγεθος του δείγματος ήταν πολύ μεγάλο για κείνη κι έτσι το φόρεμα ράφτηκε από την αρχή.
Το 2002 ο σχεδιαστής μόδας και συνεργάτης της Kylie Minogue, William Baker, έγραψε στο βιβλίο «La La La» (τίτλο που πήρε από το στίχο του «Can’t Get You Out Of My Head») ότι ο ρομποτικός χορός στο βίντεο δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδεθεί η Kylie Minogue με ένα είδος χορού όπως αντίστοιχα η Madonna συνδέθηκε με το Vogueing (το στυλ χορού που αναδύθηκε από το video-clip του «Vogue»). Θεώρησε ότι σ’ εκείνη τη φάση της σταδιοδρομίας της ήταν σημαντικό για την τραγουδίστρια να δημιουργεί τάσεις και όχι να τις ακολουθεί, όπως ακριβώς είχε κάνει κι η Madonna πριν απ’ αυτήν.
Το video-clip του «Can’t Get You Out Of My Head» κέρδισε το MTV Video Music Award για την καλύτερη χορογραφία καθώς και τα UK Creative and Design Awards στις κατηγορίες Best Pop Video και Best Video of 2001. Το βρετανικό μουσικό περιοδικό New Musical Express το ανακήρυξε καλύτερο βίντεο της χρονιάς και οι τηλεθεατές του MTV Italy το ψήφισαν ως το τρίτο καλύτερο βίντεο όλων των εποχών. Στον Καναδά ήταν υποψήφιο για το Much Music Video Award στην κατηγορία Best International Video. Στην Ελλάδα ήταν το 29ο πιο πολυπαιγμένο βίντεο από το MAD TV στα 10 πρώτα χρόνια της λειτουργίας του (1996-2006).
Ζωντανές εκτελέσεις
Η Kylie Minogue ερμήνευσε ζωντανά το «Can’t Get Out Of My Head» για πρώτη φορά την άνοιξη του 2001, στο πλαίσιο της περιοδείας On A Night Like This Tour.
Τον Οκτώβριο του 2001 το ερμήνευσε στο τηλεοπτικό show «An Audience With Kylie Minogue» και το Νοέμβριο του 2001 στα MTV Europe Music Awards ξεσηκώνοντας το κοινό.
Το Φεβρουάριο του 2002, στα Brit Awards, ερμήνευσε μία εκτέλεση του τραγουδιού στο ρυθμό του «Blue Monday» των New Order. Αυτό το remix, με τίτλο «Can’t Get Blue Monday Out of My Head», κυκλοφόρησε στη β’ πλευρά του single «Love At First Sight». Η ίδια εκτέλεση αποτέλεσε το encore στην περιοδεία KylieFever2002 (26 Απριλίου-16 Αυγούστου 2002).
Στις 15 Νοεμβρίου 2003 η Kylie Minogue έδωσε μία συναυλία στο Λονδίνο, με τίτλο «Money Can’t Buy», στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ «Body Language». Ο τίτλος της συναυλίας είχε να κάνει με το γεγονός ότι την παρακολούθησαν μόνο κάτοχοι ειδικών προσκλήσεων καθώς δεν κυκλοφόρησαν εισιτήρια για διάθεση προς το κοινό. Σ’ αυτή τη συναυλία, ερμήνευσε και το «Can’t Get You Out Of My Head» (ήταν το έβδομο στη σειρά τραγούδι). Η ερμηνεία αυτή συμπεριλήφθηκε στο EP «Money Can’t Buy», που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2004 και δινόταν δωρεάν μαζί με την αγορά του «Body Language». Επίσης περιλαμβάνεται στο DVD «Body Language Live», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2004.
Στην περιοδεία Showgirl: The Greatest Hits Tour (19 Μαρτίου-7 Μαΐου 2005), το «Can’t Get You Out Of My Head» ήταν το τελευταίο τραγούδι πριν τα encore.
Στην περιοδεία Showgirl: The Homecoming Tour (11 Νοεμβρίου 2006-23 Ιανουαρίου 2007) ήταν το προτελευταίο τραγούδι πριν τα encore, σε μία εκτέλεση η οποία περιείχε στοιχεία από το «Doctor Who Theme» (το μουσικό θέμα της σειράς Doctor Who») ενώ προβάλλονταν σκηνές από ένα επεισόδιο της σειράς.
Στις 10 Νοεμβρίου 2007 προβλήθηκε στο βρετανικό κανάλι ITV ένα ειδικό τηλεοπτικό show της Kylie Minogue, με τίτλο «The Kylie Show», όπου το «Can’t Get You Out Of My Head» ήταν το πρώτο τραγούδι του προγράμματος και ακούστηκε σε remix του Greg Kurstin.
Στις 11 Δεκεμβρίου του 2007, η Kylie Minogue ερμήνευσε το τραγούδι στην ετήσια συναυλία που δόθηκε στο Όσλο την επομένη ημέρα από την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.
Στην περιοδεία KylieX2008 (6 Μαΐου 2008-6 Αυγούστου 2009) ήταν το δεύτερο τραγούδι του προγράμματος, σε μία εκτέλεση που περιείχε στοιχεία από το «Blue Monday» των New Order και μέρη από το «Boombox» της Kylie Minogue. Η ίδια εκτέλεση προτιμήθηκε και για την περιοδεία For You For Me Tour (30 Σεπτεμβρίου-13 Οκτωβρίου 2009).
Στην περιοδεία Aphrodite World Tour (19 Φεβρουαρίου 2011-14 Ιουλίου 2011) το τραγούδι ακουγόταν στη μέση περίπου του προγράμματος και περιείχε στοιχεία από το «Uprising» των Muse.
Στις 4 Ιουνίου του 2012, η Kylie Minogue ερμήνευσε το τραγούδι κατά τη διάρκεια της συναυλίας που δόθηκε έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’
Ζωντανές εκτελέσεις του «Can’t Get Out Of My Head» περιλαμβάνονται στα albums «Showgirl» (2005), «Showgirl Homecoming Live» (2007) και «Kylie: Live In New York» (2009) καθώς και στα DVD «Live In Sydney» (2001), «KylieFever2002: Live In Manchester» (2002), «Body Language Live» (2004), «Kylie Showgirl» (2005), «White Diamond / Showgirl: Homecoming DVD» (2007), «Kylie Live: X2008» (2008, και σε Blu-ray) και «An Audience With Kylie Minogue» (2010).
Το Νοέμβριο του 2011 η Kylie Minogue ηχογράφησε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου μία νέα εκτέλεση του τραγουδιού με συνοδεία ορχήστρας. Η εκτέλεση αυτή περιλαμβάνεται στο άλμπουμ “The Abbey Road Sessions” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012. Την ερμήνευσε ζωντανά η Kylie Minogue στα BBC Proms In The Park (2012) και στη συναυλία των Νόμπελ Ειρήνης στις 11 Δεκεμβρίου του 2012 στο Όσλο.
Άλλες εκτελέσεις
Ρούλα Κορομηλά μαζί με τους One (άθλια εκτέλεση σε πρωτοχρονιάτικο show του Alpha).
Garbage (Ιανουάριος 2002, ζωντανά στις συναυλίες που έδωσαν στην Αυστραλία, στο πλαίσιο της περιοδείας Beautiful Garbage Tour).
Karina Battis (2002, περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Karina Battis 2.0»).
at17 (Δεκέμβριος 2002, στο άλμπουμ «Meow Meow Meow»).
Jack Lukeman (2002, σε διαφημιστικό single και αργότερα στη συλλογή «Even Better Than The Real Thing Vol.1»).
Kid606 (2002, sample στο «Smack My Glitch Up»).
Makowiecki Band (2002, στο άλμπουμ «Makowiecki Band»).
Scala & Kolacny Brothers (2002, στη βέλγικη έκδοση του άλμπουμ “On The Rocks”).
357 (2002, στο άλμπουμ “Iz Gazda Žikine Kuhinje”).
Carmen Consoli (2003, στο άλμπουμ «Carmen Consoli» και μία ζωντανή εκτέλεση στο άλμπουμ «Un Sorso In Piu»).
Satanicpornocultshop (2003, στο άλμπουμ “Anorexia Gas Balloon”).
Theatres De Vampires (2003, παρωδία με τίτλο “Can’t Get You Out Of My Grave”).
Flaming Lips (Απρίλιος 2003, ζωντανή εκτέλεση στο EP «Fight Test». Η ηχογράφηση έγινε στις 5 Αυγούστου του 2002 στο ραδιοφωνικό σταθμό KEXP του Seattle. Η ίδια εκτέλεση περιλαμβάνεται και στο EP «Yoshimi Wins! (Live Radio Sessions)», που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2005).
Cyber Axis (Μάιος 2003, στο άλμπουμ «Skin»).
Inkubus Sukkubus (Δεκέμβριος 2003, στο άλμπουμ «The Beast With Two Backs». Στην εκτέλεση αυτοί οι στίχοι είναι διαφοροποιημένοι κατά τρόπο που να αντανακλούν καλύτερα την αισθητική του συγκροτήματος).
Helena Noguerra (2004, στο άλμπουμ «Née dans la nature»).
Ed Alleyne-Johnson (2004, στο άλμπουμ “Echoes”).
Catman Cohen (2005, στο άλμπουμ «How I Want To Die – The Catman Chronicles 1»).
Sandra Bernhard (Φεβρουάριος 2005, ζωντανά σε εμφανίσεις που έκανε στην Αυστραλία).
Tori Amos (Μάιος 2005, το ερμήνευσε ζωντανά και το αφιέρωσε στην Kylie Minogue την επόμενη ημέρα που η Kylie Minogue ανακοίνωσε δημόσια ότι έπασχε από καρκίνο του στήθους).
Coldplay (Ιούνιος 2005, στο φεστιβάλ του Glastonbury στην Αγγλία).
Unicorns (Ιούλιος 2005, στη συλλογή «Now That’s What I Call Indie Covers! Volume 1»).
U2 (Νοέμβριος 2006, στη συναυλία που έδωσαν στο Sydney, στο πλαίσιο της περιοδείας Vertigo Tour).
Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra (2007, στο άλμπουμ “Hits The Hits”).
Prince (Σεπτέμβριος 2007, στις συναυλίες που έδωσε στο Λονδίνο).
Soulwax (Οκτώβριος 2007, remix, περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Most of the remixes we’ve made for other people over the years except for the one for Einstürzende Neubauten because we lost it and a few we didn’t think sounded good enough or just didn’t fit in length-wise, but including some that are hard to find because either people forgot about them or simply because they haven’t been released yet, a few we really love, one we think is just ok, some we did for free, some we did for money, some for ourselves without permission and some for friends as swaps but never on time and always at our studio in Ghent» – ναι, όλο αυτό είναι ο τίτλος του άλμπουμ! Επίσης, το έπαιξαν ζωντανά και στο πλαίσιο της περιοδείας Nite Versions Tour).
Kasey Chambers και ο Shane Nicholson (2008, στο αυστραλέζικο τηλεοπτικό show RocKwiz).
Short Stack (2009, σε συναυλίες τους, στο πλαίσιο της περιοδείας Princess Ball Tour).
Ami Suzuki (2010, στη συλλογή «Tokyo Girls Collection»).
Amir Acid και Mehran Abbasi (2010, ως sample στο τραγούδι “Na Na Na”).
Kelly Clarkson (Απρίλιος 2010, ζωντανά στις συναυλίες που έδωσε στην Αυστραλία, στο πλαίσιο της περιοδείας All I Ever Wanted Tour).
Girl Talk (Νοέμβριος 2010, ως sample στο τραγούδι “Down For The Count”, ακούγεται στο 4:47).
Shang Wenjie (Ιανουάριος 2011, με τίτλο «Live Beautifully», περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Nightmare»).
Johnny Robinson (Οκτώβριος 2011, στο βρετανικό X-Factor).
The Third Degree (2012, στο single “Can’t Get You Out Of My Head”).
T.C. (στο διαφημιστικό άλμπουμ «Dockers San Francisco Lifestyle).
Marian Dacal
Eternal September
Basement Jazz (σε ζωντανές εμφανίσεις).
C.C. Catch (σε ζωντανές εμφανίσεις).
Matchbox Twenty (σε ζωντανές εμφανίσεις).
Patrick Wolf (σε ζωντανές εμφανίσεις).
Good Charlotte (σε ζωντανές εμφανίσεις).
Mark Knight (2013, ως sample στο τραγούδι “Your Love”, ακούγεται από το 2:21 και μετά).
Το «Can’t Get You Out Of My Head» ακούστηκε επίσης στο American Idol (2009) και στο ιταλικό X-Factor. Επιπλέον, ακούστηκε στη σειρά «Skins» (2010) και χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση για τα γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου (με την κοπέλα που μεταμορφώνεται σε Kylie μέσα σε εστιατόριο fast food). Επίσης περιλαμβάνεται στα video games Just Dance και Dance Central.
Το Pitchfork Media κατέταξε το «Can’t Get You Out Of My Head» στο Νο 37 των 500 καλύτερων τραγουδιών της δεκαετίας του 2000. Ο Tim Finney έγραψε σχετικά: «Πώς έκανε η Kylie έναν από τους καλύτερους χορευτικούς pop ύμνους της δεκαετίας; Προσφέροντας λιγότερα: λιγότερο τραγούδι, λιγότερη μελωδία, λιγότερο αίσθημα. Αυτό που μένει είναι μία τρελή, ακαταμάχητη επιθυμία, μία φαγούρα που δεν μπορείς να ξύσεις αλλά ίσως μπορείς να χορέψεις. Η Kylie είναι περισσότερο μία ντίβα παρά τραγουδίστρια, κατανοώντας ενστικτωδώς πως κάθε ντροπαλό γουργούρισμα και κάθε αμέριμνος ψίθυρος μπορεί να ικανοποιήσει τη σφοδρή επιθυμία του κοινού της. Το θέμα δεν είναι να θέλεις αυτή, αλλά να θέλεις αυτό που εκείνη επιθυμεί. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το «Can’t Get You Out Of My Head» παρακολουθεί μία κοινή ιστορία αισιόδοξων φλερτ, ακαταμάχητων αποπλανήσεων, αναπόφευκτων απογοητεύσεων, και την αναγκαστική επανάληψη του κύκλου. Αν η κομψή και συνθετική του επιφάνεια είναι απατηλή, είναι επειδή η ίδια η φαντασία είναι απατηλή και είναι καταφύγιο για την προσδοκία του αδύνατου».
Το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε το τραγούδι στο Νο 45 των 100 καλύτερων τραγουδιών της δεκαετίας του 2000, γράφοντας: «Η μικροσκοπική αυστραλέζικη κούκλα αποπλάνησε τις Η.Π.Α. μ’ αυτό το κλασικό disco-μπάλα τραγούδι, τραγουδώντας μία έμμονη μελωδία σε μία θάλασσα από λα-λα-λα. Έκτοτε το ακούμε συνέχεια στο γυμναστήριο».
Το βρετανικό μουσικό περιοδικό New Musical Express κατέταξε το «Can’t Get You Out Of My Head» στο Νο 74 των 100 σημαντικότερων τραγουδιών της δεκαετίας του 2000, γράφοντας ότι το τραγούδι απέδειξε ότι η Αυστραλή τραγουδίστρια ήταν κάτι περισσότερο από μία πριγκίπισσα της pop και ότι το κομμάτι όχι μόνο δεν ήταν το σκουπίδι των φανατικών της ζαχαρένιας χορευτικής pop αλλά αντιθέτως ενσωμάτωσε όλα τα ζηλευτά στοιχεία ενός καλά επεξεργασμένου τραγουδιού.
Έρευνα-κείμενα-επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης