Πάμε Θέατρο; Τι είδαμε, τι προτείνουμε, τι έρχεται… (11/07/2012)
ΕΙΔΑΜΕ…
«Δον Ζουάν, η επιστροφή» του Γιώργου Κιμούλη
(βασισμένη στο έργο του Ödön von Horváth «Ο Δον Ζουάν έρχεται από τον πόλεμο»)
Μου ήταν δύσκολο να ξεκινήσω αυτό το κείμενο γιατί είναι από τις ελάχιστες φορές που τα λόγια φαντάζουν τόσο μακριά από αυτό που εισπράττεις, αισθάνεσαι και βλέπεις. Παρακολουθώ με αμέριστη συνέπεια και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θεατρικές δουλειές του Γιώργου Κιμούλη, από τότε που θυμάμαι τον ευατό μου να ασχολείται σοβαρά με το θέατρο. Και κάθε φορά μένω άναυδη από τη σκηνοθετική του ματιά και προσέγγιση, καθώς οι παραστάσεις που πραγματικά οραματίζεται και στήνει με το δικό του τρόπο είναι πραγματικά άξιες προς θέαση και ακόμα περισσότερο άξιες προς συζήτηση… Το έχω ξαναπεί μέσα από αυτή τη στήλη ότι αισθάνομαι πολύ μικρή για να «κριτικάρω» τον Γιώργο Κιμούλη. Όμως αισθάνομαι την ανάγκη να πω την αλήθεια μου για μια άρτια παράσταση, προσεγμένη, που σε κρατά σε εγρήγορση με έναν δυναμικό αλλά και καθημερινό λόγο, με βέλη ευστοχίας τόσο ικανά ώστε να πυροδοτήσουν συζητήσεις για όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα της εποχής!
Ναι, καλά διαβάσατε… Ο «Δον Ζουάν» που διασκεύασε ο Γιώργος Κιμούλης πάνω στο έργο του Έντεν Φον Χόρβατ δεν θίγει μόνο το ζήτημα του έρωτα και δεν ασχολείται αποκλειστικά με το στοιχείο της σεξουαλικότητας που μας ξυπνά το άκουσμα του ονόματος του συγκεκριμένου ήρωα… Αντίθετα, μας αφορά όλους! Ο λόγος που ρέει σε όλη την παράσταση είναι γεμάτος μηνύματα γιατί στην παράσταση αυτή θα συναντήσετε τους προβληματισμούς του σκηνοθέτη και ηθοποιού σχετικά με τη λήθη, την αδιαφορία, τη πίστη, τον ατομικισμό, την αγάπη, την επιθυμία, την συγχώρεση, τον εξευτελισμό, την κακία, την κόλαση και τον παράδεισο, τον θάνατο… Ένα έργο που μιλά για έναν κόσμο που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και της κατάρρευσης και μέσα σ’ αυτόν, ένας άνδρας, γέρος και συγχρόνως ο μοναδικός επιζών ενός καταστροφικού ναυαγίου. «Ξεβράζεται» από τη θάλασσα σε ένα νησί και καθώς είναι ανήμπορος, ενοχικός, ευάλωτος, κουρασμένος και ξεχασμένος από την εξουσία της γοητείας του, ζητάει απεγνωσμένα συγχώρεση. Στο δωμάτιο ενός εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου η μόνη του σωτηρία είναι επτά γυναίκες …ή αλλιώς τα «επτά θαύματα του κόσμου» (;) μιας αλλοτινής εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί! Επτά γυναίκες πανέτοιμες για να τον περιθάλψουν και άλλες τόσες στο πενταπλάσιο να τον κατηγορούν για τις συνήθειες, τις επιλογές και τα «πιστεύω» μιας ολόκληρης ζωής…
Δεν θα μπορούσα να μην επισημάνω πως βρήκα τα κείμενα του Γιώργου Κιμούλη ιδιαίτερα «ζωντανά», σε σημείο που προσωπικά θα μου αρκούσαν αυτά και μόνο αυτά για να με καθηλώσουν και να με κρατήσουν σε άμεση «επαφή» με το έργο. Παρόλα αυτά, τα video του Δημήτρη Ζώγκα αλλά και τα επιβλητικά σκηνικά του Pawel Dobrzycki σε συνδυασμό με τους καίριους φωτισμούς της Κατερίνας Μαραγκουδάκη συνέβαλλαν αποφασιστικά στην πλοκή και την υπόθεση του έργου, όπως και στην ζοφερή ατμόσφαιρα της όλης παράστασης. Τρομερή δουλειά και από τις δύο πλευρές, έδρασαν καταλυτικά και δημιούργησαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, πραγματικά αξιοθαύμαστο! Αντίθετα τα κοστούμια της Ιωάννας Τιμοθεάδου σε καμία περίπτωση δεν κέρδισαν το βραβείο έμπνευσης ή πρωτοτυπίας, όμως πιστεύω πως εξυπηρέτησαν μια χαρά τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης παράστασης. Υπάρχουν πολλές «στιγμές» που αξίζει να αποθηκεύσεις στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου όταν αφήνεις αυτή την παράσταση… Αλλά προσωπικά ως πρώτη σκέψη ξεχωρίζω σίγουρα τη σκηνή του τέλους με τις καλοδουλεμένες βιντεοπροβολές που θα μπορούσα μια χαρά να σας την προδώσω αλλά έχει περισσότερη αξία να την δείτε από κοντά… Όπως επίσης και τη σκηνή που ο «Δον Ζουάν» πληροφορείται τραγικά την απάντηση που μανιωδώς ψάχνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, αλλά και τη σκηνή του εξευτελισμού του περιβόητου ήρωα που αντιμετωπίζεται με τεράστια σκληρότητα ή πιο σωστά, με ανόθευτο κυνισμό από τα θύματά του…
Στα δίχτυα του «Δον Ζουάν» και η Κατερίνα Γερονικολού, την οποία θα χαρακτήριζα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της παράστασης… Άνετη, εκφραστική, πραγματική αποκάλυψη καθώς διαπιστώνεις ότι οι υποκριτικές της δυνατότητες δεν περιορίζονται στους «Βασιλιάδες»! Προς Θεού, δεν το λέω με καμία διάθεση να υποτιμήσω τη παραπάνω τηλεοπτική δουλειά, ούτε και τη συμμετοχή της σε αυτή. Απλά για τους θεατές που ταυτίζουν τους ηθοποιούς με τους τηλεοπτικούς τους ρόλους θέλω να πω πως η εικόνα αυτή «γκρεμίζεται» γιατί υπάρχει και κάτι άλλο, κάτι παραπάνω πέρα από την εικόνα που κάποιοι προσμένουν να ξαναδούν! Και χαίρομαι που το τολμά γιατί καθιστά φανερό ότι θέλει να υπηρετήσει την υποκριτική τέχνη χωρίς να επαναλαμβάνεται μέσα από την ό,ποια επιτυχία της αλλά και να βγάλει ασπροπρόσωπο τον δάσκαλό της!
«Το βύθισμα στον εαυτό μας είναι η γρήγορη ταφή μας»… Μια φράση που «έκλεψα» για να σας τη μεταφέρω και βεβαίως ξεχώρισα, η οποία ειπώθηκε διά στόματος Φαίης Ξυλά στον Γιώργο Κιμούλη. Η ηθοποιός απέδωσε με αληθοφάνεια τον κάθε ρόλο και θεωρώ πως όσοι χαρακτήρες δόθηκαν σε εκείνη, της έδωσαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό τα εκφραστικά της μέσα. Ως τελικό συμπέρασμα, θα ήταν παράλειψη να μην πω πως ήταν πολύ καλύτερη από την τελευταία παράσταση που την είχα συναντήσει θεατρικά το περασμένο καλοκαίρι.
Η Δήμητρα Παπαδήμα… Μια ντελικάτη γυναίκα, με «τσαγανό», με ταπεραμέντο και ένταση, δεν μένει χρονικά πολλή ώρα στην σκηνή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πρωταγωνίστριες αλλά κάνει αισθητή την παρουσία της. Μου άρεσε πολύ… Η Παρασκευή Κατσάνη, η Άννα Έλενα και η Βασιλική Μπισαράκη, άγνωστες στο ευρύ κοινό, δεν ήταν καθόλου αμήχανες πάνω στη σκηνή ή «λίγες» σε σχέση με τις υπόλοιπες πρωταγωνίστριες. Άφησε η κάθε μία το προσωπικό υποκριτικό της στίγμα, προχωρώντας ένα σκαλί παραπάνω και διεκδικώντας τη δική τους θέση στο δύσκολο χώρο της υποκριτικής τέχνης.
Όσο για την Ταμίλλα Κουλίεβα… Αποτέλεσε το πιο άριστο παράδειγμα γυναικείας θεατρικής παρουσίας που κουβαλάει στις αποσκευές της χρόνια εμπειρίας σμιλεμένα με ήθος και πίστη… Πόσο καταλυτικό στοιχείο αυτή η πείρα! Διαγραφόταν σε κάθε της κίνηση, σε κάθε έκφραση του προσώπου της! Σημαντική ηθοποιός, απλά «εισβάλλεις» στις μύχιες σκέψεις του ρόλου της, μπαίνεις στη θέση της για να την κατανοήσεις και συγχρόνως την απολαμβάνεις… Εξαιρετικές και οι εξάρσεις της οφείλω να ομολογήσω!
Για τον Γιώργο Κιμούλη τι να πω… Δεν είναι τυχαίο που τον αποκαλούν «θεατράνθωπο» αφού στη σκηνή δίνει γι’ άλλη μια φορά μαθήματα υποκριτικής τέχνης! Aλλά το πλέον αξιοζήλευτο είναι πως με τον τρόπο που ο ίδιος εμπνεύστηκε και έκανε πραγματικότητα αυτή την παράσταση, σου γεννιούνται ερωτήματα και μαζί σου δημιουργείται η ανάγκη βγαίνοντας έξω να την κουβεντιάσεις με τον άλλον με κάθε λεπτομέρεια από την αρχή ως το τέλος! Ε, αυτό δεν είναι πολύ σπουδαίο;
ΘΕΑΤΡΟ: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
- Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
- Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
- Κινησιολογική επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου
- Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
- Video: Δημήτρης Ζώγκας
- Βοηθοί σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης – Κωνσταντίνος Κυριακού
- Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Πάντος
- Παραγωγή: artrack
- Οργάνωση παραγωγής περιοδείας: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Τιμές εισιτηρίων:
17€ (γενική είσοδος)
12€ (φοιτητικό – μαθητικό)
Πάρτε μια «γεύση» από τη παράσταση ανοίγοντας το παρακάτω video:
H περιοδεία του «Δον Ζουάν» συνεχίζεται στις παρακάτω πόλεις:
ΙΟΥΛΙΟΣ
Τετάρτη 11 Ιουλίου – Νίκαια, Κατράκειο Θέατρο
Παρασκευή 13 Ιουλίου – Χίος, Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» Καστρομηνά
Σάββατο 14 Ιουλίου – Μυτιλήνη, Θέατρο Κάστρου
Δευτέρα 16 Ιουλίου και Τρίτη 17 Ιουλίου – Θεσσαλονίκη, Δημ. Θέατρο Κήπου
Τετάρτη 18 Ιουλίου –Σέρρες, Ανοιχτό Θέατρο ΤΕΙ Σερρών
Πέμπτη 19 Ιουλίου – Βέροια, Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» ΚΕΠΑ
Σάββατο 21 Ιουλίου – Ηράκλειο, Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»
Κυριακή 22 Ιουλίου – Ρέθυμνο, Θέατρο Ερωφίλη (Φορτέτζα)
Δευτέρα 23 Ιουλίου – Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Τετάρτη 25 Ιουλίου – Τρίπολη, Θέατρο Άλσους Αγ. Γεωργίου
Πέμπτη 26 Ιουλίου – Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο, 31ο Φεστιβάλ Πάτρας
Σάββατο 28 Ιουλίου –Ήλιδα, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας – 22ο Φεστιβάλ
Κυριακή 29 Ιουλίου – Ζάκυνθος, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Δευτέρα 30 Ιουλίου – Ιωάννινα, Θέατρο ΕΗΜ (Φρόντζος)
Τρίτη 31 Ιουλίου – Κέρκυρα, Θέατρο Μον Ρεπό
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Τετάρτη 1 Αυγούστου – Κοζάνη, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
Πέμπτη 2 Αυγούστου – Κομοτηνή, Θερινό Δημοτικό Θέατρο
Παρασκευή 3 Αυγούστου – Κασσάνδρα, Φεστ. Κασσάνδρας – Αμφιθέατρο Σίβηρης
Σάββατο 4 Αυγούστου – Θάσος, Αρχαίο Θέατρο Θάσου
Κυριακή 5 Αυγούστου – Αλεξανδρούπολη, Θέατρο Πάρκου «Εγνατία»
Δευτέρα 6 Αυγούστου – Καβάλα, Κάστρο Καβάλας
Τετάρτη 8 Αυγούστου – Λήμνος, Αύλειος Χώρος Γυμνασίου Μύρινας
Παρασκευή 10 Αυγούστου –Τρίκαλα, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Φρούριο)
Κυριακή 12 Αυγούστου – Νεμέα, Green Theater Αρχαίες Κλεωνές
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου –Σαλαμίνα, Ευριπίδειο Θέατρο
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου – Πετρούπολη, Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου – Θήβα, Θέατρο Μοσχοποδίου
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου – Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου – Βόλος, Θερινό Δημοτικό Θέατρο
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου – Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου – Κορυδαλλός, Θέατρο «Θανάσης Βέγγος»
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου – Βριλήσσια, Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου – Ν. Σμύρνη, Θέατρο Άλσους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ…
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε το περασμένο βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουλίου στη Ρόδο και πιο συγκεκριμένα, στο «Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου» στην παράσταση του Γιώργου Κιμούλη “Δον Ζουάν, η επιστροφή”. Γύρω στα 1.200 άτομα υποδέχτηκαν θερμά τους συντελεστές της παράστασης και τους καταχειροκρότησαν, τόσο κατά την έναρξη της παράστασης όσο και στο τέλος της! Ιδού η απόδειξη μέσω των φωτογραφιών παρακάτω… Άρα μπορούμε να πούμε πως παρόλο που μέσα στο έργο ακούγεται η φράση «Μπρος στην ανάγκη η τέχνη αδύναμη…» αυτές οι εικόνες μας γεμίζουν ελπίδα πως υπάρχει ακόμα μια, διόλου ευκαταφρόνητη σε έκταση, μερίδα κοινού που προσπαθεί να αντισταθεί σθεναρά στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης! Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα σε όλη τη θεατρική ομάδα καλή συνέχεια και δίνουμε ξανά ραντεβού τον Σεπτέμβρη σε κάποιο θέατρο της Αθήνας!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…
«Eκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει στην Επίδαυρο (27 & 28/7), στο Ηρώδειο (3 και 4/9), αλλά και σε περιοδεία την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες». Οι παραστάσεις ξεκινούν σε λίγες μέρες από την Ραφήνα (12 Ιουλίου).
Η ιστορία: Οι γυναίκες αξημέρωτα στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες βέβαια, σύμφωνα με το σχέδιο της Πραξαγόρας, πετυχαίνουν να δοθεί η εξουσία στις ίδιες, τελευταία ελπίδα για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο. Πώς θα είναι η ζωή από δω κι εμπρός; Γλέντι, κοινοκτημοσύνη σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, αφού ο νόμος παρεμβαίνει για να διορθώσει τη φύση, δίνοντας δικαιώματα στους μη προνομιούχους ή, καλύτερα, στις μη προνομιούχες, τις γριές και τις άσχημες. Κάπως έτσι τραβάει το σχοινί ο Αριστοφάνης, σκορπίζοντας απλόχερα κωμικό υλικό μέσα στους αιώνες, χωρίς να ξέρουμε καλά καλά αν αγαπάει τις γυναίκες κι αν αντιδρά στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της εποχής του. Δεν έχει καμιά σημασία άλλωστε. Εκείνο που μετράει είναι ο τρόπος που παρουσιάζει τα στραβά και τα ανάποδα του ανθρώπου και της κοινωνίας, κι αυτό είναι που τον φέρνει τόσο φρέσκο ανάμεσά μας.
Δείτε το trailer της παράστασης:
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Απόδοση κειμένου: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία: Θανάσης Αποστολόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πραξαγόρα: Δάφνη Λαμπρόγιαννη
Βλέπυρος: Κώστας Κόκλας
Νέος: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Χρέμης: Παντελής Δεντάκης
Α΄ Άντρας: Νίκος Καρδώνης
Β΄ Άντρας: Στράτος Χρήστου
Νέα: Γεωργία Γεωργόνη
Κηρύκαινα: Μαίρη Σαουσοπούλου
Χορός:
Μαίρη Σαουσοπούλου, Ντίνη Ρέντη, Πολυξένη Ακλίδη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Γεωργία Γεωργόνη, Άντρη Θεοδότου, Κατερίνα Μαούτσου, Σωτηρία Ρουβολή, Ειρήνη Φαναριώτη, Έλενα Χατζηαυξέντη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
- ΚΥΠΡΟΣ, Δευτέρα 9 & Τρίτη 10 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
- ΡΑΦΗΝΑ, Πέμπτη 12 Ιουλίου, Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας (21:30)
- ΧΑΝΙΑ, Κυριακή 15 & Δευτέρα 16 Ιουλίου, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου (21:30)
- ΡΕΘΥΜΝΟ, Τρίτη 17 Ιουλίου, Θέατρο ΕΡΩΦΙΛΗ, Φρούριο Φορτέτσα (21:30)
- ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου, Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης (21:30)
- ΔΕΛΦΟΙ, Σάββατο 21 Ιουλίου, Υπαίθριο Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ (21:00)
- ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ, Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δευτέρα 30 & Τρίτη 31 Ιουλίου, Δημοτικό Θέατρο Κήπου (21:15)
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Πέμπτη 2 Αυγούστου, Υπαίθριο Θέατρο Πάρκου Εγνατία (21:00)
- ΦΙΛΙΠΠΟΙ, Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (21:00)
- ΘΑΣΟΣ, Κυριακή 5 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Θάσου (21:00)
- ΚΟΜΟΤΗΝΗ, Δευτέρα 6 Αυγούστου, Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής (21:30)
- ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Τετάρτη 8 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Σίβηρης (21:30)
- ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Αυγούστου, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου (21:30)
- ΟΙΝΙΑΔΕΣ, Κυριακή 12 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων (21:15)
- ΠΡΕΒΕΖΑ, Δευτέρα 13 Αυγούστου, Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» (21:00)
- ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ, Παρασκευή 17 Αυγούστου, Θέατρο Αρχαίας Ήλιδας (21:30)
- ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Σάββατο 18 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ (21:00)
- ΤΡΙΚΑΛΑ, Τρίτη 21 Αυγούστου, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων – Φρούριο (21:00)
- ΛΑΡΙΣΑ, Τετάρτη 22 Αυγούστου, Κηποθέατρο ΑΛΚΑΖΑΡ (21:30)
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους (21:00)
- ΒΟΛΟΣ, Σάββατο 25 Αυγούστου, Θερινό Δημοτικό Θέατρο ΜΕΛΙΝΑ (21:15)
- ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Κυριακή 26, Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Αυγούστου, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (21:00)
- ΝΙΚΑΙΑ, Πέμπτη 30 Αυγούστου, Κατράκειο Θέατρο (21:00)
- ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Παρασκευή 31 Αυγούστου, Βεάκειο Θέατρο (21:00)
- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Σάββατο 1ηΣεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας (21:00)
- ΗΡΩΔΕΙΟ, Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού (21:00)
- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» (21:00)
- ΑΙΓΑΛΕΩ, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (21:00)
- ΒΥΡΩΝΑΣ, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» (21:00)
- ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θερινό Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» (21:00)
- ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, Άλσος Νέας Σμύρνης (21:00)
- ΠΑΠΑΓΟΥ, Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου (21:00)
- ΠΑΤΡΑ, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών (21:00)
ΕΡΧΕΤΑΙ…
«Ντροπής πράγματα»
Τα συνήθη προβλήματα που απασχολούν χρόνια τώρα ένα ζευγάρι όπως η «στρογγυλή θεά», τα προκαταρκτικά, η τεχνολογία, η αγοραστική μανία και το «πάνω χέρι» σε μια σχέση απασχολούν τόσο έντονα τη Μαρία Ανδρούτσου και τον Χρήστο Μπάτζιο που αποφάσισαν να τα μετατρέψουν σε stand-up comedy! Ένα αταίριαστο ζευγάρι που ξεκινά με το σύνθημα «Στους δυο τρίτους δεν μπορεί» περιοδεύει ανά την Ελλάδα με αλήθεια, θάρρος, δύναμη αλλά και με την ενεργό συμμετοχή του κοινού! Θα δοθούν παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Κρήτη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Προς το παρόν οι επόμενες ανακοινώσιμες ημερομηνίες είναι οι παρακάτω, όσο για τη συνέχεια …stay tuned!
- 13/07 @ AntArt (Μεταξά 52, Γλυφάδα) Ώρα: 22:00
- 25/07 @ Bungalow White (M. Aλεξάνδρου 10), Ώρα: 21:30
To trailer της παράστασης:
«Πάμε σινεμά»
Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “Πάμε Σινεμά” περιέχει όλα τα μουσικά «διαμάντια» του ελληνικού κινηματογράφου και αποκτά μορφή με τις καλλιτεχνικές παρουσίες του Παναγιώτη Πετράκη, της Ζέτας Δούκα, του Μάκη Δελαπόρτα και της Ματθίλδης Μαγγίρα. Το πρόγραμμα της περιοδείας για τον μήνα Ιούλιο έχει ως εξής:
11 Ιουλίου: Σαλαμίνα στο «Ευρυπίδειο»
12 Ιουλίου: Πόρτο Ράφτη στον κινηματοθέατρο “Άλεξ”
13 Ιουλίου: Κηφισιά στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς
14 Ιουλίου: Γαλάτσι στο Άλσος Βεϊκου
15 Ιουλίου: Νίκαια στο Κατράκειο
29 Ιουλίου: Χαλκίδα στο Κάστρο Κανήθου
30 Ιουλίου: Παπάγου στο Κηποθέατρο Παπάγου
31 Ιουλίου: Πειραιάς στο Βεάκειο
Και ένας προορισμός για τον Αύγουστο:
24 Αυγούστου: Μαρούσι
Δείτε αναλυτικά Θεατρικές παραστάσεις που προτείνουμε ΕΔΩ
Για αναφορές, δημοσιεύσεις και δελτία τύπου, μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο [email protected]