Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια …
O λύκος που ήταν κρυμμένος εκεί δίπλα και άκουσε την κουβέντα της μαμάς κατσίκας, πήγε στον μυλωνά, βρήκε ένα τσουβάλι αλεύρι, βούτηξε το μαύρο πόδι του μέσα και έτρεξε στο σπίτι της κατσίκας… Ο λύκος χωρίς να χάσει καιρό, βάζει το κάτασπρο σαν κατσίκας πόδι του κάτω από την πόρτα και τα κατσικάκια ξεγελασμένα του ανοίγουν την πόρτα. Τότε ο λύκος μπήκε με φόρα στο σπίτι και άρχισε να κυνηγάει τα κατσικάκια. Αυτά έτρεχαν αλαφιασμένα . Το ένα κρύφτηκε κάτω απο το κρεβάτι, το άλλο κάτω απ τη ντουλάπα, το τρίτο πίσω απ το μπουφέ…
Το ένα από τα κατσικάκια, αυτό που κρύφτηκε κάτω από την ντουλάπα , σίγουρα θα το έχετε ακουστά, αφού ανήκει στους αγαπημένους μας, Pink Martini!Με ήχους τέτοιους που θα συνοδεύονταν άνετα με ένα pink martini ή κάποιο άλλο cocktail η μικρή «ορχήστρα» τους , έχει καταφέρει να μας κινήσει το ενδιαφέρον εδώ και χρόνια. Ανακατεύοντας με τέχνη και ταλέντο μουσικές που μας έρχονται από πολλά και διαφορετικά είδη όπως η jazz, lounge, latin η old fashioned pop αλλά και η κλασσική μουσική, προτείνουν επίσης κάτι το ξεχωριστό και κάτι μοναδικό στο είδος τους, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα μουσικά, μοντέρνα κύματα της εποχής. Το πρώτο λοιπόν κατσικάκι της σημερινής μας ιστορίας, ήταν ένας πιανίστας και ιδρυτικό μέλος των Pink Martini, o Thomas M. Lauderdale. Η «ορχήστρα» μας , ξεκινάει την μουσική της πορεία , κάπου το 1994 με πρωτοβουλία του Lauderdale, και μιλάμε για μια μικρή ορχήστρα καθώς αποτελείται από 12 μέλη που κατάγονται από το Portland,Oregon των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκινώντας μαζεμένοι όλοι μαζί στο Πόρτλαντ, γίνονται ευρέως γνωστοί μετά το ντεμπούτο τους στο Φεστιβάλ Κανών στην Ευρώπη. Συνέχισαν με διάφορες περιοδείες σε διάφορες χώρες και μάλιστα συνοδευόμενοι από ορχήστρες .
Τα μουσικά όργανα που πρωταγωνιστούν στους Pink Martini είναι το πιάνο, το τρομπόνι, το τσέλο, το βιολί, το μπάσο, το κρουστά, το βιμπαρόφωνο, τα τύμπανα, η τρομπέτα, ενώ στα φωνητικά είναι η China Forbes. Με την μελωδική ταξιδιάρικη φωνή της μας έχει ταξιδέψει πολλές, πολλές φορές. Θυμηθείτε την επανεκτέλεση από τους Pink Martini του “Amando Mio” μέσα από τον δίσκο τους “Sympathique”. Τα 3 πρώτα άλμπουμ τους, έχουν ήδη γίνει χρυσά σε Γαλλία, Καναδά, Ελλάδα και Τουρκία, ενώ οι δίσκοι τους έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 2εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Η δισκογραφική τους δουλειά συνοψίζεται ως εξής: “Sympathique” 1997, “Hang on little Tomato” 2004, “Hey Eugene!” 2007 και “Splendor in the grass” 2009 . Στο άλμπουμ “Sympathique” (1997), συναντάμε και μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες των Pink Martini “Amando mio”(επανεκτέλεση), “No hey Problema”, ”Bolero”, “Never on Sunday”. Πρόκειται για διασκευή στα «Παιδιά του Πειραιά» και μάλιστα στα ελληνικά…!! Ο συγκεκριμένος δίσκος, πούλησε περίπου 1.3 εκατ. αντίτυπα. O Lauderdale χαρακτηριστικά δήλωσε για την μπάντα: “Η μουσική μας θα μπορούσε να ήταν η μουσική του κόσμου, χωρίς να αποτελεί την «world music». Η φιλοδοξία μου είναι η δημιουργία μουσικής που θα αποτελεί ιδανικό music background για μια ερωτική σχέση ή ακόμη και για συντροφιά την ώρα που κάνουμε ηλεκτρική σκούπα …” κι εμείς θα πούμε πως μάλλον τα κατάφερε!
http://www.youtube.com/watch?v=FKHDMF3Lsx0
Συνεχίζοντας στο μουσικό μας παραμύθι, πάμε κατευθείαν στο τελευταίο μας κατσικάκι! Το 7ο, το μικρότερο που ήταν μια σταλίτσα, πάνω στην τρομάρα του είδε το μεγάλο ρολόι του τοίχου και του φάνηκε πως αυτή ήταν η καλύτερη κρυψώνα για να προστατευτεί από τον κακό λύκο. Καθώς ήταν τόσο μικρόσωμο, σκαρφάλωσε και μπήκε μέσα στο ρολόι… Ήταν η Ambrosia Parsley και έχει αναλάβει τα φωνητικά στους “Shivaree”, ένα Αμερικάνικο alternative pop-rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1999 . Μαζί με την Ambrosia Parsley(vocals) , είναι και άλλα δυο κατσικάκια, ο Danny McCough(keyboars) και ο Duke McVinnie (guitars). Τους λατρεύουμε γιατί παρά το γεγονός ότι δεν είναι ευρέως γνωστοί και διάσημοι, παρ’όλα αυτά η μουσική τους είναι γεμάτη μεράκι, ταλέντο και συναίσθημα, ντυμένη με μια sexy και μυστηριώδη φωνή .
Πιο συγκεκριμένα, τους λατρεύουμε για 2 κομμάτια. Αυτά είναι το «goodnight moon» (1999)μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ τους “I oughtta give you a shot in the head for making me live in this dumb”,και το “I close my eyes” μέσα από το άλμπουμ “Who’s got trouble?”, χωρίς να αφήνουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα κομμάτια τους . Σχεδόν «δίδυμα», τα δύο κομμάτια δίνουν μέσα σε 3 λεπτά το κάθε ένα το πιο χαρακτηριστικό στίγμα της δουλειάς των Shivaree . Το “goodnight moon”, ρομαντικό, blues και με διάθεση τρυφερή αλλά και creepy, φιλοξενήθηκε και από την ταινία “kill bill volume 2” , ενώ το “I close my eyes” είναι ένας καταιγισμός συναισθημάτων που εκφράζουν τον έρωτα, διατηρώντας το ύφος της μουσικής τους. Η μουσική τους μας αρέσει γιατί ανακατεύει τέλεια την πόπ με την ρόκ, προσθέτοντας στοιχεία ηλεκτρονικά που χαρίζουν τα keyboards. Τα κατά σειρά albums τους είναι τα εξής: “I oughtta give you a shot in the head for making me live in this dumb” 1999 , “Rough dreams’’ 2002 , “Who’s got trouble” 2005, “Tainted love: Mating calls and fight songs” 2007 . Ακούστε επίσης το τραγούδι :”Bossa Nova’’
…Τελικά, ο λύκος έφαγε τα 6 κατσικάκια κι έφυγε. Όταν η μαμά Κατσίκα γύρισε στο σπίτι, έπαθε την πλάκα της. Τότε άκουσε τη φωνούλα: «Μαμά μαμά!!»
Το μικρό κατσικάκι που κατάφερε και σώθηκε, της διηγήθηκε όλα όσα είδε καθώς και υπέδειξε την κατεύθυνση που πήρε ο λύκος φεύγοντας. Έτσι βρήκαν τον κακό λύκο και σκίζοντας την κοιλιά του, σώσανε τα υπόλοιπα κατσικάκια.. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς τραλαλά .. . !