Φεστιβάλ Bollywood 2ο και Πολυπολιτισμικών Χορών 21,22/6
Yπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID – Unesco)
Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου», στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου από 19-22 Ιουνίου 2014. Τέσσερις ημέρες κατάδυσης στον πολιτισμό, γεμάτες από μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό, κίνηση και ζωή.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές και άνθρωποι των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, bazaar, διαγωνισμοί χορού και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.
15 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – 2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 15 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywood, Rajasthani Indian Dance, Tribal Fusion Bellydance, Kathak (Classical Indian Dance), Odissi, Baladi (Oriental Dance), Hand Techniques, Shocking Tabla, Roman Havasi, Dancing Veil και άλλα.
Θα είναι όλοι τους εκεί. Ο αστέρας του Bollywood και δάσκαλος Sunny Singh, η Colleena Shakti με ρίζες στον παραδοσιακό ινδικό και στον τσιγγάνικο χορό, η Πορτογαλίδα Sara Toscano – δασκάλα του bellydancing, η Ιταλίδα Elisa Rajaa, η Τουρκάλα Seda Karayilan δασκάλα και χορεύτρια,, η Αρμένισσα Anahit Saribekyan και οι δικοί μας Άννα Δημητράτου, Christina Zanni, Νίκος Malek, Νίκος Πολυχρονίδης κ.ά.
Στις δύο μοναδικές Παραστάσεις του Φεστιβάλ (Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου) – εκτός από τους μεγάλους αυτούς δασκάλους – θα εμφανισθούν περισσότεροι από 200 χορευτές από όλο τον κόσμο σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ, διοργανώνεται επίσης και ο «1ος Διεθνής Διαγωνισμός χορού Bollywood» στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Θεάτρου, το Σάββατο 21 Ιουνίου, ενώπιον πενταμελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό. Οι νικήτριες ομάδες θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression (ΜΚΟ) σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.) (ΜΚΟ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, το διαγωνισμό, τα σεμινάρια και τα εισιτήρια, θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους: