H πεντάμορφη και το τέρας…Μέρος ΙΙ
Επειδή όμως τα μάγια -ως γνωστόν- στα παραμύθια λύνονται, βρέθηκε και για το τέρας μας η “Βelle”. Μια πανέμορφη χωριατοπούλα, που έτυχε βρεθεί μέσα στο παλάτι, γνώρισε το τέρας και σιγά σιγά, το ερωτεύτηκε. Την ηρωίδα μας Βelle, στην σημερινή ιστορία , ενσαρκώνει η Τrijnjte Oosterhuis. Μας έρχεται απο το Amsterdam της Ολλανδίας, ενώ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1973. Το είδος της? Η jazz εμπλουτισμένη με αρκετά στοιχεία pop. Το 1990 είναι ήδη lead singer στο group “Total Touch” το οποίο δημιούργησαν μαζί με τον αδερφό της , και το 1991 λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό “Grote Prijs Van Nederland” , τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για ερασιτέχνες μουσικούς. Το 1995 , το group της ηρωίδας μας κλείνει δισκογραφική συμφωνία, και το 1996 , το πρώτο debut album βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία με τίτλο ”Total Touch”.To πρώτο single του άλμπουμ που κυκλοφορεί , με τίτλο “touch me there” , γίνεται αμέσως το hit του καλοκαιριού , και πουλά 100.000 αντίτυπα. Ακολουθώντας αυτήν την ανοδική πορεία , δεν αργεί να γίνει πλατινένιο τον πρώτο κιόλας μήνα της κυκλοφορίας του.
…Και μπορεί το “touch me there” να έφτασε τόσο ψηλά, όμως για μένα , το τραγούδι το οποίο άφησε εποχή για την Trijntje Oosterhuis δεν είναι άλλο απο το “Somebody else’s lover” . Είναι γεγονός πως μέσα απο αυτήν την τεράστια επιτυχία της το 1996 την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε. Γεμάτο απο ήχους μοναδικά συνδυασμένους , καταφέρνει να συνδυάσει την lounge με την sensual , και την pop με στοιχεία rnb. Ένα τραγούδι σαν κι αυτο , το οποίο παίζεται ακόμη αδιάκοπα σε ραδιόφωνο και clubs, συγκαταλέγεται εύκολα στην λίστα με τα αγαπημένα μας.
http://www.youtube.com/watch?v=PKD0CpAd27s
Το 1991, το γκρουπ αποφασίζει να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους, με την Trijntje να ετοιμάζει την σόλο καριέρα της. Λίγο νωρίτερα (1999) ,την βρήκαμε να ηχογραφεί ένα live-album με την συνπαρουσία του Stevie Wonder, αλλά έχει συνεργαστεί και με άλλα ονόματα όπως αυτό του Lionel Richie. Τον Μάρτιο του 2003 , κυκλοφορεί τελικά το πρώτο της σόλο άλμπουμ. Περιέχοντας κατά βάση μπαλάντες, σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Επειδή όμως το μεράκι της σημερινής μας “πριγκίπισσας” ήταν η jazz μουσική, κλείνει συμβόλαιο με την σχετική δισκογραφική εταιρία Blue Note , και ηχογραφεί το live album της “Strange Fruit”.Εκεί , θα βρούμε και το όνομα της θρυλικής Billie Holiday , ενώ με αυτό το τελευταίο άλμπουμ, η ηρωίδα μας κερδίζει παγκόσμια φήμη, η οποία θα ξεπεράσει πια τα σύνορα της πατρίδας της .
Και καθώς ο χρόνος κυλούσε, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα για την Βelle και το τέρας κι όλο δυσκόλευαν αφού υπήρχε στην ιστορία μας και ο “Γκαστόν” .. Ο Γκαστόν, το πιο όμορφο παλικάρι του χωριού, ήταν τρελά ερωτευμένος με την Belle, και ήθελε με κάθε τρόπο να την κάνει γυναίκα του…Ήταν όμως και πολύ κακός, άπληστος, πεισματάρης, εγωιστής και θα έκανε τα πάντα για να χαλάσει την ευτυχία της Belle με το τέρας (παντού δεν υπάρχει και ένας κακός?). Ποιός πραγματικά ήταν ο Γκαστόν? Το όνομα του ήταν Ric Ocasek και ήταν ο lead-singer των “The Cars”. Φυσικά, είχε μαζί του και τους: Benjamin Orr (bass), Elliot Easton (guitar), Greg Hawkes (keyboards), David Robinson (drums).
Αμερικανικό γκρουπ, οι Cars, εμφανίστηκαν στην μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έχοντας να προτείνουν κάτι απο Rock μουσική , επηρεασμένοι και απο το New Wave μουσικό ρεύμα της εποχής τους .Η δουλειά τους , περιέχει ακόμη, art rock και power pop ίχνη. Σε αυτό βασίστηκε και η τεράστια φήμη τους, δηλαδή στο ότι κατάφεραν να κάνουν ένα βήμα μπροστά , να πάνε πέρα απο το ρεύμα της μουσικής της εποχής τους, και να δημιουργήσουν ενα blend ήχων, που αποδείχθηκε δημοφιλέστατο και μουσικά αποδεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον απο το κοινό. Ενεργοί μουσικά απο το 1976 , είχαν ως βάση τους την Βοστώνη. Τους λατρέψαμε, γιατί συνδύασαν την αυθεντική ροκ , με το μοντέρνο και ανερχόμενο για εκείνη την εποχή synthesizer (η χρήση του οποίου αποτελεί και χαρακτηριστικό γνώρισμα για το γκρουπ) αλλά και με την ποπ-ροκ .
Η καλύτερη χρονιά των Cars, ήταν αυτή του 1976-1977 όταν το γκρουπ δούλευε και τελειοποιούσε τα τραγούδια του πρώτου τους άλμπουμ. Αυτό, λεγόταν “The Cars” 1978 ,το οποίο έφτασε στο Νο4 του billboard’s top-pop albums για το 1979 και περιείχε hits όπως το “My best friend’s girl” και ”Just what I need”. Ακολούθησαν και άλλα άλμπουμ όπως το “Candy-O” 1979 και “Panorama” 1980.Βεβαίως, όπως κάθε τραγουδιστής και κάθε γκρουπ, έτσι και οι Cars έγιναν ευρέως γνωστοί με συγκεκριμένα τραγούδια , όπως το “Heartbeat City” αλλά και το “Drive”.Δύο τραγούδια που σημάδεψαν τους Cars. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως και τα 2 αυτά τραγούδια περιέχονται στο album τους “Heartbeat City” 1984 το οποίο περιέχει 5 απο τα American Top 40 singles. Αποκλείεται να μην έχετε ακούσει το “Drive” έστω και τυχαία σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό αργά το βράδυ, ή να μην έχετε δει σε κάποιο αφιέρωμα το video clip του. Τραγούδι που άφησε εποχή, συγκινητικό, ερωτικό και ρομαντικό αποτελεί ένα απο πιο επιτυχημένα tracks των Cars. Δυστυχώς , οι δρόμοι χώρισαν κάπου το 1988 για τα μέλη του γκρουπ μας, αναζητώντας πια ο καθένας σόλο καριέρα.
Τελικά , και όσον αφορά στο παραμύθι μας ,παρά τις επίμονες προσπάθειες του Γκαστόν να χωρίσει την πεντάμορφη Belle απο το τέρας για να την κάνει γυναίκα του, εκείνη όχι μόνον το ερωτεύτηκε, αλλά και κατάφερε να ξεφορτωθεί τον Γκαστόν που παραλίγο να σκοτώσει το τέρας. Τότε , η πεντάμορφη με ένα φιλί, έλυσε τα μάγια που είχαν πια κρατήσει χρόνια και έκανε το τέρας να μεταμορφωθεί και πάλι σε έναν λαμπερό πρίγκιπα, που ήταν πια γλυκός, χωρίς κακία, εγωισμό και αλαζονεία. Κι έτσι , έζησαν αυτοί καλά, και εμείς τραλαλά . . .