Παράξενα, αστεία και περίεργα album covers, part 2
Cody Matherson – Can I borrow a feeling
Ο Cody Matherson είναι Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός μουσικής. Έγινε γνωστός μέσα από τους δίσκους Can I Borrow a Feelin?, Krystal Rae, Love My Mullett καθώς και για την προσπάθειά του να επαναλάβει την επιτυχία του Can I Borrow a Feelin?, με το Can I still Borrow that Feelin?, πράγμα που δεν συνέβη! To 1978, πέντε από τα album του ήταν στα best-selling charts ταυτόχρονα, κάτι που μόνο οι Frank Sinatra, Michael Jackson, Bruce Springsteen και Johnny Mathis είχαν κατορθώσει έως τότε!! Έχει ηχογραφήσει μια σειρά από Billboard hit singles και πολύ-πλατινένια album που είχαν ως αποτέλεσμα να κατονομασθεί «Radio & Records number one Adult Contemporary artist» και να κερδίσει 3 συνεχόμενα αμερικανικά βραβεία μουσικής για τον αγαπημένο Pop / Rock Άνδρα Καλλιτέχνη!! Εκτός από την παραγωγή και την οργάνωση album άλλων καλλιτεχνών, έχει γράψει τραγούδια για μιούζικαλ, ταινίες και διαφημίσεις, ενώ από το 2005 εκτελεί εκατοντάδες παραστάσεις ως headliner! Όλη αυτή την επιτυχία και την δόξα, είναι δύσκολο να την διακρίνεις με αυτό το λιτό και περίεργο εξώφυλλο και γι’αυτό τον λόγο μπήκε στη λίστα μας!
Alla Pugatjova – Superman
Η Alla Borisovna Pugatjova είναι Ρωσίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, μοντέλο και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την χώρα τους στους διαγωνισμούς τραγουδιού της Eurovision (1997) και της Inter-Vision (1978)! Το 1980 ήρθε σε επαφή με το κοινό της Σουηδίας μέσα από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Galaxy μαζί με τον Jacob Dahlin, ο οποίος την ένταξε και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Jacobs ladder, με αποτέλεσμα το 1985 να συνεργαστούν και να κυκλοφορήσουν μαζί το τραγούδι Superman, αποκλειστικά και μόνο στη Σουηδία! Την ίδια εποχή, είχε κερδίσει τον τίτλο του Εθνικού Καλλιτέχνη της Ρωσικής SFSR, με την απόλυτη και υψηλότερη αναγνώριση να έρχεται το 1991 όπου ανακηρύχθηκε Καλλιτέχνης του Λαού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης! Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Pugatjova διεύρυνε τους ορίζοντές της δημιουργώντας το περιοδικό Alla, το δικό της άρωμα Alla, καθώς επίσης και την μάρκα παπουτσιών Alla Pugatjova. Γι’αυτές τις ενέργειές της κατέλαβε και άλλα βραβεία όπως το Government’s art and literary year το 1990 και το δεύτερης κατηγορίας βραβείο The mother country’s loyal service year το 1999. Τέλος, το 1994, απέκτησε το δικό της πλακίδιο στο Square of Stars στην πόλη Yalta της Ουκρανίας ενώ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε στο δημοφιλές ριάλιτι σόου Star Factory, ένα show αντίστοιχο του Fame Story. Με μια τέτοια καριέρα, το εξώφυλλο αυτό φαντάζει αστείο και παιχνιδιάρικο σε μια εποχή που η καλλιτέχνης έκανε τα πρώτα της βήματα! Εμάς μας αρέσει, εσάς πώς σας φαίνεται;
Little David Wilkins – King of All the Taverns
Ο Little David Wilkins είναι Αμερικανός τραγουδιστής της country μουσικής και πιανίστας. Μεταξύ του 1969 και του 1977 κυκλοφόρησε τις πιο μεγάλες του επιτυχίες μέσω της MCA Records. Έκανε το ντεμπούτο του το 1966 με το single Coming On Strong ενώ έγραψε τραγούδια για τους εξής καλλιτέχνες: Charley Pride, Billy “Crash” Craddock, Jack Greene, Leroy Van Dyke και Stonewall Jackson. Ήταν επίσης η έμπνευση πίσω από το single T-R-O-U-B-L-E του Elvis Presley το 1975!! Το album King of All the Taverns κυκλοφόρησε το 1976 και έφτασε στο No.48 του Top 100 US Country Chart! Το συγκεκριμένο εξώφυλλο, λοιπόν, δεν μας φαίνεται μόνο αστείο, όσον αφορά τον τίτλο του, αλλά και παράξενο καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα την country λογική και το country ύφος!
Paddy Roberts – Songs for gay dogs
Ο John Godfrey Owen Roberts ή αλλιώς Paddy Roberts ήταν ένας ένας δημοφιλής τραγουδοποιός και τραγουδιστής , αφού προηγουμένως υπήρξε ένας καλός δικηγόρος και μάχιμος πιλότος (υπηρετώντας στη RAF στον 2o παγκόσμιο πόλεμο). Απόλαυσε την επιτυχία με μια σειρά από τραγουδιών την δεκαετία του 1950 και του 1960 και γράφοντας κομμάτια για πολλές ταινίες! Έχει κυκλοφορήσει αρκετά LPs και EPs με τo δικό του υλικό, που συχνά χαρακτήριζε ότι ήταν, για την εποχή, λίγο ριψοκίνδυνο από άποψη στίχων. Ακόμα, ήταν πέντε φορές ο νικητής του βραβείου Ivor Novello , τέσσερις για την σύνθεση των τραγουδιών και μια για τις υπηρεσίες του στη βρετανική μουσική βιομηχανία!! Το album Songs for Gay Dogs κυκλοφόρησε το 1963 αλλά εκδόθηκε σε Stereo για πρώτη φορά το 2006! Δεν θα μπορούσε ένα τέτοιο album να λείπει από τη λίστα μας καθώς ο τίτλος και μόνο αρκεί για να χαμογελάσουμε και να το θεωρήσουμε αστείο!!
Bloodhound Gang – Hefty fine
Οι Bloodhound Gang ξεκίνησαν το 1992 ως ένα μικρό συγκρότημα, με όνομα Bang Chamber 8. Αυτό αποτελούνταν από τους Jimmy Pop και Daddy Long Legs. Κυκλοφόρησαν μια κασέτα, με το όνομά τους και στη συνέχεια άλλαξαν το όνομά τους σε Bloodhound Gang καθώς επίσης άλλαξαν και μουσικό είδος. Το όνομά τους προέρχεται από τηλεοπτικό πρόγραμμα για παιδιά με ήρωες τρεις ντετέκτιβ (“The Bloodhound Gang”). Έπειτα από την κυκλοφορία δοκιμαστικών κασετών, το Νοέμβριο του 1994 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Dingleberry Haze. Την ίδια χρονιά ο Jimmy Pop έπαιξε στην ταινία The Chick That Was Naked του Curt Fitzpatrick και ένα τραγούδι του συγκροτήματος χρησιμοποιήθηκε στο soundtrack της ταινίας. Το 1995 υπέγραψαν συμβόλαιο με την Columbia Records και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους πλήρες album, το Use Your Fingers. Το 1996 το συγκρότημα ανανεώθηκε ξανά και το δεύτερο άλμπουμ, One Fierce Beer Coaster, κυκλοφόρησε από νέα εταιρεία, την Cheese Factory Records (σημερινή Republic Records) και επανακυκλοφόρησε από άλλη εταιρεία το 1998. Την εποχή αυτή έκαναν επιτυχία με το τραγούδι “Fire Water Burn”, τραγούδι το οποίο ακούστηκε στην ταινία Fahrenheit 9/11, ως δημοφιλές άσμα των στρατιωτών που υπηρετούν στο Ιράκ. Το 1996 ο Jimmy Pop Ali είχε έναν δεύτερο ρόλο στην ταινία Kin και αρκετά τραγούδια του συγκροτήματος χρησιμοποιήθηκαν ξανά για το soundtrack. Το Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφόρησαν το επόμενο άλμπουμ, με τίτλο Hefty Fine και το 2007 κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι “Screwing You On The Beach At Night” και ένα βιντεοκλίπ, ριμέικ του αντίστοιχου του 1989 για το τραγούδι “Wicked Game”. Το συγκρότημα έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για ρατσιστικό περιεχόμενο στους στίχους του, ιδιαίτερα προς τις γυναίκες της Ασίας! Νομίζω ότι είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο album είναι σε αυτή τη λίστα και νομίζω πως συμφωνείτε!