Πάμε Θέατρο: “Τα παιδιά θα ‘ρθούνε στις οχτώ” | Είδαμε την παράσταση!
Η υπόθεση του έργου ενδιαφέρουσα. Ο Γιώργος και η Δώρα είναι παντρεμένοι εδώ και 15 περίπου χρόνια, έχουν ένα παιδί 14 χρονών και μένουν στο Μαρούσι. Ήταν νεόπλουτοι, έμεναν σε βίλα με πισίνα, αλλά πρόσφατα μετακόμισαν σε ένα σπίτι μόλις 250τ.μ. Ο Γιώργος, παλιό μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που μόλις είδε τα δύσκολα, άφησε το βυθιζόμενο καράβι για να επιβιβαστεί σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δώρα, βέρα δεξιά άφησε κι αυτή το καράβι της Νέας Δημοκρατίας για να ταξιδέψει με τη Χρυσή Αυγή. Οργανωμένοι και οι δύο στις κομματικές οργανώσεις, η καθεμία με τις ιδιαιτερότητες της, επηρεάζουν σε κομβικά σημεία τις συμπεριφορές των ηρώων.
Το έργο ξεκινά, όταν το ζευγάρι καθώς ετοιμάζεται να πάει στη βάφτιση του γιού του Αλέξη (Τσίπρα) και της Περιστέρας, ξαφνικά πιάνεται όμηρο στο διαμέρισμα τους από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους. Δεμένοι αρχικά, χωρίς κανένα μέσο, θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους να βγουν από εκεί. Μέσα στα ελάχιστα όμως τετραγωνικά του playroom που βρίσκεται στο υπόγειο, θα έρθουν αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον, με τα πολιτικά τους πιστεύω, με τις αλήθειες που φοβόντουσαν να παραδεχτούν ακόμη και οι ίδιοι στον εαυτό τους. Αντικείμενο συζήτησης; Πολλά! Η μάνα της Δώρας και η καθοριστική παρουσία της στη ζωή τους, το παιδί τους που ο Γιώργος δε θυμάται ποτέ το όνομα του κ.α. Ανάμεσα σε όλα αυτά θα θυμηθούν μέσω φλάσμπακ και το πώς γνωρίστηκαν, πως παντρεύτηκαν, το πρώτο τους ταξίδι, πως έφτασαν εν ολίγοις εδώ που είναι σήμερα.
Το έργο ήταν ευχάριστο, προκαλούσε το γέλιο του κοινού, το οποίο αρκετές φορές ξέσπασε σε χειροκροτήματα από τα γέλια. Το συγγραφικό δίδυμο όντως ξέφυγε από τις κωμικές καταστάσεις που προκαλούν γέλιο, όπως είχε διατυπώσει ο Αλέξανδρος Ρήγας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Μια κωμωδία σχέσεων που παρά το γεγονός ότι δεν της λείπει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το συγγραφικό δίδυμο την κωμωδία, εν τούτοις έχει κάτι το διαφορετικό που μπορεί να πει κανείς, μέχρι και ότι συγκινεί… Ειδικά στο τέλος της παράστασης ο μονόλογος του Αλέξανδρου Ρήγα και η ερμηνεία του, καταφέρνουν να αγγίξουν το θεατή και να τον κάνουν να σκεφτεί λίγο παραπάνω τι μας έφερε εδώ που είμαστε τώρα.
Την παράσταση έκλεψε κατ’ εμέ η Βασιλική Ανδρίτσου που απέδειξε το ταλέντο της, μεταπηδώντας εύκολα και με ιδιαίτερη μαεστρία ανάμεσα στην ειρωνεία, το γέλιο και το δράμα ειδικά στο τέλος του έργου.
Μια παράσταση που σίγουρα αξίζει να τη δείτε για να γελάσετε μέχρι δακρύων και όχι μόνο…!
Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Παίζουν: Βασιλική Ανδρίτσου – Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοίδης
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Βοηθός σκηνοθέτη: Υακίνθη Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Δημήτρης Μαροσούλης
Σημείωση! Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειο μέχρι τις 13 Ιανουαρίου και αρχές Φλεβάρη θα συνεχίσει τις παράστασεις στην Αθήνα!